به گزارش خبرگو ، سی و یکمین نشست ستاد مرکزی خدمات سفر با محوریت نوروز ۹۷ که پیش از ظهر روز یکشنبه ۲۰ اسفندماه در سالن فجر سازمان میراث فرهنگی با حضور نمایندگان از دستگاههای عضو ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر برگزار شد.
در این برنامه نمایندهای از وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: هماهنگی با اصناف برای کنترل قیمتها در نوروز ۹۷ انجام شده و سامانه ۱۲۴ نیز برای رسیدگی به شکایات، آماده خدماترسانی است. همچنین برای ارائه تخفیف یا عیدانه نوروزی نیز با اصناف هماهنگی صورت گرفته و بخشنامه آن ابلاغ شده است.
یک نماینده از سازمان صدا و سیما نیز در این برنامه پیشنهاد کرد که یکی از شبکههای صدا و سیما به عنوان منبعی برای ارسال اخبار گردشگری در نظر گرفته شود.
امانی معاون حمل و نقل سازمان راهداری نیز گفت: ۱۴ هزار نفر پرسنل با ۶۷۵ راهدارخانه و ۲۱۰۰ اکیپ مشغول به فعالیت هستند. پیشنهاد میشود که یک شمارهتلفن واحد برای نوروز در نظر گرفته شود تا مردم را با شمارههای مختلف مشغول نکنیم.
وی ادامه داد: زمانی که مجتمع خدمات رفاهی تأسیس میشود، ما موارد قانونی زیادی برای تأسیس و بهرهبرداری آنها داریم، اما پس از آن خلاءهای قانونی به وجود میآید؛ باید کمیتهای تشکیل شود تا این مشکلات را بررسی کند.
کرمی معاون عمرانی استانداری ایلام هم بیان کرد: پیشنهاد می کنم ستاد سفرها و تبلیغات برای آن همیشگی باشد برخی از برنامه های سازمان میراث فرهنگی پازل ها را تکمیل نمی کند مانند مجتمع های بین راهی که برخی از جاها ساخته شد ولی تکمیل نشد.
خوش قدم رئیس اداره کشیک سازمان تعزیرات هم بیان کرد: سازمان تعزیرات یک مرجع رسیدگی است که باید به آن پرونده ارجاع شود تا بتواند رسیدگی کند. اما در ماده۱۵ آیین نامه نیز به ما اجازه داده شده تا در مواقعی خودمان ورود کنیم. ما از این ظرفیت استفاده کرده و گشت هایی را در ایام نوروز داریم. طرح های نظارتی به مناسبت های مختلف برگزار می شود اما برای عید و برای اینکه وقفه ای در امور ایجاد نشود، ما ستاد کشیک را ایجاد کرده ایم. این ستاد دستورالعملی را دارد که به استانها ابلاغ کرده و اجرای آن از ۱۵ اسفند تا ۱۵ فروردین ماه در دو مرحله طول می کشد. به تبع ستاد مرکزی در استانها نیز مدیران کل رئیس، کشیک فرعی هستند.
احد وظیفه به نمایندگی از سازمان هواشناسی نیز گفت: در بخش عمومی پیش بینی هوا برای ۴۰۰ شهر در بازه ۲۴ ساعته در سه روز آینده پیش بینی می شود و در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.
زاهدی استاندار قزوین در ادامه گفت: از سال آینده جلسه ستاد مرکزی را در اواخر بهمن ماه بگذارید تا برنامه ها را زودتر جمع بندی کرده و برنامه ریزی بهتر انجام شود.
جبارزاده استاندار آذربایجان شرقی نیز گفت: در سال ۲۰۱۸ امادگی استان مضاعف است.
وی از نماینده سازمان هواشناسی خواست تا وضعیت جوی استانها را در ایام نوروز اعلام کند. در ادامه وظیفه گفت: امسال بارش ها در استانها کم بوده است و در ده روز مانده ایام عید نیز پیش بینی بارشی زیادی نداریم ولی با اطمینان نمی شود گفت و در ایام عید غیر از نوار شمالی بارش ها قابل توجه نخواهد بود. از ۵ تا دهم فروردین هم سیستم های بارشی خوبی در برخی از استانها داریم.
استاندار آذربایجان شرقی در ادامه این نشست گفت: دریاچه ارومیه نسبت به اول مهر ماه ۳۰ سانت ارتفاع آب داشته است و ما نسبت به ۲۰ سال گذشته در این استان با افزایش بارش باران مواجه بوده ایم.
محمد مهدی مروج الشریعه استاندار خراسان جنوبی گفت: به کرات در طول زمستان هم شاهد حضور گردشگران فرهنگی از اروپا در این استان هستیم خصوصا آلمانی ها که شهر بیرجند را مورد توجه قرار می دهند. در شرایط فعلی نیازمند اشاعه یک گفتمان مناسب راهگشا با مفاهمه مشترک برای تبیین مسائل در حوزه های مختلف هستیم.
وی گفت: در سالنی مثل اینجا افرادی مانند ائمه جمعه و نهادهای انتظامی برای گفتمان مشترک و هم افزایی بیشتر و احترام به گردشگران داخلی و خارجی دعوت شود. این تبیین به شدت مورد نیاز است البته به این مفهوم نیست که در این حوزه کاری انجام نمی شود.
وی گفت: از خبرنگاران می خواهم تا حتما به سراغ ائمه جمعه بروند. علمای اندیشمند حوزه های علمیه و ائمه جمعه می توانند درباره آثار مثبت گردشگران در کشور صحبت کنند. برخی از آنها افکار بسیار بلندی دارند.
سالاری استاندار گیلان نیز گفت: آمادگی داریم که گره های ترافیکی را کمتر کنیم. ما یک برنامه برای ایام نوروز در نظر داریم بنام طرح «شهر شب». پیش بینی شده که در قسمت هایی از شهر رشت و یا شهرهای دیگر این استان کسبه تا صبح خدمات بدهند. در این باره مصوبه ای نیز گرفته شده است البته این خدمات دهی مربو به ایام نوروز نیست بلکه در تابستان و ایام دیگر نیز این موضوع پیش بینی شده است.
همچنین می خواهیم تا در هر ۱۰ کیلومتر، یک مرکز کوچک برای خدمات دهی به سرنشینان احداث کنیم. در هماهنگی های اولیه این مرکز، در کنار پمپ بنزین ها ایجاد میشود.
مهرداد سلطانی معاون عمرانی استانداری زنجان نیز گفت: در برخی اوقات مجوز احداث هتلی در خارج از محدوده شهرها داده میشود اما این هتل را در قالب خدمات بین راهی قرار می دهند در صورتی که سرمایه گذار درخواست ایجاد هتل را دارد.
معاون استانداری گلستان نیز گفت: متاسفانه آمار تلفات تصادفات جاده ای در سال گذشته به حدی بالا بود که یکی از موارد نگران کننده به شمار می آید البته ۴۴ درصد از این آمار مربوط به کسانی است که در بیمارستان فوت کردند. ما به رغم داشتن بیمارستان های مجوز اما کادر تخصصی مجربی نداریم. باید با وزارت بهداشت هماهنگ شود که در بیمارستانها کشیک های منظم با حضور متخصصان داشته باشیم.
آبک معاون عمرانی استانداری سمنان نیز گفت: چند روز پیش نمایشگاه توانمندی روستائیان برپا شد و هر استان حدود ۸۰ میلیون تومان برای غرفه خود هزینه کرد اما پس از این نمایشگاه این هزینه ها از بین می رود.
وی پیشنهاد کرد: کارگاههای راهسازی ملی در ایام نوروز تعطیل شود. این موضوع نیاز به طرح در وزارتخانه ها دارد.