به گزارش خبرگو ، این طرح با توجه به شباهتهای بسیار کشورهای حوزه خاورمیانه و آسیای میانه مخصوصاً سه کشور ترکیه، ایران و تاجیکستان از حیث نقش و اهمیت و ساختار جوامع محلی و بومی آنها و اهمیت توجه به گردشگری بر پایه جوامع محلی در هر سه کشور و تجربیات مشترک و چالشهای کم و بیش یکسان و امکان همافزایی هر سه کشور در حوزه گردشگری جوامع محلی و روستایی از منظر برنامهریزی، مدیریت و بازاریابی ارسال شده است.
این طرح قصد دارد تا در این سه کشور پتانسیلهای مناطق مختلف برای گردشگری بر پایه جوامع محلی (گردشگری روستایی و کشاورزی) را بررسی کرده و در هر کشور حداقل یک منطقه را بهعنوان منطقه ویژه گردشگری بر پایه جوامع محلی شناسایی کرده و با همکاری با دولتها، منطقه را از نظر جمعآوری اطلاعات و مستندات آماده کند.
در این طرح پس از ظرفیتسازی اولیه نیروی انسانی و برگزاری کارگاهها و نشستهای آموزشی و توجیهی برای جوامع محلی و آمادهسازی ذهنی آنها و آشناسازی آنها با مفهوم مشارکت جوامع محلی برای ایجاد کسبوکارهای کوچک محلی بر اساس پتانسیلهای گردشگری منطقه، این مناطق به دولتهای سه کشور برای ثبت و معرفی بهعنوان منطقه ویژه گردشگری بر پایه جوامع محلی پیشنهاد داه شده است.
این مناطق، میتواند به مانند پارکهای ملی (در ادبیات محیطزیست) و یا ژئوپارکها (در ادبیات زمینشناسی) به مثابه مناطق پایلوت برای حفظ فرهنگ بومی، محیطزیست، میراث ناملموس، صنایعدستی و بهطور کلی وجوهات فرهنگی و بومی منطقه خود باشند.
همچنین این طرح میتواند مقدمه و مبنایی برای بازاریابی مشترک بین سه کشور در حوزه گردشگری بر پایه جوامع محلی باشد و از این طریق دوستیها و تبادلات فرهنگی را در کنار رونق اقتصادی مناطق یاد شده در حوزه کشورهای مسلمان از طریق رونق گردشگری حلال، افزایش داده و نمونه و پایلوتی برای گردشگری حلال در جوامع محلی کشورهای یاد شده باشد.
کمیته دائمی همکاریهای اقتصادی و تجاری سازمان همکاری اسلامی (COMCEC) اصلیترین مؤسسه همکاری اقتصادی و تجاری جهانی اسلام است. کومسک بهعنوان یک انجمن مرکزی برای حل مسائل و مشکلات توسعه مشترک امت اسلامی (OIC) ارائه طریق میکند. کومسک دارای ۵۷ کشور عضو و ۵ کشور ناظر است که در چهار قاره جهان قرار دارند.
رسیدگی به چالشهای اقتصادی امت اسلامی و کمک به توسعه اقتصادی کشورهای عضو، تولید و انتشار دانش با به اشتراکگذاری تجربیات، ایجاد درک مشترک و سیاستهای تقریبی در میان کشورهای عضو مطابق با دیدگاه و اصول استراتژی، میزبانی نشستهای وزرای اقتصادی کشورهای عضو برای بحث در مورد مسائل اقتصادی و تجاری بینالمللی و مطالعه همه ابزارهای ممکن تقویت همکاری اقتصادی و تجاری میان کشورهای عضو از اهداف کومسک است.
نهادهای دولتی کشورهای عضو کومسک که عضو کارگروههای کومسک هستند، با همافزایی و مشارکت بخش خصوصی فعال در زمینه همکاریهای اقتصادی و تجاری میتوانند پیشنهادهای پروژه را ارائه دهند. پروژهها را میتوان در یکی از ۶ مناطق همکاری مختلف (کشاورزی، مالی، کاهش فقر، حمل و نقل و ارتباطات، گردشگری و تجارت) طراحی کرد. علاوه بر صاحب پروژه، باید ۲ کشور عضو کومسک نیز در این پروژه شریک باشند که میتوانند با بهرهمند شدن از پروژه یا کمکهای فنی، منابع انسانی و غیره به پروژه کمک کنند.