به گزارش خبرگو ، بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کرمانشاه، این اثر یکی از هفت اثر طبیعی ملی ایران است که دمای مناسب داخل غار باعث شده که در طول تمام فصول سال گردشگران بسیاری را به سوی خود جذب کند.
این غار کمنظیر علاوه بر داشتن جاذبه گردشگری، همواره مورد توجه غارنوردان، باستان شناسان، پژوهشگران و زمین شناسانی از داخل و خارج از کشور بوده است.
غارشناسان طول این غار را 12 کیلومتر و عمق آن را 3140 متر عنوان کردهاند.
قوری قلعه بین سالهای 1351 تا 1356 توسط گروهی از غارشناسان و جانورشناسان خارجی که در منطقه اورامانات درحال پژوهش بودند، کشف شد.
با گذر از دالان ورودی غار، مکان وسیعی به چشم گردشگران می آید که اطراف آن را قندیلهایی زیبا و دارای اشکال مختلف پوشانده است، این تالار را تالار مریم می گویند.
پس از تالار مریم در عمق هزار متری غار تالار دیگری است که حوضچه آبی مسحور کننده در آن قرار گرفته، از آنجایی که با دست زدن به هرکدام از قندیل های این بخش صدای یکی از الات موسیقی را می دهد آن را تالار بتهوون نامیده اند.
تالار عروس که از کریستالهای سفید و زیبای بسیاری پوشیده در عمق 1500 متری غار قرار گرفته است.
هرچه که جلوتر میروید اعجاب این غار بیشتر می شود، در عمق 2700 متری غار چهار آبشار به ارتفاع 10 تا 12 متر وجود دارد.
در بخش دیگری از غار تونلی وجود دارد به نام تونل برزخ با طول 220 متر و عرض سه متر. در انتهای این تونل آب غار به سقف آن میرسد.
هرچند که تنها 500 متر از غار برای بازدید عموم آزاد شده، اما گردشگران بسیاری در طول سال بهویژه در ایام نوروز از آن بازدید میکنند.