به گزارش خبرگو ،طبق قانون جدید شخص ثالث، سهم صندوق از حق بیمه اجباری بیمه شخص ثالث به 8 درصد افزایش یافته است .
اما انچه که در این میان اهمیت دارد، نحوه وصول این سهم از شرکتهای بیمه است اگر چه تا کنون گزارش صریحی از میزان مطالبات صندوق خسارات بدنی از شرکتهای بیمه اعلام نشده ؛ اما علی جباری در یکی از نشستهای مطبوعاتی خود اشاره داشته که در سال 95 و 96 اقدامات و تعاملات قابل توجهی با شرکتهای بیمه از سوی صندوق خسارات بدنی صورت گرفته و به غیر دو شرکت بیمه میزان مطالبات صندوق از بیمه گران کاهش یافته است.
اگر چه به زعم مدیر عامل صندوق خسارات بدنی میزان مطالبات صندوق کاهش یافته اما برخی شنیده ها از مطالبات هنگفت بیمه ایران به عنوان تنها بیمه دولتی به صندوق خسارات بدنی خبر می دهد.
به نظر می رسد ، علی جباری ، مدیر عامل صندوق خسارات بدنی اگر چه در وصول مطالبات صندوق از شرکتهای بیمه خصوصی تا حدودی توانسته موفق عمل کند اما رفتار دو گانه این نهاد بیمه ای در مقابل بیمه گران دولتی و خصوص قابل تامل است.
سوال اینجاست که آیا همان سخت گیری که در خصوص اخذ سهم صندوق از شرکتهای بیمه خصوصی می شود در مقابل بیمه ایران نیز صورت می گیرد؟
حال باید دید، مدیر عامل صندوق خسارات بدنی که سابقه فعالیت در بیمه ایران را در پرونده کاری خود دارد و همچنین زمانی از وی به عنوان یکی از گزینه های مطرح در خصوص مدیر عاملی بیمه ایران یاد می شد، چه راهکاری را برای وصول مطالبات قابل توجه از شرکت بیمه دولتی اتخاذ می کند؟
مطالبات قابل توجه صندوق خسارات بدنی از بیمه ایران در حالی است که این وجوه حق الناس بوده و منابع صندوق در واقع باید صرف اموری چون حمایت از زیان دیدگان حوادث رانندگی باشد که به دلایل فقدان یا انقضای بیمه نامه، بطلان قرارداد بیمه، تعلیق تامین بیمه گر، فرارکردن یا شناخته نشدن مسوول حادثه و ورشکستگی بیمه گر نمی توانند از خدمات بیمه نامه شخص ثالث استفاده کنند.
لازم بذکر است که درخصوص میزان وجوه صندوق نیز حرف و حدیث بسیار است به طوریکه برخی معتقدند در صندوق خسارات بدنی منابع هنگفتی نهفته است و از سوی دیگر بسیاری کارشناسان بیمه ای معتقدند ، صندوق خسارات بدنی موجود عجیب الخلقه ای است که تنها درایران زاده شده اگرچه مدیر عامل صندوق خسارات بدنی تلاش کرده طی نشستهای مطبوعاتی به برخی از انتقادات در خصوص نحوه فعالیت صندوق پاسخ دهد و عنوان داشته نمونه صندوق خسارات بدنی در کشورهایی چون انگلیس ، مصر و .... نیز وجود دارد.
گفتنی است طی گزارشات آتی ، ریسک نیوز عملکرد دو ساله این نهاد بیمه ای را مورد بررسی قرار خواهد داد.