شناسایی و معرفی مهم‌ترین ظرفیت‌های گردشگری و صنایع‌دستی در شهرستان سرایان

 مسئول میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان سرایان گفت: «مهم‌ترین فرصت‌ها و زمینه‌های سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری و صنایع‌دستی در این شهرستان شناسایی و در قالب کتابچه معرفی شده است.»

 

به گزارش خبرگو ، به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان جنوبی، محمد عرب مسئول میراث‌فرهنگی شهرستان سرایان امروز شنبه ۹ دی با اعلام این خبر افزود: «در بعضی از مناطق سرمایه‌گذاران ورود کرده‌اند و امکانات مورد نیاز گردشگران نیز فراهم شده است. بعنوان مثال در کویر سه‌قلعه تاکنون سه مورد موافقت اصولی صادر شده و با طرح‌های بوم‌گردی مجموع پنج طرح توسط سرمایه‌گذاران اجرا شده یا در حال اجرا است.» 

او افزود: «ایجاد امکانات اقامتی و تفریحی در منطقه کاه کوه سرایان، ایجاد اقامتگاه‌های بوم‌گردی در منطقه نمونه گردشگری مصعبی و کریمو، ایجاد امکانات اقامتی و پذیرایی و تفریحی در غار بتون معروف به اورست غارهای شرق کشور، راه‌اندازی واحدهای اقامتی و پذیرایی در خانه‌های تاریخی رفیعی و یزدانی شهر سرایان، ایجاد واحدهای اقامتی و پذیرایی در خانه‌های تاریخی حسام‌الدیوان، هروی و حاج غلامعلی در شهر سه‌قلعه، ایجاد کارگاه‌های خانگی یا تولیدی تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی در سطح شهرستان، ایجاد کارگاه تولید البسه از پارچه‌های سنتی منطقه و همچنین طراحی و تولید لباس محلی، ایجاد اقامتگاه‌های بوم‌گردی در روستای چرمه، ایجاد مجتمع تفریحی‌توریستی و پیست ورزشی در کویر سه‌قلعه، ایجاد کارگاه‌های خانگی در رشته‌های مختلف صنایع‌دستی در قالب طرح پشتیبان و... از جمله طرح‌ها و زمینه‌های مناسب برای سرمایه‌گذاری است.» 

او افزود: «آمادگی کامل برای هدایت و حمایت سرمایه‌گذاران وجود دارد و متقاضیان می‌توانند به میراث‌فرهنگی شهرستان مراجعه کنند.» 

او گفت: «یکی از مهم‌ترین پتانسیل‌های مغفول مانده در شهرستان خانه‌باغ‌های اطراف شهرهای سرایان و آیسک است که برای تبدیل به اقامتگاه بوم‌گردی مناسب است. پروژه‌های سرمایه‎گذاری براساس پتانسیل‌های تاریخی، طبیعی، فرهنگی و... انتخاب شده‌اند و در دیگر مناطق شهرستان در صورتی‌که سرمایه‌گذاری متقاضی باشد راهنمایی و حمایت لازم صورت می‌گیرد.» 

مسئول میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان سرایان افزود: «واحدهای بوم‌گردی در شهر سرایان، روستای کریمو (دو مورد)، در روستای مصعبی و در روستای نوده همچنین دو مورد در کویر سه‌قلعه در حال ایجاد شود و در شهر‌های آیسک و سه‌قلعه و روستاهای دوست‌آباد و بسطاق نیز زمینه برای ایجاد و راه‌اندازی اقامتگاه‌های بوم‌گردی فراهم است که امیدواریم سرمایه‌گذاران در این مناطق هرچه سریع‌تر اقدام به سرمایه‌گذاری و ایجاد طرح‌های خود کنند.» 

عرب گفت: «اعطای تسهیلات ارزان‌قیمت مشاغل خانگی به‌صورت مستقل و یا در قالب طرح پشتیبان، تجهیز کارگاه‌های صنایع‌دستی دارای مزیت، توسعه کارگاه‌های صنایع‌دستی روستایی، صدور مجوزهای سه‌گانه (پروانه تولید انفرادی، کارگاهی واعلامیه تأسیس)، فراهم کردن زمینه عرضه و فروش تولیدات صنایع‌دستی در بازارچه‌ها و نمایشگاه‌های داخلی و خارجی، صدور مجوز ساخت واحدهای گردشگری (اقامتگاه بوم‌گردی، مهمانپذیر، سفره‌خانه سنتی، رستوران بین‌راهی و...) و پرداخت تسهیلات کم‌بهره، معافیت‌های مالیاتی، محاسبه تعرفه‌های آب، برق و گاز واحدهای گردشگری به‌صورت صنعتی، تخفیف عوارض تغییر کاربری و... از جمله برنامه‌ها و اقدامات حمایتی است.» 

عرب تصریح کرد: «تبلیغات و اطلاع‌رسانی در شبکه‌های اجتماعی در یک سال گذشته پای گردشگران داخلی و خارجی را به روستاهای دورافتاده ایران باز کرده است. افزایش تعداد گردشگران نیاز به تأمین امکانات مناسب در منطقه را نیز افزایش داده است. صنعت گردشگری بین صنعت‌های نسبتاً پیچیده قرار دارد و نیاز شدید به شناخت مناسب از منطقه و شرایط اقتصادی و فرهنگی آنجامعه دارد. بی‌شک هرگونه اقدام بدون برنامه ریزی مناسب، باعث ایجاد صدمات مالی زیادی برای سرمایه‌گذاران در این بخش می‌شود. با برنامه‌ریزی و امکان‌سنجی دقیق (طرح توجیهی) و انجام تحقیقات بازار می‌توان گزینه‌های مناسب برای سرمایه‌گذاری با توجه به پتانسیل موجود در منطقه را بررسی و کسب و کار موفقی را راه‌اندازی کرد.»

منبع:میراث آریا

خبرگو
تازه ترین اخبار ایران و جهان

 

تصاویر

Top