آشتیانی‌پور در واکنش به اعتراض برخی کارگردانان/ فیلمسازان به آرای مردم احترام بگذارند

 مسئول بخش آرای مردمی سی‌وششمین جشنواره فیلم فجر گفت: صاحبان اثر باید رای مردم را بپذیرند و برای رای آنان احترام قائل باشند باید بپذیریم که اگر اثری را به جشنواره می‌فرستیم به ان مجموعه اعتماد کنیم و به نوع داوری‌ها و رای مردم هم احترام بگذاریم.

 

به گزارش خبرگو ، علی آشتیانی‌پور، مسئول بخش آرای مردمی سی‌وششمین جشنواره فیلم فجر درباره چگونگی رأی‌گیری جهت انتخاب بهترین فیلم از نگاه تماشاگران این دوره جشنواره گفت: امسال دبیر سی‌وششمین جشنواره فیلم فجر تصمیم گرفت آرای مردمی از روش سنتی کاغذی آرای مردمی عبور کند و نوع رأی دادن مردم به صورت اپلیکیشن صورت بگیرد تا این نوع رأی دادن میان مردم فرهنگ‌سازی شود و دامنه رأی‌های مردمی در مورد فیلم‌ها گسترش پیدا کند.

 

او همچنین ادامه داد: زمانی که این موضوع در خانه سینما مطرح شد، ابتدا نسبت به این اپلیکیشن مقاومت نشان دادم و تصوری از شکل و شمایل رأی دادن‌ها نداشتم اما در حال حاضر بسیار خوشحالم که این اتفاق برای آرای مردمی رخ داده است گرچه معایب و نقائصی هم می‌تواند داشته باشد. البته باید به شیوه درست و صحیح به مردم آگاهی‌رسانی کنیم تا بدانند که چگونه باید رأی دهند. بدون شک امسال با رأی دادن اپلیکیشینی دامنه وسیع‌تری از رأی‌گیری را می‌بینیم.

آشتیانی‌پور درباره کدهای آرای مردمی، توضیح داد: کد آرای مردمی بر روی بلیت چاپ شده است، این کد مخصوص یک فیلم در سانس مخصوص سینما است که از زمان شروع فیلم در آن سالن تا یک ساعت بعد از اتمام فیلم زمان برای رأی دادن اعتبار دارد. بعد از پایان رأی‌ها تفکیک می‌شود و این رای‌ها از سینماتیکت به خانه سینما تحویل داده می‌شود تا در ستاد آمار مردمی این آرا به نرم افزاری که با نظر کارشناسان آمار طراحی شده، قرار گیرد و ضرایب لازم برای آنها لحاظ و سپس جایگاه فیلم تعریف شود و سهم هر فیلمی به صورت عادلانه تقسیم شود.

او ادامه داد: حاصل نتایج آرای مردمی برای هر روز تا ساعت 5 بامداد معین می‌شود. از روز 15 بهمن‌ماه 10 فیلم برتر معرفی می‌شود و در روز شانزدهم بهمن ماه، 9 فیلم، روز هجدهم بهمن ماه 8 فیلم و به همان نسبت تا پنج فیلم معرفی خواهد شد.

مسئول بخش آرای مردمی سی‌وششمین جشنواره فیلم فجر همچنین بیان کرد: صاحبان اثر باید رای مردم را بپذیرند و برای رای آنان احترام قائل باشند. باید بپذیریم که اگر اثری را به جشنواره می‌فرستیم به آن مجموعه اعتماد کنیم و به نوع داوری‌ها و رای مردم هم احترام بگذاریم. مسلما رای داوران تخصصی است و رأی مردم هم از دل مردم به دست می‌آید.

او ادامه داد: اینکه فیلم‌سازی می‌گوید فیلمش به سانس فوق‌العاده رسیده اما رای برتر را در آرای مردمی نگرفته دلیلی بر نا‌عادلانه بودن آراء نیست، بلکه کارگردانان باید بدانند سانس فوق‌العاده تاثیری در آرای مردمی ندارد.

آشتیانی‌پور در ادامه تصریح کرد: طبیعتا روز آخر قرار است یک فیلم برتر از آرای مردمی اعلام شود و آن 24 فیلم که از قافله عقب ماندند قطعا ناراحت هستند اما امیدواریم که در اکران عمومی بتوانند جایگاه خودشان را میان مخاطبان پیدا کنند. ضمن احترام به تمامی فیلمسازان، باید به رأی مردم و سلایق آنان احترام بگذارند. اگر هر فیلمساز از این صاحبان آثار علاقه داشتند که رتبه فیلم‌شان در آرای مردمی را بدانند، شخصا با خانه سینما مکاتبه کنند و ما در سایت خانه سینما نتایج آرای مردمی در مورد فیلم‌شان را رسما اعلام خواهیم کردم زیرا قصد ما تنها اعلام کردن فیلم‌های برتر بوده است.

مهران احمدی پیش از این در جمع مخاطبان فیلمش در سالن سینما از نحوه شمارش و نتایج آرای مردمی انتقاد کرده بود.

خبرگو
تازه ترین اخبار ایران و جهان

 

تصاویر

Top