توضیح مدیرکل میراث‌فرهنگی مازندران به مطلب روزنامه اعتماد درباره خانه نیما یوشیج/

مدیرکل میراث‌فرهنگی مازندران در توضیح مطلب درج‌شده در روزنامه چهارشنبه اعتماد به‌نقل از شراگیم یوشیج درباره خانه نیما یوشیج توضیحاتی را ارائه کرد.

 

به گزارش خبرگو ، دلاور بزرگ‌نیا مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری مازندران امروز شنبه 14 بهمن 96 در پاسخ به مطلب روزنامه اعتماد گفت:

«در پاسخ به مطلب درج‌شده در صفحه 8 شماره 3992 روزنامه چهارشنبه 13 بهمن 96 اعتماد که به نقل از شراگیم یوشیج به چاپ رسیده بود باید تأکید کرد که سازمان میراث‌فرهنگی وقت افتخار داشته در سال 1368 خانه اجدادی نیما یوشیج را تحویل و متعاقب تحویل و تحول انجام شده به حسب شرایط فیزیکی حاکم بر بنا و قبل از تهیه طرح، مبادرت به حفاظت اضطراری اثر موصوف کند و در جریان حفاظت اضطراری پیکر شاعر فقید و بلند‌آوازه ایران در سال 1372 به یوش انتقال یافته است. طی سال 1373 پس از تهیه طرح مرمت، سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری تعمیر و بازسازی مرمت اثر را موصوف را وجه همت خویش قرار داده است. در این رهگذر سازمان مبادرت به خرید اسناد و لوازم شخصی از کتب موسیقی، دست‌نوشته‌ها تا زین اسب پدر شعر نو ایران برای ایجاد موزه در مکان موصوف را کرده است. ازجمله لوازم کتاب قرآن که در شهریور 1376 خریداری و به شماره 5784 در فهرست اموال منقول تاریخی ثبت و به دلیل حفاظت فنی و فیزیکی در انبار گنجینه استان مازندران نگهداری می‌شود. اثر موصوف طی سند مالکیت شماره 33856-18/2/1374 و پس از طی مراحل قانونی به نام دولت جمهوری اسلامی ایران به سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری انتقال یافته است. مضافا اینکه این بنا به شماره 1802 در سال 1375 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده و طی سال 1395 به‌عنوان دومین پایگاه پژوهشی ملی مازندران در فهرست پایگاه‌های ملی گنجانده شده و هم‌اکنون به فعالیت علمی و پژوهشی خود در راستای اهداف عالیه سازمان ادامه می‌دهد. علی ایحال به نظر می‌رسد نگارنده محترم در سال‌های ماضی به‌عنوان مستخدم یکی از دستگاه‌های اجرایی کشور مشغول به خدمات بودن بر این موضوع واقفند که اموال منقول یا غیرمنقول که به‌عنوان اموال اداری یا دولتی برچسب اموال منقّش می‌شوند برای انتقال و فروش راهی بس پر پیچ وخم را طی می‌کنند که در این راستا هرگونه انتقال باید با اطلاع سازمان اموز اقتصاد و دارایی و دیوان محاسبان صورت گیرد. بنابراین بدون اطلاع مراجع، انتقال یا فروش اموال اداری، مازاد و مستهلک امری است محال، چه برسد به اموال تاریخی و فرهنگی که از نفایس محسوب می‌شوند. به هر حال اظهارات نگارنده محترم در راستای فروش اسناد نیما کاملا بی‌اساس بوده که در این رهگذر سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آمادگی آن را دارد که برای اثبات ادعای خود در راستای بی‌اساس بودن موارد مطروحه از تمام اصحاب رسانه برای بازدید از خانه نیما دعوت به‌عمل آورد.»

اصلاح شده شنبه, 14 بهمن 1396 13:23

خبرگو
تازه ترین اخبار ایران و جهان

 

تصاویر

Top