به گزارش خبرگو ، به نقل از روابط عمومیپژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، در مراسم رونمایی از این کتاب که توسط مرکز معرفی فرهنگی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در سال ۱۳۹۶ منتشر شده است، ملیحه مهدی آبادی، مولف آن به ارائه توضیحات کلی پرداخت و سپس با حضور صاحبنظران و کارشناسان در زمینه نقد و معرفی ویژگیهای این اثر صحبت شد.
سید محمد بهشتی، رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، با بیان این نکته که آنچه مردم براساس دل که همان باور است، بپذیرند صورت اجرایی پیدا میکند، گفت: نمیتوان تنها با قانون و تحکم امری را صورت بخشید به همین دلیل امروزه شاهد وضعیت متفاوت این درختان هستیم.
به گفته وی، ایران تنها سرزمینی است که درختان کهنسال در کنار زیستگاه انسانها باقی مانده است و در سایر نقاط جهان شاهد چنین چیزی نیستیم.
احمد مسجد جامعی، عضو شورای شهر تهران بهضرورت تهیه و تدوین و انتشار جلدهای بعدی این کتاب اشاره کرد و به معرفی قوانین و آییننامههای شهرداری درباره درختان کهنسال تهران پرداخت.
جمشید کیانفر، پژوهشگر نیز با اشاره به درختان و فضای سبز شهر تهران، درباره تغییر و تحول و از بین رفتن این درختان در سالهای اخیر از شمیران تا جنوب شهر سخن گفت.
اسماعیل کهرم، کارشناس محیط زیست در سخنانی از برخورد مدیریت جامع و مردم نسبت به درختها و فضای سبز کشور انتقاد کرد و گفت: متاسفانه امروزه شاهد از بین رفتن بسیاری از این یادگارهای طبیعی در کشور هستیم.
احمد محیط طباطبایی، مشاور رییس پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری کاشت و حفاظت از درخت را نشانه نگاه رو به آینده و امید در جامعه ایرانی دانست وگفت: کسانی که امروز میراث فرهنگی و طبیعی را تخریب میکنند، افرادی هستند که به میراث فرهنگی و طبیعی بی توجه بوده، به آینده اعتقادی ندارند و امروز را پایان دنیای خود تلقی میکنند.
کتاب «حفظ درختان کهنسال ایران از باور تا قانون» تالیف ملیحه مهدی آبادی، عضو هیات علمیپژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری به مناسبت روز درختکاری ۱۵اسفند ماه در محل اندیشگاه فرهنگی سازمان اسناد و کتابخانه ملی رونمایی شد.