«تبریز ۲۰۱۸»، شروعی برای گردشگری/ روحانی به افتتاحیه می‌رود

 

 

نشست خبری افتتاح رسمی مراسم تبریز ۲۰۱۸ برگزار شد و در آن مسئولان ضمن بیان اقدامات انجام شده، تاکید کردند که تبریز ۲۰۱۸ در واقع شروعی برای انجام فعالیت های گردشگری و پروژه هاست نه خاتمه آنها.

 

به گزارش خبرگو ، علی اصغر مونسان رئیس سازمان میراث فرهنگی در نشست خبری مراسم افتتاح تبریز ۲۰۱۸  که پیش از ظهر روز دوم اردیبهشت ماه در سازمان میراث فرهنگی برگزار شد، گفت: این مراسم چهارم و پنجم اردیبهشت ماه با حضور رئیس جمهور در تبریز برگزار می شود. دی ماه سال گذشته آئین پیش رویداد را برگزار کرده و اقدامات لازم را انجام دادیم.

وی گفت: شهر تبریز در حالی به عنوان شهر گردشگری کشورهای اسلامی پذیرفته شد که همزمان با آن شهرهایی از کشورهای عربستان، مالزی، بنگلادش و ترکیه در رقابت با آن بودند اما از آن جهت تبریز انتخاب شد که برخی از معیارهای آن قابل توجه بود مانند مناطق نمونه گردشگری، داشتن زیرساختهایی مانند هتل، هتل آپارتمان، رستوران،ثبت دو اثر ثبت جهانی، مجتمع های خدماتی، رفاهی و گردشگری، موزه های غنی متعدد که این شهر را برجسته می کرد. همچنین تبریز شهر جهانی فرش دستباف است که از عوامل مهم برای انتخاب تبریز به عنوان شهر گردشگری سال ۲۰۱۸ به شمار می آید. ما برای برنامه هایی که در سال ۲۰۱۸ داریم ۶ کمیته تخصصی زیرساختها، فرهنگی، اجتماعی، تبلیغات و امور بین الملل، اقتصادی و سرمایه گذاری، آموزش، ارزیابی، نظارت و سمن ها را تشکیل دادیم که در مجموع ۵۵ جلسه با ۴۵۰ مصوبه داشتند.

بهره برداری از ۷ هتل تا پایان ۲۰۱۸

مونسان گفت: کاربری برخی از خانه های استان برای تبدیل به اقامتگاه بوم گردی و یا هتل سنتی تغییر کرده و مبلمان شهری نیز آماده سازی شده است. تجهیزات هتل های تبریز هم به روز رسانی شد. همزمان با مراسم افتتاح رسمی، بسته برنامه های عیدانه تبریز به اجرا گذاشته می شود مانند خرید فرش، کیف و کفش، سرو غذاهای ویژه سنتی در رستوران ها، بازدید با تخفیف ویژه از موزه ها، راه اندازی فستیوال اقوام در خیابان های تبریز با معرفی صنایع دستی استان ها.  اقدام دیگر اعطای مجوز به صنوف است برای اینکه گردشگران بتوانند از شبهای تبریز نیز استفاده کنند و تبریز در شب نیز زنده باشد. این اقدام به عنوان پایلوت در تبریز اجرا می شود. البته در ایام نوروز استان گلستان این طرح را اجرا کرد.

در ادامه مجید خدابخش استاندار آذربایجان شرقی گفت: تبریز ۲۰۱۸ در واقع فرصتی برای معرفی قابلیت های تبریز است. همچنین در این مدت می توان به توسعه زیرساختهای شهر سرعت داد. تا قبل از آن گردشگری به عنوان محور اصلی توسعه مطرح نبود ولی این اتفاق باعث شد که شاهد استقبال سرمایه گذاران در صنعت هتل سازی باشیم. ما امیدواریم ۷ مورد از هتل هایی که مجوز گرفته اند تا آخر سال ۲۰۱۸ میلادی به بهره برداری برسند. در واقع تبریز ۲۰۱۸ نقطه شروعی برای فعالیت های ماست. نه خاتمه آنها.

خدابخش ادامه داد: قرار شده در سال ۹۷ رویدادهای بین المللی و آسیایی در تبریز برگزار شود. چنانچه امروز آخرین روز مسابقات بین المللی والیبال نشسته در تبریز است.

تخصیص اعتبار برای تملک حریم ربع رشیدی

در ادامه محمد حسن طالبیان معاون میراث فرهنگی کشور نیز گفت: ۱۹ موزه استان تجهیز شده است. نمایشگاه جهان اسلام با تکیه بر اشیاء موزه های تبریز نیز در تابستان برپا می شود.

وی از تخصیص اعتبار ۵۰ میلیاردی برای تملک و آزادسازی حریم ربع رشیدی خبر داد و گفت: هیئتی برای کاوش و مرمت این بنا در سال ۲۰۱۸ کار خود را آغاز می کند.

پویا محمودیان سرپرست معاونت صنایع دستی هم گفت: نمایشگاهی از آثار نفیس، فاخر و برگزیده هنرمندان تبریز در حاشیه مراسم افتتاح تبریز ۲۰۱۸ برپا می شود. اولین خانه ایرانی با نام صلح جو که در آن همه اقلام و وسایل از صنایع دستی ایرانی باشد در راستای افتتاح خانه های ایرانی در کشور  معرفی خواهد شد.

محمد محب خدایی معاون گردشگری کشور هم گفت: کاروان اتوبوسی گردشگران تبریز ۲۰۱۸ به حرکت در می آید که برنامه هایی را از جمله نمایش و فروش صنایع فرش، کفش، سوغات و صنایع دستی خواهد داشت.

محب خدایی گفت: در نوروز ۹۷ شاهد بودیم که ۲۰ میلیون سفر انجام شده است. ما حساب کردیم که در هر سفر هر کسی ۲.۵ تا ۳.۸ اقامت داشته است. اگر هرکسی ۵۰۰ هزار تومان هزینه کرده باشد ۱۰ هزار میلیارد تومان درآمد مالی از بخش سفرهای نوروزی انجام شده است.

خبرگو
تازه ترین اخبار ایران و جهان

 

تصاویر

Top