صدور دومین پروانه تولید کارگاهی شهرستان خلیل آباد

رئیس اداره میراث‌فرهنگی شهرستان خلیل آباد گفت: «دومین پروانه تولید کارگاهی صنایع‌دستی شهرستان خلیل آباد صادر شده است و امیدواریم در سال ۹۶ بتوانیم تعداد کارگاه‌های صنایع‌دستی را افزایش دهیم.»

به گزارش خبرگو به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان رضوی، حمیدرضا محمودی قوژدی رئیس اداره میراث‌فرهنگی شهرستان خلیل آباد امروز شنبه ۲۵ آذر ۹۶ اظهار کرد: «هنرهای سنتی و صنایع‌دستی، از برجسته‌ترین مظاهر فرهنگی ملت‌ها محسوب می‌شود و کشورهای دارای تمدن کهن همواره از روی محصولات و آثار به جا مانده از هنرهای سنتی و صنایع‌دستی ادوار گذشته مورد سنجش قرار می‌گیرند.» 

محمودی افزود: «صنایع‌دستی استان خراسان رضوی یکی از زیبا‌ترین جاذبه‌های فرهنگی این منطقه به شمار می‌آیند. با توجه به وجود با اهمیت بارگاه مقدس حضرت امام‌رضا(ع) در این سرزمین، هنرمندان زیادی از سراسر کشور در این استان ساکن شده‌اند. به همین لحاظ تقریباً بیشتر رشته‌های صنایع‌دستی در این خطه وجود دارد. همچنین سفر سالانه ۲۰ تا ۳۰میلیون زائر به مشهد می‌تواند بهترین بازار فروش صنایع‌دستی را در کشور ایجاد کند.» 

او گفت: «از مجموع رشته‌های صنایع‌دستی در کشور، ۷۰ رشته در خراسان رضوی فعال است، برخی از صنایع‌دستی مانند سفالگری، رودوزی‌های سنتی، گلیم‌بافی، سراجی سنتی، ساخت سازهای سنتی، زیورآلات سنتی و... در شهرستان خلیل آباد جزو صنایع بومی و محلی این خطه به شمار می‌آیند. سفالگری از هنرهای اصیل و با اهمیت شهرستان خلیل آباد است که محدوده جغرافیایی وی‍ژه آن روستای نصرآباد و ابراهیم آباد است.» 

محمودی بیان کرد: «برای حفظ هنرهای سنتی و ماندگاری و پایداری این هنر‌ها در طول سال‌ها و سده‌ها به شناسایی آن‌ها نیاز داریم. به همین منظور به تشویق و ترغیب هنرمندان به رشته‌های جدیدی در شهرستان همچون سراجی سنتی، نقاشی روی شیشه و باتیک اقدام کردیم و اخیرا موفق به اخذ مجوز برای صدور کارگاه تولیدی زیور آلات سنتی (طلاسازی) به عنوان دومین کارگاه صنایع دستی در شهرستان خلیل آباد شدیم.»

منبع:میراث آریا

اصلاح شده شنبه, 25 آذر 1396 14:33

خبرگو
تازه ترین اخبار ایران و جهان

 

تصاویر

Top