به گزارش خبرگو ،عباس هاشمی صادرات ۱۷۵ میلیون دلار لوازم خانگی طی ۱۰ ماهه سال ۹۶ خبر داد و اظهار کرد: انواع کولر آبی و سایر دستگاههای خنک کننده تبخیری، یخچال و فریزر، لوازم خانگی گاز سوز و سایر لوازم خانگی مانند ماشین لباسشویی، چرخ خیاطی، لوازم خانگی کوچک و آن شامل این صادرات بودند و در این زمینه ۸۰ درصد برنامه هدفگذاری شده محقق شد.
مدیرکل دفتر صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت درباره عمدهترین صادرات انجام شده افزود: بیشترین کالای صادر شده شامل کولر آبی و لوازم خانگی گاز سوز بود که به کشورهای عراق، افغانستان، سوریه، ترکمنستان، امارات متحده عربی و ایتالیا صادر شدند.
وی درباره دلایل طرح ادغام برخی واحدهای تولید لوازم خانگی نیز گفت: به منظور ایجاد ظرفیتهای اقتصادی تولید و رقابت پذیر کردن محصولات داخلی، طرح ادغام واحدهای تولیدی کوچک و متوسط و تشویق واحدهای تولیدی برای انجام همکاری لازم در دستور کار قرار گرفت.
هاشمی ادامه داد: با توجه به خصوصی بودن اغلب واحدهای تولیدی تحت پوشش، هماهنگی و انجام این امر نیازمند فرهنگ سازی صنعتی و مجاب شدن تولیدکنندگان برای ادغام است، در این راستا تعیین ظرفیتهای اقتصادی برای کالاهای مختلف لوازم خانگی و منوط کردن صدور جواز تاسیس با رعایت ظرفیتهای اعلامی یکی از اقدامات مهم وزارت صنعت در این راستا بوده است.
مدیرکل دفتر صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت در پاسخ به این سئوال که آیا تسهیلاتی هم در این زمینه پرداخت خواهد شد یا خیر تصریح کرد: از سوی وزارت صنعت مشوقهایی نظیر تخفیفات نمایشگاهی، تخفیفات تبلیغات در صداو سیما و محیطی، معافیتهای مالیاتی و ماشین آلات و همچنین در مذاکرات همکاری با شرکتهای خارجی واحدهایی با ظرفیت اقتصادی که دارای بخشهای مختلف بازاریابی، R&D و ... هستند این واحدها در اولویت هستند.
وی درباره میزان قطعات وارداتی که در تولید لوازم خانگی ساخت داخل استفاده میشود، اظهار کرد: بسته به نوع محصول، عمق ساخت داخل متفاوت است، برای کالاهایی که سابقه تولید آنها طولانی بوده و بومی سازی شدند قطعات وارداتی به ندرت در محصول بکار گرفته میشود، مانند لوازم خانگی گاز سوز که تقریباً کل قطعات داخلی است، در محصول یخچال و فریزر و ماشین لباسشویی حداقل ۶۰ تا ۷۰ درصد از عمق ساخت داخل برخوردار هستند که جهت تعمیق ساخت داخل و کاهش واردات اجزاء و قطعات، متعادل سازی حقوق ورودی با کالای نهایی صورت پذیرفته است و حمایت از صنعت قطعه سازی از اولویتهای وزارت صنعت است.
هاشمی با بیان اینکه همکاری با شرکتهای خارجی به چند روش در حال انجام است، گفت: تولید تحت برند (تحت لیسانس) که چند شرکت با سرمایه گذاری داخلی و خرید خط تولید، انتقال تکنولوژی و فراهم کردن ساز و کار R&D و آموزش مدیران و کارکنان در حال انجام است، روش دیگر، سرمایه گذاری مشترک است که شرکتهای معتبری از کشور آلمان در زمینه پکیج با شرکتهای داخلی همکاری و اقدام به تولید مشترک کردند.
مدیرکل دفتر صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت در پاسخ به این سئوال که سرانجام طرح خرید با کارت اعتباری به کجا انجامید، گفت: طرح کارت اعتباری در قالب کارتهای اعتباری که از منابع داخلی بانکها تامین مالی میشوند ادامه داشته و محدودیتی در جامعه هدف وجود ندارد و طبق اعلام بانک مرکزی در سال 96، ۱۸۲ هزار کارت صادر شده و برای سال ۹۷ در حال مذاکره با بانک مرکزی هستیم و چنانچه برنامه آینده فراتر از طرح موجود باشد در صورت تخصیص منابع لازم از سوی بانک مرکزی امکان توسعه این طرح وجود دارد.