پرونده مفصل چالش منابع انسانی در صنعت بیمه و نقطه های اتصال بیمه گری و گردشگری را در بیمه داری نوین بخوانید

چهارمین شماره ماهنامه بیمه داری نوین ویژه نوروز منتشر شد. این شماره در قالب هشت پرونده و 152 صفحه با شعار «بیمه؛ حق شهروندی» آخرین شماره سال 96 است. مطالب ماهنامه در دو بخش عمومی شامل پرونده فرهنگی، گردشگری، سبک زندگی، ورزشی و تخصصی شامل پرونده نظارت، منابع انسانی، بیمه و فناوری و صنعت خودرو نگارش شده است.

 

به گزارش خبرگو ،چهارمین شماره ماهنامه بیمه داری نوین ویژه نوروز منتشر شد. این شماره در قالب هشت پرونده و 152 صفحه با شعار «بیمه؛ حق شهروندی» آخرین شماره سال 96 است. مطالب ماهنامه در دو بخش عمومی شامل پرونده فرهنگی، گردشگری، سبک زندگی، ورزشی و تخصصی شامل پرونده نظارت، منابع انسانی، بیمه و فناوری و صنعت خودرو نگارش شده است. بررسی گستره نقش بیمه در حوزه‌ها و صنایع مختلف، شناخت چالش‌ها و ارائه راهکارها و افزایش دانش بیمه‌ای در سطح جامعه، با مخاطب قرار دادن طیف وسیعی از مردم در مسیر «بیمه‌داری نوین» رسالت ماهنامه است.

بخش عمومی

نوروزانه رستاکی‌ها

در پرونده فرهنگی این شماره با گروه رستاک هم‌کلام شده‌ایم. این گروه 20سال پیش فعالیتش را آغاز کرد و نزدیک به 10 سال پیش به شکل فراگیری گل کرد. رستاک در لغت به معنی شاخه نورسته‌ای است که از بن درخت می‌روید. این گروه رسالت خود را، احیای موسیقی اصیل اقوام ایرانی به‌عنوان یک عنصر مهم هویت‌بخش انتخاب کرد. سیامک سپهری، فرزاد مرادی، دینا دوستی، صبا جمالی، یاور احمدی، حامد بلندهمت، اکبر اسماعیلی پور، بهزاد مرادی و امید مصطفوی از حاضران در گپ‌وگفت نوروزانه رستاکی‌ها هستند.

هم‌افزایی گردشگری و بیمه

با فرارسیدن ایام نوروز و شروع سفرها، موضوع گردش و گردشگری برجسته‌تر می‌شود. اقتصادی که صنعت گردشگری در خود جای‌داده و به‌تبع آن جایگاه بیمه در قالب جمله «سفر بی‌خطر»، دلیل آن شد که پرونده هم‌افزایی صنعت بیمه با سایر صنایع در این شماره با صنعت گردشگری پیوند خورَد. بدین منظور میزگردی با حضور آقایان غلام‌حیدر ابراهیم‌بای‌سلامی استاد دانشگاه تهران و مدیر گردشگری سازمان تأمین اجتماعی، مجید بختیاری مدیرعامل بیمه دی، زهرا زمانی کارآفرین حوزه تکنولوژی سفر و حسن قدمگاهی معاون اداری و مالی هگتا برگزار شد. در این میزگرد به نکات جالب‌توجهی اشاره‌شده که مطالعه آن برای علاقه‌مندان مفید و گیرا خواهد بود.

وزن گردشگری در اقتصاد

در ادامه میزگرد گزارشی آماری ارائه‌شده که آخرین اطلاعات در دسترس مربوط به ارزش اقتصاد سفر و گردشگری و اشتغال این صنعت در ایران را نشان می‌دهد. رشد بلندمدت ارزش اقتصاد سفر در بازه زمانی 2017 تا 2027 برای ایران معادل 141درصد پیش‌بینی‌شده است. همچنین انتظار می‌رود تا سال 2027 سالانه تعداد مشاغل رشدی 1.3درصدی را ثبت کند و به عدد 670هزار شغل (یعنی معادل 2.1درصد از کل مشاغل) برسد.

روایت متفاوت از نوروز

مطلب بعدی پرونده گردشگری، گفتگو با علی دهباشی سردبیر مجله بخارا است.

وی در این گفتگو می‌گوید: «ما ازلحاظ تاریخ زبان فارسی یک جغرافیا داریم و ازلحاظ

کشور ایران و جهت سیاسی آنکه مرزهای فعلی را تشکیل می‌دهد، جغرافیای دیگری را در نظر می‌گیریم. جغرافیای جهانِ ایران، از سینجان در چین، حامی، بدخشان، آمودریا، لاهور، کشمیر، بخارا، فرغانه، سمرقند تا آناتولی تشکیل می‌شود».

فستیوال‌های سبز

فستیوال‌ها و کارناوال‌های فوریه بیشتر در نیمکره جنوبی و مناطق گرمسیر برگزار می‌شوند یا عطر و بوی بهار دارند. کم‌کم رنگ برف و زمستان از فستیوال‌ها می‌رود و دنیا خود را برای بهار آماده می‌کند. مهم‌ترین فستیوال‌های ماه فوریه را در این مطلب بخوانید.

لویی ویتون در گذر زمان

پرونده سبک زندگی این شماره به بررسی برند معروف لویی ویتون پرداخته است. بررسی دنیای ویتون‌ها از ساخت جعبه و چمدان تا کفش، ماجرای زندگی لویی ویتون، افراد مشهوری که برند لویی ویتون را در کنار خود داشته و دارند به همراه مطلبی از تغییر شکل کفش در گذر زمان و گزارشی از مرکز خرید پالادیوم، سومین پرونده این شماره را تشکیل می‌دهد.

گفتگو با حمید استیلی

به‌منظور آشنایی با حال و هوای فوتبال کشور در آستانه جام جهانی 2018 روسیه، با حمید استیلی پیشکسوت فوتبال هم‌کلام شدیم. وی در بخشی از سخنانش می‌گوید: «امسال، سال منتهی به جام جهانی است و برای همین بازیکنان انگیزه زیادی داشتند تا خودشان را در لیگ نشان بدهند و با تحمیل خود به کارلوس کی‌روش، در لیست تیم ملی برای جام جهانی روسیه قرار بگیرند».

مبارزه در گروه مرگ

مطلب بعدی فوتبال ایران را در آستانه جام جهانی از بعد تیم‌ها، مربیان، بازیکنان بررسی کرده و به بازی‌های آسیایی و فرایند آماده‌سازی تیم ملی اشاره کرده است.

10باشگاه ملی‌ساز

این مطلب به معرفی باشگاه‌هایی پرداخته که بیشترین تعداد بازیکن ملی را در اختیار دارند. این تیم‌ها عبارتند از منچسترسیتی، بارسلونا، منچستریونایتد، یوونتوس، لیورپول، تاتنهام، پاری سن ژرمن، رئال مادرید، اتلتیکو مادرید و آاس رم.

روز نو ورزش‌های سنتی

آخرین مطلب پرونده ورزشی به بررسی فعالیت‌های ورزشی که در ایام نوروز جلب‌توجه می‌کنند، پرداخته است. ورزش زورخانه‌ای و پهلوانی، کشتی با چوخه و چوگان مهم‌ترین ورزش‌هایی هستند که در این مطلب تشریح شده‌اند.

 

بخش تخصصی

بهینه کاوی ناظر

اولین مطلب پرونده نظارت، گفتگو با قائم‌مقام بیمه مرکزی،  پرویز خوش‌کلام خسروشاهی است. وی در بخشی از این مصاحبه می‌گوید: «عمده‌ترین عاملی که باعث ورود سرمایه به صنعت بیمه می‌شود، نرخ بازدهی در کوتاه‌مدت و بلندمدت از یک‌سو و نرخ بازدهی در صنعت بیمه نسبت به سایر بخش‌های اقتصادی کشور است».

ناظر همیشه حاضر

نقش فناوری در فرایند نظارت طی میزگردی با حضور آقایان حبیب میرزایی عضو هیئت عامل و معاون نظارت و قاسم نعمتی مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات بیمه مرکزی بررسی شد. در بخشی از این میزگرد آمده است: «بیمه مرکزی با کمک ابزار اتکایی-اجباری اطلاعات موردنیاز خود را از بیمه‌نامه‌های صادرشده و خسارات پرداخت‌شده به‌منظور اعمال نظارت به دست می‌آورد».

دروازه تسهیل در مقررات

تدوین و تصویب مقررات بیمه‌ای در صنعتی که عنصر پیچیدگی در تاروپود آن نهفته است، یکی از مهم‌ترین عوامل در مسیر رسیدن به اهداف و چشم‌انداز موردنظر است. مشروح فرایند قانون‌گذاری بیمه‌ای را در میزگردی با حضور آقایان رحیم مصدق معاون طرح و توسعه و مهدی نمن الحسینی مدیرکل پذیرش موسسات و دفاتر بیمه‌ای بیمه مرکزی بخوانید.

شروع یک مسیر

در ورود فناوری به هر صنعتی این سؤال مطرح می‌شود که آیا هزینه‌های فناوری در آینده منجر به افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها می‌شود یا خیر؟ جواب این سؤال به همراه عملکرد بیمه مرکزی در به‌کارگیری فناوری بیمه در این مطلب آمده است.

فناوری در قاب نظارت

آخرین روندهای فناوری در بیمه‌های مرکزی دنیا به همراه موضوع خواندنی اجرای قوانین و مقررات در محیط آزمایشی، طی این گزارش مورداشاره قرارگرفته است.

خودبازبینی

مطلب بعدی پنجمین پرونده، ترجمه‌ای است از چالش‌هایی که ظهور و ورود تکنولوژی‌های نوین با خود به همراه دارد و کار را برای نهاد ناظر سخت‌تر می‌کند.

نظارت با چاشنی پویایی

آخرین مطلب این پرونده به بررسی چند کشور نمونه و موفق در آمریکای جنوبی پرداخته که در تدوین و اصلاح قوانین در صنعت بیمه موفق عمل کرده‌اند. برزیل، مکزیک، شیلی و کلمبیا جز این کشورها هستند.

سیاه‌چاله توسعه منابع انسانی

گسست مدیریت، فقدان گردش بهینه نیروی انسانی در پست‌های مدیریتی و خلا دانش در لایه‌های مختلف مدیریتی صنعت بیمه دیده می‌شود. قدما معتقدند نسل جدید نتوانسته جایگاه آن‌ها را به‌خوبی پر کنند. از طرف دیگر جوانان معتقدند قدما در انتقال دانش به آن‌ها مؤثر عمل‌نکرده و حاضر به رها کردن صندلی مدیریت برای برنایان نیستند. همین چالش انگیزه‌ای شد تا بیمه‌داری نوین میزگردی را با حضور قدمای پیشکسوت و جوانان خبره شامل آقایان هادی دست‌باز و محمد علوی از فعالان و خبرگان صنعت بیمه، یونس مظلومی مدیرعامل بیمه تعاون، کامبیز پیکارجو مدیرعامل شرکت خدمات بیمه‌ای شهر و مهدی سامری کارشناس و فعال بیمه برگزار کند.

مهره سرنوشت‌ساز

نحوه چیدمان، تعداد کارکنان، سهم شرکت‌ها از تعداد کارکنان و مدارک تحصیلی آن‌ها طی گزارشی با روند پنج‌ساله در این مطلب بررسی‌شده است.

تفکر کهن یا کهنه

مطلب بعدی گزارشی است در مورد سن تیم مدیریت شرکت‌های صنعت بیمه و ارتباط آن با مدیریت ریسک پرتفوی این شرکت‌ها که برای نشان دادن آن از شاخص ضریب خسارت استفاده‌شده است. تیم مدیریت بیمه سینا با میانگین سنی 47.4سال جوان‌ترین تیم مدیریت و بیمه آسماری با میانگین سنی 71.25سال پیرترین تیم مدیریت را در اختیار دارند.

آنلاین مهارت داشته باشید

آخرین مطلب این پرونده مهم‌ترین دوره‌های آموزش پایه‌ای بیمه به‌صورت آنلاین را معرفی کرده است.

نقش فناوری در صنعت بیمه

اولین مطلب این پرونده میزگردی است با حضور فرزاد خندان مدیرعامل شرکت داده‌پردازی سیمیاگران، عباس هاشم زاده مدیر فناوری اطلاعات بیمه دانا و حسین حسینی‌تبار مدیر ارشد اجرایی استارت‌آپ بیدبرگ که نقش فناوری در صنعت بیمه را مورد موشکافی قرار داده است.

در بخشی از این میزگرد آمده است: «صنعت بیمه به شکل کنونی آن نهایتاً تا یکی دو سال آینده در جهان و حدود پنج تا 10 سال در ایران دوام خواهد آورد».

فناوری؛ یکه‌تاز بیمه

10روند برتر اینشورتک دنیا برای سال 2018 در این مطلب ارائه‌شده است. مطلب بعدی با عنوان تحول‌آفرینان بیمه‌ای، پنج استارت‌آپ تاثیر گذار فناوری بیمه در سال 2018 را معرفی کرده است. بیمه درمان و اتومبیل بیشترین مقدار توجه این استارت‌آپ‌ها را به خود جلب کرده است.

نظارت از دریچه تکنولوژی

آیا تکنولوژی نظارتی، بروکراسی اداری را زمین می‌زند؟ پاسخ این سؤال و به همراه پنج نکته خواندنی در مورد رگ تک را در این مطلب بخوانید.

 

عبور خودران‌ها از مدار بیمه

پرونده صنعت خودرو آخرین پرونده است. اولین مطلب این پرونده میزگردی است که توسط Insurance Post  و با کمک شرکت National Windscreens برگزار شد. موضوع مسئولیت‌پذیری پیرامون به‌کارگیری فناوری سیستم‌های‌ دستیار راننده پیشرفته و هزینه‌های آن برای بیمه‌گران، تعمیرکاران و مشتریان، به‌منظور حفظ کارایی و ایمنی این فناوری، در این میزگرد موردبحث و بررسی قرار گرفت.

خودران‌ها در جاده تاریخ

از تکنولوژی بزرگراه‌های هوشمند تا توسعه خودروهای بدون راننده را در این مطلب بخوانید. مطلب بعدی به تهدید صنعت بیمه از سوی خودران‌ها پرداخته است و اشاره دارد که نحوه برنامه‌نویسی در خودران‌ها، مقصر تصادفات جاده‌ای شناخته خواهد شد.

خودران سازها

آخرین مطلب پرونده صنعت خودرو به معرفی مهم‌ترین شرکت‌های سازنده خودران‌ها از جمله اوبر، ولوو، اپل، اینتل تسلا و ... اختصاص یافته است.

خبرگو
تازه ترین اخبار ایران و جهان

 

تصاویر

Top