به گزارش خبرگو ،به نقل از روابطعمومی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری عباس مترجم رئیس هیئت باستانشناسی امروز چهارشنبه ۲۲ آذر ۹۶ با اعلام این خبر گفت: تپه گریران در مرکز دشت حاصلخیز الشتر در استان لرستان بزرگترین محوطه این دشت است که مورد کاوش محدود لایهنگاری قرار میگیرد.
او افزود: برای نخستین بار در حدود ۸۰ سال پیش اورل اشتاین در این محوطه تعدادی گور دوره مفرغ را کاوش کرد و از آن به بعد تاکنون هیچ کاوش علمی باستانشناسی در آن صورت نگرفته است.
او اظهار کرد: بر اساس نتایج اولیه که از ترانشه پلکانی ضلع غربی بهدست آمده بهنظر میرسد که از دوره مس و سنگی تا دوران آغاز عیلامی استقرارهایی بدون وقفه در این منطقه ادامه داشته اما پس از آن و خصوصا در دوره مفرغ به عنوان محلی به عنوان گورستان مورد استفاده قرار گرفته است.
این باستانشناس با بیان اینکه بعد از وقفههای کوتاهمدت مجددا استقرار از دوره سلوکی و اشکانی در این محوطه ادامه یافته تصریح کرد: هیئت باستانشناسی در تلاش است وضعیت استقرار در این برهه زمانی را روشن سازد.
او در پایان تصریح کرد: آنچه اهمیت دارد نقش این پژوهش در مطالعه روند تغییرات فرهنگی و جمعیتی از وضعیت ناحیه شرق زاگرس مرکزی است که امید میرود در قالب برنامههای مطالعات میدانی میانمدت و کوتاهمدت با حمایت پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری و نهادهای فرهنگی استان لرستان انجام گیرد.
کاوش تپه گریران الشتر لرستان با مجوز ریاست پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری در حال انجام است.
منبع:مهر