دعوای هیات مدیره شرکتهای بیمه به کف بازار رسید/ ضرورت ورود نهاد نظارت بیمه ای و اجرای حاکمیت شرکتی

 

در حالی دعواو اختلافات هیات مدیره در برخی شرکتهای بیمه به کف بازار بیمه رسیده که به نظر می رسد ورود مقام نظارتی از یک سو و تسریع در اجرای حاکمیت شرکتی از سوی دیگر در شرایط فعلی ضروری است./تغییر مدیر عامل و انتصاب افراد جدید بر شرکتهای بیمه اگر بدون نظارت بر هیات مدیره باشد در نهایت اخلال در اجراء را به دنبال خواهد داشت و اینجاست که فعالیت مدیرعامل جدید نیز خواه نا خواه تحت تاثیر اختلافات افراد هیات مدیره قرار گرفته و در روند اجرا تاثیر منفی خواهد داشت.

 

به گزارش خبرگو ،طی روزهای اخیر چالش ها و دعواهای یک عضو هیات مدیره بیمه تعاون بارها در شبکه های اجتماعی به صور مختلف مطرح شد ؛ دعواهایی که در قالب تهدید به اخراج مدیر عامل ، اختلافات سهامداری ،ناراضی بودن از موظف بودن برخی اعضاء هیات مدیره ، انتصابات مدیرعامل و .... به جای اینکه درون سازمانی حل شود به برخی کانالهای تلگرامی راه پیدا کرد.

نکته قابل تامل اینجاست که گفته می شود صلاحیت این عضو هیات مدیره بیمه تعاون هنوز از سوی نهاد نظارتی رد یا تایید نشده ضمن اینکه مصدق ، معاونت طرح و توسعه بیمه مرکزی نیز این امر را تایید کرده و گفته است که به زودی در خصوص ان در هیات عامل تصمیم گیری خواهد شد.

اما فارغ از مسایل مطروحه، نکته مورد انتقاد انجاست که چرا باید دعواهای درون سازمانی و هیات مدیره شرکتهای بیمه باید ، به شبکه های اجتماعی که این روزها با طمع فیلترینگ آغشته شده اند ، کشیده شود؟
صنعت بیمه بیش از هر بازار مالی دیگری مسئول ایجاد ارامش خاطر و امنیت در جامعه بیمه گزاران است حال انتقال این تنش ها به جامعه چیزی جر سلب اطمینان ان هم در شبکه های اجتماعی را نخواهد داشت.

به نظر می رسد بیمه مرکزی به عنوان نهاد نظارتی باید به این مساله ورود پیدا کند گرچه راه حل های کوتاه مدت و میانجی گری ها فقط می توانند به عنوان مسکن عمل کنند  در این راستا ضمانت اجرائی ایین نامه 90 ازاهمیت بسزائی برخوردار خواهد بود به طوریکه اعضاء هیات مدیره و هیات اجرائی بدون احراز یا رد صلاحیت حق فعالیت ندارند؛ ضمن اینکه پیاده سازی حاکمیت شرکتی برای تفکیک نظارت از اجراء در شرکتهای بیمه با وجود اختلافات اخیر اهمیت دو چندانی می باید چرا در حاکمیت شرکتی تلاش می شود تا حقوق کلیه ذینفعان از هیات سیاستگذاری ، هیات اجرائی تا بیمه گزاران پوشش داده شود.

لازم بذکر است که بیمه تعاون پیش از مدیرعاملی مظلومی نیز دارای اختلافات اساسی در بدنه هیات مدیره بود علاوه بر بیمه تعاون بیمه میهن نیز از جمله شرکتهایی است که چالش های هیات مدیره ان همواره نقل محافل بیمه ای بوده است.

البته با امدن بنویدی ، مدیر عامل جدید شرکت بیمه میهن، باید دید در نهایت این شرکت بیمه ای در چه مسیری هدایت می شود؛ اما آنچه که مسلم است اختلافات در هیات مدیره سبب بروز اخلال در هیات اجرائی نیز خواهد شد، در این راستا مقام نظارتی باید در این خصوص حساسیت بیشتری بروز دهد چرا که این اختلافات نهایتا ممکن است در این شرکت بیمه نیز بروز کند.

تغییر مدیر عامل و انتصاب افراد جدید بر شرکتهای بیمه اگر بدون نظارت بر هیات مدیره باشد در نهایت اخلال در اجراء را به دنبال خواهد داشت و اینجاست که فعالیت مدیرعامل جدید نیز خواه نا خواه تحت تاثیر اختلافات افراد هیات مدیره قرار گرفته و در روند اجرا تاثیر منفی خواهد داشت.

پیش ازین رئیس کل بیمه مرکزی اذعان داشت که اساسنامه نمونه اجرای حاکمیت شرکتی اماده و به بورس ارایه گردیده که اگر بورس نظر خود را اعلام کند به شرکتهای بیمه جهت اجرا ابلاغ می کنیم.
اگر چه که یک اصل اساسی در پیاده سازی حاکمیت شرکتی ضمانت اجرای ان است همان اصلی که در آیین نامه 90 چندان رعایت نشد.

منبع:ریسک نیوز

خبرگو
تازه ترین اخبار ایران و جهان

 

تصاویر

Top