به گزارش خبرگو ،به نقل از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، در این نشست که شامگاه سهشنبه ۲۱ آذر در محل سازمان میراثفرهنگی برگزار شد، مهمترین موضوعات مرتبط با حوزههای سهگانه سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری مورد بررسی قرار گرفت.
در ابتدای این نشست جبار کوچکنژاد رئیس فراکسیون گردشگری مجلس در سخنانی گفت: با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری در خصوص توسعه گردشگری و رسیدن به ۲۰میلیون گردشگر خارجی در سال ۱۴۰۴، مجلس تمام توان خود را به کار بسته است تا چرخ این صنعت بچرخد و همه تلاش میکنند تا راه را باز کنند تا به یک کلاس معتبر در گردشگری برسیم.
او گفت: در سفر به برخی از کشورهای خارجی شاهد تأثیرگذاری صنعت گردشگری در درآمدزایی کشورها هستیم؛ بنابراین این صنعت در ایران نیز میتواند توسعه یابد و فراکسیون گردشگری تمام تلاش خود را در این خصوص انجام میدهد و انتظار داریم سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری نیز با تعامل و همکاری مناسب با این فراکسیون به توسعه گردشگری بیش از پیش کمک کنند.
کوچکنژاد همچنین به بودجه سال ۱۳۹۷ اشاره کرد و افزود: در این بودجه تمام سعی فراکسیون گردشگری نیز بر این است تا سهم گردشگری بهطور ویژه دیده شود و دراین میان اگرچه نگرانیهایی در باره عوارض خروج از کشور مطرح شده و خبرنگاران نیز در اینباره ورود پیدا کردهاند اما اعضای فراکسیون بهدنبال توسعه گردشگری و رفع مشکلات است.
او خاطرنشان کرد: فراکسیون گردشگری آماده همکاری لازم با سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری و توسعه و رونق صنعت گردشگری است.
ایران تمام جاذبههای گردشگری را دارد
ولیالله نانواکناری عضو دیگر فراکسیون گردشگری نیز در این نشست گفت: ایران بهعنوان یک کشور بزرگ و تاریخی دارای جاذبههای گردشگری بسیاری است و تمام آنچه که برای گردشگری جاذبه بهحساب میآید اعم از جاذبههای فرهنگی، تاریخی و طبیعی در کشور ما وجود دارد اما متأسفانه هنوز نتوانستهایم از درآمدزایی این صنعت بهخوبی استفاده کنیم.
فریده اولادقباد دیگر عضو فراکسیون گردشگری مجلس نیز در این نشست گفت: ما اینجا گرد هم آمدهایم تا با کمک هم به توسعه صنعت گردشگری و صنایعدستی و هنرهای سنتی کمک کنیم. خوشبختانه ظرفیتهای بینظیری در این دو حوزه وجود دارد که میتواند به ایجاد اشتغال و درآمدزایی کمک کند.
او افزود: سهم صادرات غیرنفتی ما میتواند با توجه به ظرفیتهای صنایعدستی و افزایش صادرات این هنر صنعت افزایش یابد.
تهرانگردی مورد توجه قرار گیرد
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: بهعنوان نماینده تهران اعتقاد دارم جاذبههای گردشگری و آثار تاریخی تهران بهخوبی معرفی نشده است و درخواست من از شما این است تا با یک تعامل با شهردار تهران نسبت به تهیه یک برنامه مدون برای معرفی آثار فرهنگیتاریخی پایتخت اقدام شود تا موضوع تهرانگردی مورد توجه بیشتری قرار گیرد تا علاوه بر شهروندان تهرانی سایر شهروندان نیز بتوانند از این فرصت استفاده کنند.
او به ظرفیتهای ایران در توریسم سلامت نیز اشاره کرد و افزود: توریسم سلامت ایران دارای ظرفیتهای بینظیری است و نباید بهگونهای برنامهریزی شود که این ظرفیت نسبت به سایر کشورها کاهش یابد.
ذبیحالله نیکفر نماینده لاهیجان، سیاهکل، رودبنه، دیلمان و پیرکوه نیز در این نشست به ظرفیتهای ایران در آثار فرهنگیتاریخی اشاره کرد و گفت: یکی از موضوعاتی که باید بهطور جدی مورد توجه سازمان میراثفرهنگی قرار گیرد، ثبت آثار فرهنگیتاریخی ملموس و ناملموس است که این آثار از سوی کشورهای دیگر بهثبت نرسد.
او افزود: ما بهترین شرایط اقلیمی را داریم و دارای جاذبههای فرهنگی تاریخی و گردشگری و طبیعی بسیار زیادی هستیم که میتواند به توسعه درآمد و اشتغالزایی کمک کند و در این میان با توجه به ظرفیت ایران در توریسم درمانی میتوان با احداث بیمارستانهای جدید و تأمین زیرساختها به توسعه این صنعت کمک کرد.
او افزود: گیلان یکی از استانهای ارزشمند در حوزه گردشگری است و ظرفیتهای بینظیری دارد و توجه به این ظرفیتها میتواند به توسعه گردشگری کمک کند و در این میان توجه به ظرفیتهای جوانان و نیز بهرهمندی از ظرفیتهای بخش خصوصی میتوان شاهد توسعه هرچه بیشتر صنعت گردشگری باشیم.
نیکفر افزود: غذاهای محلی، آداب و سنت، مردم مهماننواز، طبیعت زیبا و جاذبههای بینظیر گردشگری در شمال کشور از ظرفیتهایی است که میتواند به توسعه گردشگری کمک کند و به افزایش درآمدها نیز کمک کند.
سید حمایت میرزاده یکی دیگر از اعضای فراکسیون گردشگری نیز در این نشست با اشاره به برخی از آسیبهایی که سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری را تهدید میکند گفت: تغییر مدیران یکی از آسیبهای این سازمان است و امیدواریم این روند در سازمان ادامه نداشته باشد.
حل مشکل اشتغال با صنایعدستی
این نماینده مجلس گفت: ظرفیتهای خوبی در این سازمان وجود دارد بهعنوان مثال صنایعدستی میتواند مشکل اشتغال کشور را حل کند، ظرفیتهای بینظیری در روستاها و مناطق عشایری در حوزه صنایعدستی وجود دارد و توجه به صنایعدستی میتواند عامل مهم درآمدزایی روستاییان باشد و در هر شهر میتوان کارگاهها و نمایشگاههای صنایعدستی برگزار کرد.
او همچنین به میراثفرهنگی اشاره کرد و افزود: محوطهها و بافتهای تاریخی بسیار زیادی در ایران وجود دارد که یک سرمایه هستند و باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد و در کنار توجه به شهرهایی مانند شیراز و اصفهان باید با توجه به ظرفیتهای میراثفرهنگی و صنایعدستی به دیگر شهرها نیز توجه کرد و به توسعه ودرآمدزایی و اشتغالزایی در کشور کمک کرد.
محمد بیرانوندی نماینده خرمآباد نیز در این نشست گفت: یکی از موضوعات مهمی که در سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری باید وورد توجه قرار گیرد صنایعدستی است و امروز برخی از تولیدکنندگان آثار فاخر ما نمیتوانند محصولات خود را بفروشند.
محمد باسط درازهی نماینده مردم سراوان، سوران و مهرستان نیز در این نشست گفت: در سفر به هندوستان متوجه شدم این کشور از ساختمان تاجمحل درآمد بسیاری را بهعنوان یک جاذبه گردشگری کسب میکند درحالیکه ما جاذبههای گردشگری بسیار ارزشمندتر و دیدنیتر و وسیعتری نسبت به آنچه در سایر کشورها وجود دارد، داریم.
راه خروج از بن بست اقتصادی، گردشگری است
او افزود: با برخی از حرکتهای کوچک میتوان کارهای بزرگی را در حوزه گردشگری انجام داد و در حال حاضر برخی از کارهای خوب در این خصوص شروع شده که نیاز به شناسایی و حمایت دارد.
او افزود: اطلاعرسانی و معرفی جاذبههای فرهنگی تاریخی و اماکن دیدنی نقش مهمی در جذب گردشگر به آن منطقه دارد که در کنار توجه به فضای مجازی یکی از شیوههایی که میتواند به این اطلاعرسانی کمک کند سفر شما و حضور جنابعالی در آن منطقه است.
او افزود: گاهی اوقات برخی از محدودیتها و سختیها میتواند به یک جاذبه گردشگری تبدیل شود و بهعنوان مثال هوای گرم در یکی از مناطق سیستان وبلوچستان برای برخی از گردشگران خارجی میتواند یک جاذبه باشد و در کنار دیگر جاذبههای گردشگری باید به جاذبههایی که دیده نمیشوند نیز توجه کرد.
عبدالرضا بزرگنژاد دبیر فراکسیون گردشگری نیز در این نشست گفت: اعضای فراکسیون گردشگری عضو کمیسیونهای مختلفی هستند و تقویت ارتباط شما با این فراکسیون میتواند به تقویت روابط با سایر کمیسیونها کمک کند.
او خاطرنشان کرد: فراکسیون گردشگری آماده همکاری با سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری است برای توسعه اهداف این سازمان است.
منبع:مهر