به گزارش خبرگو ، بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری سیستان و بلوچستان، مجتبی میرحسینی معاون گردشگری این ادارهکل امروز یکشنبه ۲۴ دی ۹۶ با اعلام این خبر گفت: «نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته تهران از ۳ تا ۶ بهمن از برنامههای مهم حوزه گردشگری است که امسال با برنامهریزی دقیق سعی شده تا حضور متفاوتی داشته باشیم.»
او گفت: «برای نوروز ۹۷ برنامه و خدمات متفاوتی در استان داریم و با هماهنگیهای لازم برای فضای خالی هتلها و اقامتگاههای بومگردی برنامهریزی کردیم که از ظرفیت خالی هتلها بهعنوان جوایز مسابقات ملی استفاده کنیم.»
میرحسینی اعلام کرد: «با این حرکت یک جریان گردشگری اتفاق میافتد که باعث رونق در بازار و تغییر نگاه و ترسیم سیمای جدیدی از سیستان و بلوچستان خواهد بود.»
او با اشاره به اینکه ضریب اشغال هتلهای سیستان و بلوچستان، ۳۰ یا حداکثر ۴۰درصد در طول سال است و شاید در ایام نوروز به ۸۰درصد هم برسد، افزود: «ما برنامه داریم که این ۳۰درصد را در ایام سال به ۸۰درصد برسانیم.»
میرحسینی با اشاره به اینکه محصول گردشگری ما فرهنگ است بیان کرد: «با توجه به اینکه ۵۰درصد جمعیت استان سیستان و بلوچستان در مناطق روستایی و عشایری است، باید از واحدهای بومگردی برای نشان دادن فرهنگ سیستان و بلوچستان استفاده کنیم.»
معاون گردشگری سیستان و بلوچستان با اشاره به حوزه گردشگری غذا گفت: «شناسنامهدار کردن غذاهای محلی یکی از نکات بسیار مهم است و ثبت این نوع آثار میتواند فرصتهای ویژهای در گردشگری بوجود آورد.»
معاون گردشگری سیستان و بلوچستان با بیان اینکه امروزه در حوزه گردشگری غذا یکی از مولفههای اصلی و یکی از معیارهای سفر است، افزود: «متاسفانه کباب ایرانی بهعنوان کباب ترکی معرفی و ثبت شده است، ما باید با ثبت غذاهای محلی و طبخ آنها در رستورانها، اقامتگاههای بومگردی و سفره خانهها، این میراث را به نسلهای بعد منتقل کنیم.»
او با اشاره به اینکه سفره گردشگری بدون غذای محلی معنا و مفهومی ندارد، ادامه داد: «سلامت ما برگرفته از غذای محلی است و امروز با توجه به صنعتی شدن شهرنشینی و گرم شدن و تغییر طبع خوراک مردم به سمت فستفود رفتیم و غذای محلی به عنوان یک دارو برای افراد به شمار میرود.»