به گزارش خبرگو ،هیات وزیران در جلسه روز چهارشنبه ۲۹ آذر تصویب کرد که تمامی سهام باقی مانده متعلق به دولت در شرکت های بیمه آسیا، البرز و دانا به عنوان سهام مشمول واگذاری تعیین شود تا پس از تصویب قیمت در هیات واگذاری، توسط سازمان خصوصی سازی و از طریق بورس واگذار شود.
افزایش استقلال شرکت ها در تصمیم گیری هدف اول از خصوصی سازی است
سید رسول تاجدار مدیر عامل شرکت بیمه البرز در خصوص تاثیر واگذاری سهم دولت در شرکت بیمه البرز، به بورس۷ گفت: واگذاری سهام دولت در شرکت های پذیرفته شده در بازار سرمایه، از جمله «البرز» از الزامات قانونی بوده که البته با تاخیر در حال انجام می باشد.
هدف از خصوصی سازی، افزایش استقلال شرکت ها در تصمیم گیری و عملی نمودن تصمیمات و فعالیت در یک فضای اقتصادی واقعی و در نتیجه بهبود فعالیت شرکت ها است. با واگذاری سهم دولت در شرکت های بیمه به این مهم دست خواهیم یافت؛ ضمن اینکه حمایت دولت از شرکت های بیمه نیز به بخش زیرساخت ها و قوانین بالا دستی صنعت و… خلاصه خواهد شد. این موضوع را به فال نیک گرفته و امیدواریم هر چه زودتر شاهد اتفاقات مثبتی در این زمینه باشیم.
هنوز از کیفیت و کمیت واگذاری اطلاع دقیقی در دست نیست و نمی توان پیش بینی کرد که آیا واگذاری به صورت بلوکی انجام خواهد شد یا به منظور حمایت از سهامداران و حفظ شناوری سهم، عرضه به صورت خرد انجام خواهد شد.در هر حال، عرضه سهم بیمه ها در فضای رقابتی طبق مقررات سازمان بورس صورت خواهد گرفت.
سپرده بانکی بیمه البرز پس از افزایش سرمایه از حداقل سپرده بانکی مجاز کمتر شده است
وی در رابطه با تاثیر رشد بازار سرمایه بر پرتفوی سرمایه گذاری بیمه ها بیان کرد: ترکیب سبد سرمایه گذاری شرکت های بیمه، تابع آیین نامه خاصی می باشد. هر چند در ماه های اخیر بازدهی بازار سرمایه بیش از سود سپرده بانکی بوده ؛ اما سپرده بانکی شرکت بیمه البرز پس از انجام افزایش سرمایه، کمتر از حداقل تعیین شده در آیین نامه (حداقل ۳۰ درصد منابع) بوده و فعلا تلاش می شود به حد نصاب تعیین شده برسیم.
البته به علت رشد بازار سرمایه و افزایش قیمت سهام موجود در پرتفوی بیمه البرز، نسبت به بهای تمام شده، وضعیت سبد سرمایه گذاری مطلوب ارزیابی می شود.
در صورت بروز حادثه ناگوار هم تهدیدی متوجه صنعت بیمه نخواهد بود
تاجدار در پاسخ به نگرانی های پس از زلزله های اخیر کشور، عنوان کرد: ضریب پوشش بیمه حوادث فاجعه آمیز در کشور پایین تر از ۷ درصد می باشد و این میزان نیز، تحت پوشش کامل بیمه های اتکایی می باشد. بنابراین حتی در صورت بروز اتفاق ناگوار در سطح کشور، تهدیدی متوجه صنعت بیمه کشور نخواهد بود.
متاسفانه نفوذ بیمه های آتش سوزی در کشور، در حد بسیار کمرنگی می باشد. هر چند با بروز هر حادثه، در روزهای اولیه تقاضای خرید بیمه نامه آتش سوزی افزایش می یابد؛ اما پس از چند روز منحنی تقاضا نزولی می شود.
طرح صندوق بیمه همگانی در مراحل نهایی خود قرار دارد
تاجدار در خصوص طرح صندوق بیمه همگانی به بورس۷ گفت : با درایت دولت، مجلس شورای اسلامی و بیمه مرکزی؛ طرح صندوق بیمه همگانی به مراحل نهایی رسیده و امیدواریم هر چه سریع تر جهت اجرا، ابلاغ گردد. این طرح، بیمه اجباری در کل کشور بوده که در ارتقای فرهنگ بیمه و افزایش ضریب پوشش ملی سهم به سزایی داشته و قرار است حق بیمه از طریق قبوض برق دریافت گردد.
بهترین اتفاق، نهادینه نمودن فرهنگ بیمه در کشور می باشد. در سال های اخیر جامعه در استفاده از خدمات بیمه ای و خرید بیمه نامه، منطقی تر شده و پوشش های کامل تری خریداری می شود. هر چند پوشش دهی بیشتر، علاوه بر رشد درآمدی، هزینه بیشتری هم به شرکت های بیمه تحمیل می کند؛ ولی با افزایش تعداد صدور بیمه نامه ها، ضریب خسارت معقول تر خواهد شد.
به زودی اخبار خوشایندی از مشارکت شرکت های بیمه خارجی در صنعت کشور منتشر خواهد شد
این فعال صنعت بیمه در خاتمه تصریح کرد: پیش از این مکررا شاهد حضور سرمایه گذاران خارجی و مذاکره جهت سرمایه گذاری در صنعت بیمه کشور بوده ایم. به نظر می رسد به زودی اخبار خوشایندی از مشارکت شرکت های بیمه خارجی در صنعت بیمه کشور، منتشر خواهد شد.
منبع:ریسک نیوز