وحشت اسرائیل از دو بند برجام جدید
واکنش رسانه های صهیونیست به توافق قریب الوقوع ایران و آمریکا/ اسرائیل از دو بند برجام جدید وحشت کرده است
به گزارش خبرگو و به نقل از پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین: بر اساس گزارش هاارتص، رژیم صهیونیستی قبول کرده که به زودی برجام احیاء می شود و از توافق جدید اصلا راضی نیست.
با نزدیک شدن به توافق نهایی در وین، بسیاری از رسانه های صهیونیستی نسبت به نتایج برجام جدید واکنش نشان داده اند. غالب این رسانه ها نسبت به آینده توافق هسته ای نگرانند و معتقدند این توافق به ضرر اسرائیل خواهد بود. 
 
واکنش رسانه هایی همانند هاآرتص، اسرائیل هایوم، تایمز اسرائیل، اورشلیم پست، معاریو و... نشان می دهد که رژیم صهیونیستی توافق هسته ای با ایران و بازگشت آمریکا به آن را پذیرفته و معتقد است دیگر نمی توان مانع از انعقاد آن شد.
 
گزارش هاآرتص و ترس اسرائیل از برجام جدید
 
در این میان، هاآرتص به عنوان مهم ترین رسانه خبری اسرائیل در گزارشی ناامیدی خود و سران رژیم صهیونیستی را از احیاء برجام ابراز کرد.
بر اساس گزارش هاآرتص، مقامات اسرائیلی روز پنجشنبه گفتند که ایران و قدرت های جهانی "به احتمال بسیار زیاد" به زودی توافقی در مورد برنامه هسته ای تهران خواهند کرد. این منابع گفتند که این توافق نسخه ای آپدیت شده از توافق هسته ای اصلی (توافق سال 2015 که ایالات متحده در سال 2018 از آن خارج شد) با یک سری تغییرات و به روز رسانی های جزئی است.
 
 
هاآرتص در ادامه مدعی است که این توافق به هیچ وجه مورد رضایت اسرائیل نیست. هاارتص به نقل از برخی مقامات سیاسی و امنیتی رژیم صهیونیستی می نویسد، اگرچه به‌ روزرسانی‌ها و بندهای این توافق جدید به طور کامل فاش نشده، اما انتظار می ‌رود اسرائیل به دو دلیل عمده با آن مخالفت کند. یکی به این دلیل که توافق جدید ایران و 5+1 برنامه هسته ای ایران را به طور کامل متوقف نمی کند و بیشتر بر محدود کردن غنی سازی اورانیوم تمرکز دارد و این بدان معناست که تهران می تواند به توسعه موشک هایی با قابلیت حمل کلاهک هسته ای ادامه دهد.
 
دلیل دوم این است که توافق هسته ای امضا شده در سال 2015 شامل یک چارچوب زمانی مشخص در مورد محدودیت های هسته ای و غیر هسته ای ایران بود و این چارچوب زمانی و محدودیت هایش حدود 8 سال دیگر منقضی خواهد شد. هاآرتص می گوید، در صورتی که جدول زمانی به روز نشود (که قرار هم نیست بشود)، برخی از بندهای توافق به زودی و در طول چند سال آینده منقضی خواهند شد. این امر ایران را قادر می سازد تا غنی سازی خود را بدون محدودیت تجدید کند و این بدین معنی است که ایران برنده واقعی توافق هسته ای خواهد بود.
 
هاآرتص در ادامه مدعی می شود: «توانمندی علمی و فنی ایران پس از خروج ایالات متحده از توافق هسته ای در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا، احتمالا این کشور را قادر ساخته تا به سرعت غنی سازی را پس از انقضای {دوره زمانی محدودیت های} هسته ای برجام افزایش دهد. علاوه بر این، اسرائیل تردید دارد که نظارت مؤثری برای جلوگیری از ادامه تلاش های هسته ای ایران وجود داشته باشد.»
 
ناامیدی اسرائیل و غر و لندهای رسانه ای
 
 
هاآرتص در ادامه تاکید دارد که اگر توافق با ایران شامل افزایش محدودیت ها شود شاید اسرائیل به آن رضایت دهد. این پایگاه مدعی است اسرائیل این احتمال را رد نکرده که از یک توافق موقت در صورتی که شامل بندهایی باشد که توانایی ایران برای تولید سلاح های هسته ای را برای مدت طولانی محدود کند، حمایت نماید.
 
با این حال، همان طور که هاآرتص به صورت تلویحی به آن اشاره کرده قرار نیست محدودیت های مورد نظر رژیم صهیونیستی وارد توافق جدید شود. این اتفاق البته به هیچ وجه منجر به واکنش اسرائیل نخواهد شد و تبلیغات و رویکردهای رسانه ای آنها هم چیزی بیش از یک سری غر و لندهای سیاسی نیست.
 
هاآرتص البته مدعی است منابع مورد نظر آنها در مورد توافق نهایی ایران و آمریکا، غربی است و بر اساس اعلام دولت ایران هنوز هیچ چیزی مشخص نیست و نمی توان در مورد توافق نهایی اظهار نظر کرد اما مشخص است که اسرائیل تنها نظاره گر برجام و مذاکرات خواهد بود و نقشی در آینده آن (سلبا و ایجابا) نخواهد داشت.
 
گزارش های رسانه های خارجی، صرفا جهت اطلاع رسانی ترجمه می شوند و لزوما مورد تایید خبر فوری نیستند.

خبرگو
تازه ترین اخبار ایران و جهان

 

تصاویر

Top