تغییر نام سازمان به وزارتخانه مشکلی را حل نمی‌کند

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گفت: راه میان‌بر رونق اقتصادی توسعه گردشگری است و در این خصوص نیازمند همکاری بخش‌های مختلف از جمله مجلس شورای اسلامی هستیم.

 

به گزارش خبرگو ،به نقل از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، علی‌اصغر مونسان معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در نشستی با اعضای هیئت‌رئیسه فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی که در محل سازمان میراث‌فرهنگی برگزار شد گفت: همواره به‌دنبال تعامل با نمایندگان مجلس هستیم و در دورانی که در منطقه آزاد کیش نیز مسئولیت داشتم همواره بر تعامل و هم‌فکری با نمایندگان مجلس تأکید داشتم.

او خطاب به نمایندگان مجلس گفت: شما را پشتوانه‌های سازمان می‌دانیم و آماده همکاری و تعامل با نمایندگان مجلس هستیم.

او همچنین با اشاره به زمین‌لرزه ماه گذشته در مناطقی از استان کرمانشاه با توجه به حضور نماینده مردم این مناطق در مجلس افزود: فردا گروهی از یونسکو به منطقه زلزله‌زده کرمانشاه می‌رود تا آسیب‌های ناشی از زلزله به بناهای تاریخی را بررسی کند و با کمک‌های اعتباری و معنوی به بازسازی آثار تاریخی در این منطقه کمک شود. سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری نیز نسبت به مرمت این آثار اهتمام دارد.

او با بیان این‌که گردشگری یک موضوع فرابخشی است، تصریح کرد: راه میان‌بر رونق اقتصادی توسعه گردشگری است و کشورهای مختلف دنیا از جمله کشورهای همسایه به توسعه گردشگری و درآمدزایی این حوزه توجه کرده‌اند درحالی‌که جاذبه‌های زیادی ندارند.

مونسان گفت: به ازای هر گردشگر خارجی شاهد ایجاد شش شغل هستیم و ورود هر گردشگر ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰‌ دلار درآمدزایی دارد. باید به‌جای توجه به نفت به گردشگری توجه بیشتری شود. واقعیت این است که همه‌جا صحبت از گردشگری است اما در عمل اتفاقی نمی‌افتد.

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری به دیگر حوزه‌های این سازمان اشاره کرد و افزود: صنایع‌دستی اهمیت فراوانی دارد و بررسی‌های ما نشان می‌دهد تا سقف ۲میلیارد دلار در سال ظرفیت صادرات در این حوزه وجود دارد.

با تغییر نام، اتفاقی در گردشگری نمی‌افتد

مونسان در ادامه صحبت‌های خود به بررسی طرح تبدیل سازمان میراث‌فرهنگی به وزارتخانه اشاره کرد و گفت: اعتقاد ما این است که اگر قرار باشد فقط تیتر ما تغییر کند و بشود وزارت گردشگری اتفاق خاصی نمی‌افتد. باید به فکر کارهای زیرساختی و توسعه‌ای باشیم. به‌عنوان مثال در صدور مجوزهای گردشگری سه دستگاه نقش دارند و صدور مجوز الف، ب و پ سه تکه شده است و سه دستگاه مختلف این مجوز را صادر می‌کنند. بنابر این اگر قرار است سازمان به وزارتخانه تبدیل شود باید مسائل مختلف کنار هم دیده شود و به یک جمع بندی برسیم.

او گفت: باید بررسی کنیم در کشورهای مختلف دنیا وزارت گردشگری چگونه فعالیت می‌کند. واقعیت امر این است که اختیارات ما به‌عنوان سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری محدود است و تنها در حوزه میراث‌فرهنگی قوانین خوبی داریم و دست ما پر است و قانون از ما حمایت می‌کند، اما در حوزه صنایع‌دستی از حمایت‌های لازم برخوردار نیستیم. به‌عنوان مثال بزرگ‌ترین بخش‌های صنایع‌دستی ‌مانند فرش و زیورآلات در اختیار ما نیست و اگر قرار است وزارتخانه شویم این مسائل باید در کنار هم دیده شود و تجمیع شود؛ در غیر این صورت تغییر نام مشکلی را حل نمی‌کند.

او به بودجه سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری نیز اشاره کرد و گفت: از نظر بودجه فقیرترین سازمان هستیم. از نظر نیروی انسانی نیز فقر نیروی انسانی داریم و رشته‌های مرتبط و متخصص در سازمان کم داریم و در کنار این مسائل، انگیزه پایین مدیران خصوصا مدیران ما در استان‌ها که با کمترین امکانات و حقوق دستمزد باید فعالیت کند یکی دیگر از مشکلات ما در این سازمان است.

مونسان گفت: با توجه به اهمیت میراث‌فرهنگی و حفظ آثار تاریخی بیشترین داشته‎های ما صرف صیانت و مرمت آثار فرهنگی‌تاریخی می‌شود. این در حالی است که صنایع‌دستی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است و حضور در نمایشگاه‌ها می‌تواند به توسعه صنایع‌دستی کمک کند، اما برای حضور در نمایشگاه صنایع‌دستی‌ گاه برخی از صنعتگران ما برای تهیه غرفه با مشکل روبه‌رو هستند و هزینه غرفه را سازمان پرداخت می‌کند تا افراد بتوانند در نمایشگاه‌ها به‌خوبی فعالیت داشته باشند.

تعریف ما از صنعت فقط نباید تولید باشد

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری با بیان اینکه صنعت را فقط نباید تولید تعریف کنیم، گفت:  اگر بخشی از حمایت‌هایی که در سال‌های مختلف از بخش‌های مختلف صنعت انجام شد، از صنعت گردشگری انجام می‌شد شاهد رونق و جهش در این حوزه بودیم.

معاون رئیس‌جمهوری همچنین با اشاره به تصویب قانون اشتغال روستایی با اختصاص ۱/۵‌میلیارد دلار افزود: خوشبختانه در این مصوبه، ۱۰درصد سهم صنایع‌دستی و ۱۰درصد سهم گردشگری دیده شده است و تحقق این دو ۱۰درصد می‌تواند باعث توسعه و رونق صنایع‌دستی و گردشگری شود.

افزایش عوارض خروج از کشور بدون هماهنگی با سازمان میراث‌فرهنگی

مونسان سپس به افزایش عوارض خروج از کشور در لایجه بودجه ۱۳۹۷ نیز اشاره کرد و گفت: در خصوص افزایش عوارض خروج از کشور هیچ‌گونه هماهنگی با سازمان میراث‌فرهنگی نشده است. قرار شد رقمی افزایش پیدا کند، اما نظر ما بر این است که این افزایش به حمایت از تورهای ورودی اختصاص پیدا کند که با هدف حمایت از تور اپراتورها باشد تا شاهد افزایش تورهای ورودی به کشور باشیم.

او در ادامه به کمبود اعتبارات برای تکمیل برخی از پروژه‌ها اشاره کرد و افزود: موزه‌ای در پاسارگاد در دست احداث داریم که قبل از انقلاب ساخت آن آغاز شده است، یعنی ساخت آن از چهل سال پیش شروع شده است و تنها ۲۵درصد پیشرفت دارد و اگر با همین روند پیش برود نوادگان ما می‌توانند شاهد افتتاح این پروژه باشند و این نشان می‌هد از نظر بودجه‌ای در تنگنا هستیم و درخواست ما از نمایندگان مجلس این است که از نظر بودجه‌ به ما کمک کند.

او گفت: در بررسی این‌گونه پروژه‌ها وقتی قرار است سالانه اعتباری برای ادامه عملیات این پروژه تخصیص یابد نظر ما این است که این اعتبارات جمع شود و صرف ساخت پروژه‌ای شود که تکمیل شود نه این‌که هر سال بودجه‌ای را به پروژه‌ای مانند این موزه اختصاص دهیم که سالانه پیشرفت فیزیکی کمی دارد.

درآمد موزه‌ها به موزه‌ها بازگردد

او افزود: یکی دیگر از مشکلات ما این است که درآمدهای موزه‌ای ما به خزانه واریز می‌شود درحالی‌که موزه‌های ما نیازمند اعتبار هستند و برای مرمت و صیانت و حفظ و نگهداری باید بودجه به آن‌ها تزریق شود.

او با اشاره به اهمیت مشارکت بخش خصوصی گفت: بر اساس برنامه‌ریزی‌ها قصد داریم بخشی از فعالیت‌های سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری را به بخش خصوصی واگذار کنیم اما موزه ملی، سعدآباد، نیاوران و... را نمی‌توانیم به بخش خصوصی واگذار کنیم.

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری تصریح کرد: خوشبختانه در بودجه سال ۱۳۹۷ به‌دنبال این هستیم که درآمد موزه‌ها به موزه‌ها بازگردد.

مونسان اضافه کرد: برای افزایش ورود گردشگران داخلی اولین گام معرفی ظرفیت‌های تاریخی و جاذبه‌های گردشگری است اما به‌نظر می‌رسد این داشته‌ها به‌خوبی معرفی نشده است. در سفر به استان‌های مختلف جاذبه‌های بی‌نظیری را می‌بینم که داشته‌های بزرگی هستند که باید معرفی شوند. برای معرفی اعتبار لازم داریم اما اعتبار اطلاع‌رسانی و تبلغاتی ما تنها ۵‌میلیارد تومان است در حالی که ما باید بتوانیم با شبکه‌های بزرگ تبلیغاتی و تلویزیونی قرارداد اطلاع‌رسانی ببندیم. از این رو درنامه‌ای به سازمان برنامه‌وبودجه اعلام کرده‌ایم که برای تبلیغات ومعرفی جاذبه‌های ایران ۳۰۰‌میلیارد تومان اعتبار لازم داریم.

زیرساخت‌های گردشگری مانعی ندارند

معاون رئیس‌جمهوری به زیرساخت‌های گردشگری در ایران اشاره کرد و گفت: در حوزه زیرساخت‌های گردشگری وضعیت ما صددرصد مطلوب نیست اما در وضعیت فعلی مشکل و مانعی نیز ندارند و در این میان خوشبختانه با فکری تازه شاهد توسعه و رونق بوم‌گردی خانه‌های روستایی هستیم که مورد توجه گردشگران خارجی قرار گرفته است.

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در ادامه به ضرورت آموزش اشاره کرد و گفت: در حوزه گردشگری نیاز به آموزش داریم. نیروهای هتل نیازمند آموزش هستند. برای همین به دنبال توسعه آموزش هستیم.

مونسان سپس به قوانین حمایتی از سه حوزه میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری اشاره کرد و گفت: یکی از موضوعات مهمی که باید به آن توجه کرد، بیمه هنرمندان صنایع‌دستی است که درخواست ما از نمایندگان مجلس این است که بیمه هنرمندان را مورد توجه قرار دهند.

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری همچنین به ثبت آثار تاریخی ملموس و ناملموس اشاره کرد و گفت: سهمیه ما برای ثبت آثار ناملموس هر یک سال‌ درمیان است برای همین در سال ۲۰۱۸ سهمیه‌ای برای ثبت آثار ناملموس نداریم و فقط در حوزه مشترک می‌توانیم فعالیت داشته باشیم که این کار نیز کار آسانی نیست و کشورهای مختلف باید اعلام آمادگی کنند.

منبع:مهر

خبرگو
تازه ترین اخبار ایران و جهان

 

تصاویر

Top