نامه بیمه اتکائی امین و ایرانیان به بورس / اجرای دستور العمل جدید بورس در بیمه های اتکائی با مانع روبروست

 

برخی مواد دستورالعمل اجرایی افشای اطلاعات و جایگزین شدن گزارش تفسیری مدیریت به جای گزارش پیش بینی عملکرد سالانه است./ اجرای دستور العمل جدید بورس در راستای افشاء اطلاعات برای شرکتهای بیمه اتکائی با موانعی روبرو خواهد بود که از قرار معلوم شرکتهای بیمه اتکائی امین و ایرانیان طی نامه ای این موانع را به بورس اعلام کرده اند./تفکیک امار بیمه ای برای بیمه گران اتکائی به صورت ماهانه عملا امکان پذیر نبوده و ارایه هر گونه اطلاعاتی گمراه کننده است.

 

به گزارش خبرگو ،مدیرعامل بورس تهران با تشریح بخشی از وظایف واگذار شده به بورس تهران از اجرایی شدن دستورالعمل‌های جدید طبق ابلاغیه سازمان بورس در روزشنبه 9 دی ماه 1396 خبر داده است.

به گفته وی ، در راستای افزایش شفافیت اطلاعاتی ناشران و بهبود نقدشوندگی اوراق بهادار، دستورالعمل اجرایی افشای اطلاعات شرکت‌های ثبت شده نزد سازمان، دستورالعمل پذیرش اوراق بهادار در بورس اوراق بهادار تهران، دستورالعمل اجرایی نحوه انجام معاملات در بورس اوراق بهادار تهران توسط هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار اصلاح و برای اجرا در تاریخ 29 آذر ماه 1396 ابلاغ شد.

قالیباف اصل از جمله مهم‌ترین اصلاحات صورت گرفته در این دستورالعمل‌ها را مواد 38 و 39 دستورالعمل پذیرش عنوان کرد و افزود: برخی مواد دستورالعمل اجرایی افشای اطلاعات و جایگزین شدن گزارش تفسیری مدیریت به جای گزارش پیش بینی عملکرد سالانه است.

وی ادامه داد: مطابق اصلاحات اعمال شده در این مواد، چنانچه ناشر الزامات دستورالعمل پذیرش را رعایت نکند یا در مواعد تعیین شده در دستورالعمل اجرایی افشای اطلاعات اقدام به افشای اطلاعات نکند و یا اینکه عملکرد شرکت طی دو سال مالی گذشته منجر به زیان شده باشد، بورس می‌بایست علاوه بر اطلاع به عموم، نماد معاملاتی ناشر را وارد فرایند تعلیق کند.

سخنگوی بورس تهران تاکید کرد: فرایند تعلیق یعنی نماد معاملاتی ناشر با احتیاط مورد معامله قرار می‌گیرد و چنانچه ناشر در مهلت ارائه شده توسط بورس اقدامات اصلاحی را انجام دهد از شمول آن خارج می‌شود  در غیر این صورت نماد معاملاتی ناشر تعلیق و وارد فرایند لغو پذیرش می‌شود.

نامه بیمه گران اتکائی به بورس
در این راستا برخی خبر ها از کارت زرد بورس به چهار شرکت بیمه ای خبر می دهند ، شرکتهای بیمه اتکائی ایرانیان و امین ار جمله شرکتهایی هستند که با اخطار سازمان بورس در راستای اجرای این دستور العمل روبرو شدند.

اما پیگیری های رسانه ریسک نیوز نشان می دهد اجرای این دستور العمل جدید برای شرکتهای بیمه اتکائی با موانعی روبرو خواهد بود که از قرار معلوم شرکتهای بیمه اتکائی امین و ایرانیان طی نامه ای این موانع را به بورس اعلام کرده اند.

این گزارش حاکی است در حالیکه بورس طی این دستور العمل از شرکتهای بورسی گزارش یک ماهه می خواهد اما نوع و ماهیت فعالیت شرکتهای بیمه اتکائی به گونه ای است  که اجرای این دستور العمل را مشکل می سازد.

اولا اینکه بخش عمده فعالیت بیمه گران اتکائی به صورت قراردادی است که در ان رقم مجموع حق بیمه های صادره و محموع خسارات پرداختی بر طبق رویه های بین المللی و رویه های موجود  آیین نامه های مربوطه هر سه ماه یکبار و با فرجه زمانی دو ماه پس از پایان هر دوره سه ماهه برای بیمه گر اتکائی ارسال می شود در این راستا تفکیک امار یک ماه برای بیمه های اتکائی طبق عرف موجود انکام پذیر نیست.

لازم بذکر است که تفکیک امار بیمه ای برای بیمه گران اتکائی به صورت ماهانه عملا امکان پذیر نبوده و ارایه هر گونه اطلاعاتی گمراه کننده است.

ضمن اینکه ماده ۲- ایین نامه شماره 76 شورای عالی بیمه نیز بر این نکات اذعان می دارد  مؤسسات بیمه موظفند تا یک ماه پس از انقضای هر سه ماه صورت خسارات معوقه (اعلام شده و پرداخت نشده) تا آخر آن سه ماه را طبق نمونه و به شیوه‌ای که بیمه مرکزی تعیین ‌می‌کند برای این سازمان ارسال کنند.

ریسک نیوز می افزاید، مدیران شرکتهای  بیمه اتکائی طی نامه ای و با ارایه توضیحات فوق  از سازمان بورس در خواست کردند نسبت به حذف تعلیق نماد این دو شرکت اقدام کنند.

طبق اخبار موجود گفته می شود دو شرکت بیمه دیگر نیز که از شرکتهای بزرگ بازار بیمه هستند ، با کارت زرد بورس در خصوص نحوه افشاء اطلاعات مواجه شدند.


پیشنهادهای قالیباف اصل به سهامداران

قالیباف اصل توصیه کرد: سرمایه گذاران می‌بایست نسبت به فهرست اعلام شده توسط بورس و ریسکی که از عدم رعایت الزامات دستورالعمل پذیرش و افشا متوجه آن‌ها می‌باشد آگاه باشند. این فهرست شامل نماد معاملاتی ناشر، دلایل ورود شرکت به این فهرست، اسامی اعضای هیات مدیره و مدیرعامل ناشر است.

مدیرعامل بورس تهران یکی از تغییرات با اهمیت دستورالعمل افشا را جایگزین شدن گزارش تفسیری مدیریت به جای گزارش پیش بینی عملکرد سالانه دانست و گفت: گزارش تفسیری مدیریت گزارشی از صورت‌های مالی و دیگر داده‌های آماری ناشر است که به باور مدیریت شرکت به فهم و درک بیشتر سهامداران شرکت از وضعیت مالی فعلی و آینده، تغییرات در وضعیت مالی و نتایج عملیات شرکت کمک خواهد کرد.

وی خاطرنشان کرد: ناشران پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران مکلف‌اند گزارش تفسیری مدیریت را همراه با صورت‌های مالی میان دوره ای 3، 6 و 9 ماه و صورت‌های مالی سالانه، تهیه و افشا کنند.

همچنین شرکت‌ها می‌بایست اظهارنظر حسابرس خود نسبت به گزارش تفسیری مدیریت، که همراه صورت‌های مالی میان‌دوره‌ای 6 ماهه و سالانه ارائه می‌شود را نیز ارائه کنند. ضوابط تهیه و راهنمای بکارگیری گزارش تفسیری مدیریت طی ابلاغیه‌ای به اطلاع ناشران، حسابرسان و سایر استفاده کنندگان می‌رسد.

مدیرعامل بورس تهران اصلاح مهم دیگر مربوط به دستورالعمل نحوه انجام معاملات در بورس اوراق بهادار تهران را در خصوص نوسان قیمت سهام دانست و اظهار داشت: اگر قیمت پایانی سهم طی 5 روز معاملاتی متوالی در دامنه عادی نوسان قیمت، بیش از 20 درصد افزایش یا کاهش داشته باشد، بورس موظف است در اولین زمان ممکن از لحاظ فنی نماد معاملاتی را متوقف و از ناشر درخواست ارائه اطلاعیه شفاف سازی درخصوص علت نوسان قیمت سهم نماید. نماد متوقف شده در روز معاملاتی بعد با محدودیت دامنه نوسان بازگشایی خواهد شد.

وی برگزاری کنفرانس اطلاع رسانی برای شفاف سازی نوسان‌های شدید قیمتی را مهم ارزیابی کرد و افزود: همچنین در صورتی که قیمت پایانی سهم طی 15 روز معاملاتی متوالی در دامنه عادی نوسان قیمت، بیش از 50 درصد افزایش یا کاهش داشته باشد، بورس موظف است در اولین زمان ممکن از لحاظ فنی نماد معاملاتی را متوقف کرده و از ناشر درخواست برگزاری کنفرانس اطلاع رسانی نماید. نماد معاملاتی حداکثر پس از 2 روز کاری با  محدودیت دامنه نوسان بازگشایی خواهد شد.

منبع:ریسک نیوز

خبرگو
تازه ترین اخبار ایران و جهان

 

تصاویر

Top