مرز شرکت‌های دولتی بیمه‌ای کجاست/ رقابت فراموش‌شده شرکت‌های بیمه‌ای

زمانی که بیش از 70درصد یک صنعت در اختیار شرکت‌های دولتی و وابسطه به دولت باشد،‌ طبیعتا شرکت‌های خصوصی نیز نمی‌توانند همگام با آنها در چنین بازارهایی رقابت کرده چراکه دولتی‌ها از رانت‌های ویژه‌ای در اقتصاد برخوردار هستند.

به گزارش خبرگو، فرزین انتصاریان رئیس انجمن مدیریت کیفیت ایران درخصوص صنعت بیمه در فضای اقتصادی کشور به خبرنگار ما گفت: در ابتدای دهه 90، صنعت بیمه شاهد فضای غیررقابتی در جذب بیمه‌گذار در حوزه‌های مختلف بوده که پرچمدار این رقابت ناسالم، در دستان شرکت‌های بیمه‌ای دولتی و شبه‌دولتی بود.

وی ادامه داد: متاسفانه نظام بیمه‌ای کشور به نسبت فعالیت‌های حوزه کسب‌وکار گسترش پیدا نکرده و ماهیت دولتی بودن آن باعث شده که این صنعت در فضای رقابتی قرار نگیرد و خود را به چالش به‌روز بودن نکشد.

انتصاریان افزود: زمانی که بیش از 70درصد یک صنعت در اختیار شرکت‌های دولتی و وابسطه به دولت باشد،‌ طبیعتا شرکت‌های خصوصی نیز نمی‌توانند همگام با آنها در چنین بازارهایی رقابت کرده چراکه دولتی‌ها از رانت‌های ویژه‌ای در اقتصاد برخوردار هستند.

به گفته رئیس انجمن مدیریت کیفیت ایران، بیمه ایران با سهم 45 درصدی ، بیمه آسیا با سهم 11 درصدی ، بیمه دانا با سهم 8 درصدی ، بیمه البرز با سهم 7 درصدی که یا تمام سهم آن دولتی و یا متعلق به شرکت های شستا ، سرمایه گذاری صبا تامین ، سهام عدالت و ... است که آنها هم به نوعی غیر مستقیم دولتی هستند.

انتصاریان در پایان با اعلام اینکه در آمارهای استخراجی شاهد آن هستیم که 80 درصد بازار تنها 8شرکت بیمه تحت پوشش و زیر چتر خود دارند افزود: شاهد آن هستیم که با تدابیر اندیشیده شده این فضای غیر رقابتی بین شرکت‌های دولتی و غیردولتی در حال کاهش بوده است.

 

خبرگو
تازه ترین اخبار ایران و جهان

 

تصاویر

Top