اینترنت اشیاء واثرات آن در توسعه صنعت بیمه

خبرگو : بررسی ابعاد اینترنت اشیا در ایران برای صنعت بیمه دارای اهمیت است .این موضوع از سوی دفتر فناوری‌های نوین مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارشی به بررسی موضوع اینترنت اشیا در ایران پرداخته و تاکید کرده که حفظ امنیت، بزرگترین چالش اینترنت اشیا در ایران خواهد بود.

این دفتر در گزارش خود متذکر شده ، در دنیای کسب و کار مدرن، دسترسی به اطلاعات بیشتر و بهتر به منزله کنترل بهتر آینده است. دراختیار داشتن اطلاعات در مورد تولید محصولات و خدمات منجر به تسهیل زندگی بشر می‌شود. اینترنت اشیا نیز براساس همین هدف یعنی دریافت، ثبت و ارسال اطلاعات برای استفاده، تحلیل و بهبود محصولات و خدمات و درنهایت استفاده کاربران، مطرح شده و توسعه یافته است.

اینترنت اشیا می‌تواند توانایی انسان‌ها را در مدیریت و پردازش اطلاعات افزایش دهد. این فناوری برای ایجاد تحول در صنایع، سبک زندگی و کسب و کار انسان‌ها از ظرفیت‌های بسیار زیادی برخوردار است. اینشورنس ثاث لیدرشیب در گزارشی که از نظر می گذرانیم به بررسی اهمیت این موضوع در صنعت بیمه پرداخته است :

برای بسیاری مفهوم «خانه هوشمند»، یک ایده آینده‌نگری و شاید حتی فانتزی محسوب می‌شود که در آن، به ‌طورمثال، چراغ‌ها به ‌طور خودکار هنگام خواب خاموش می‌شوند، ترموستات خانه با گوشی تلفن همراه کنترل می‌شود و دوربین‌های امنیتی می‌تواند به شما نشان دهند که در خانه شما از هزاران کیلومتر آن‌طرف‌تر چه اتفاقی می‌افتد. اما، همانطور که می‌دانیم، ما در دوران جنینی اینترنت اشیاء به سر می‌بریم. به‌طور عمده، ابزارهای پیشرفته‌تری وارد بازار می‌شود و به‌زودی مشتریان مزایای امنیت شخصی پیشرفته‌تر و ایمنی منزل مطلوب‌تری را تجربه خواهند نمود. شرکت‌های بیمه پیشرو نه تنها توان بالقوه کاهش خسارت‌های غیرحوادث فاجعه‌بار را شناخته‌اند، بلکه در حال ارائه تخفیف برای خانه‌های هوشمند به عنوان مشوقی برای مشتریانی هستند که از این فن‌آوری‌ها استفاده می‌کنند.

به برخی از این فن‌آوری‌های قدرتمند و توان بالقوه آنها برای کاهش یا پیشگیری از خطرات مهمی مانند آب، آتش و سرقت نگاهی بیندازیم :

1) محصولات پیشرفته امنیت منزل : تعداد بیشماری از مالکین منازل احساس نمی‌کنند که نیازی به رصد منزل‌شان دربرابر سرقت باشد. اما،‌ بسیاری از ابزارهای اینترنت اشیاء، قابلیت‌های خود-نظارتی پایه را به عنوان مزایای ثانویه دارا هستند. از دوربین فیلم‌برداری ثبت فیلم 7 x 24 تا قفل قابل کنترل و چراغ‌های روشنایی حساس به حرکت، این‌ها ابزارهایی هستند که مالکین منزل از قابلیت‌های امنیتی تعبیه‌شده در آن بهره‌‌مند می‌شوند.

2) ردیابی نشتی : به طور سنتی، محصولات بیمه‌ای مربوط به نشتی تنها بر یک نقطه متمرکز بوده است ، مانند زیرظرف‌ شویی یا مخزن آب گرم. این درحالی ‌است‌ که بسیاری از این ابزارها نسبت به قیمت‌شان، مزیت بالایی دارند اما به‌سختی می‌توان از منظر برنامه‌ نویسی، کاهش خسارت توسط این ابزارها را تأیید کرد، زیرا تا حد زیادی جای نشتی به محل سنسور مرتبط است. در عین‌حال، اشکال جدیدی از ردیاب‌های نشتی وارد بازار شده‌اند که کل خانه را رصد می‌کند و دارای سنسورهای جریان آب در لوله‌های اصلی یا دستگاه‌های سبکی که روی کف اتاق کار گذاشته می‌شوند، هستند. علاوه بر این، چندین ابزار قطع آب و برق نیز به بازار عرضه شده است. بسیاری از این ابزارها، نیاز به نصب حرفه‌ای دارند؛ اما این قابلیت را دارند که به طور خودکار آب ورودی به لوله اصلی منزل را با کمترین نشتی و بر اساس الگوی کارکرد غیرمتعارف که شناسایی می‌کنند، قطع کنند. اگر یک خانه به طور خودکار به ترکیدگی لوله یا توالت خراب عکس‌العمل نشان دهد، خسارت‌های آبی ممکن است تا حد زیادی کاهش یابد.

3) آژیرهای متصل، هشیار و حساس به دود: آژیرهای حساس به آتش‌، زندگی بسیاری را نجات داده است اما طراحی اصلی آن با هدف هشدار به ساکنین نسبت به آتش‌سوزی است تا قادر باشند به‌سرعت از منزل خارج شوند. متأسفانه، اگر هیچ‌کس در خانه نباشد تا آژیرخطر را بشنود، هیچ گزینه‌ای وجود ندارد که آتش را پیش از رسیدن به یک خسارت کلی متوقف کرد. اما نسل جدید آژیرهای خطر متصل و هشیار - که در کنار آژیر خطر تعبیه شده و سیگنال ارسال می‌کند - نه تنها می‌تواند به مالک منزل پیام بفرستد بلکه قادر است به فرد یا مرکزی که می‌تواند نیروهای کمکی برای اطفای حریق بفرستد، نیز هشدار دهد. تصور این‌که ابزارهای متصل ایمنی، به‌طور چشم‌گیری خسارت‌ها را کاهش می‌دهند، زیاد دور از ذهن نیست. وجه جالب‌توجه تمامی این پیشرفت‌ها، بهبود تصاعدی آنها نسبت به دستگاه‌های امنیتی قبلی است که این سبب می‌شود بتوان یک تحلیل اکچوئرال و دلیل نظارتی برای تخفیف‌های بیشتر ارائه داد. اما این پیشرفت‌ها هنوز در اول راه هستند... دستگاه‌های متصل تنها به‌خاطر اینکه هوشمند هستند، خاص محسوب نمی‌شوند. بلکه به خاطر داشتن قابلیت اشتراک‌گذاری و ابری بودن و انجام پردازش‌های قدرت‌مندتر و به ‌صرفه‌تر است که بسیاری را به فکر استفاده از آنها انداخته است. به همین سبب، حجم قابل‌توجهی از نوآوری‌ها در فضای تجزیه و تحلیل داده‌ها به‌وجود آمده‌اند و تنها چند فن‌آوری‌ هستند که تقریباً با قطعیت می‌توان گفت بر کاهش خسارت اثر قابل‌توجهی می‌گذارند که عبارتند از :

1) تحلیل در زمان واقعی : هرچه اطلاعاتی که می‌توان در زمان واقعی تحلیل نمود، بیشتر باشد، چه از چند سنسور یا دستگاه یا حتی سوابق داده‌ها، دقت شناسایی زودهنگام وضعیت خطرآفرین بیشتر می‌شود. برای مثال، افزایش سریع دمای سنسور ممکن است نشانه‌ی آتش‌سوزی باشد اما می‌تواند به دلیل نور مستقیم خورشید نیز باشد. ردیابی بلندمدت داده‌های دمایی می‌تواند وضعیت نرمال و غیرنرمال را به ما نشان دهد. شاید حتی سنسورهای جریان آب، تشخیص دهند که آب زیادی در جریان است مانند آب دوش حمام اما هنگامی که داده‌های مربوط به سنسور شناور با سیستم آژیر بررسی شود و معلوم شود که کسی در خانه نیست زیرا آژیر خطر روی حالت «بیرون از خانه» تنظیم شده است، به طور قطع می‌توان گفت که یکی از لوله‌های خانه ترکیده است.

2) منطق عکس‌العمل خودکار : دستگاه‌های متصل، عکس‌العمل خودکار مناسبی از خود نشان می‌دهند. مالکین منزل قادر خواهند بود تا در صورت شناسایی موقعیت‌های اضطراری، اقدامات لازم را به طور منظم به عمل آورند. برای مثال، هنگامی که آژیر خطر به صدا درمی‌آید، اقدامات ذیل باید صورت پذیرد: الف) یک عکس توسط هر دوربین ثبت کنید و دمای هر سنسور در خانه را بررسی کنید؛ ب) داده‌ها را به تمامی اعضای خانواده که در منزل هستند، ایمیل یا پیام کنید و از آنها بخواهید صحت و سقم آن را تشخیص دهند؛ ج) اگر طی 60 ثانیه هیچ نوع پاسخی دریافت نکردید، این پیام را به فرد یا مرکز ثالث برای اقدام ارسال نمایید. خودکارسازی با دخالت انسانی می‌تواند عکس‌العمل دقیق‌تر و اثربخش‌تری به همراه داشته باشد.

3) تحلیل پیشگویانه در نهایت، بهترین راه کاهش خسارت‌ها، پیشگیری از بروز مشکل پیش از رخداد است. در اینجاست که به توان پردازش بالایی نیاز است و پیش از هر چیز، باید رضایت مشتریان برای تحلیل داده‌های‌شان را کسب نمود. خانه‌های متصل، داده‌های خروجی فراوانی را تولید می‌کنند و سبب پیش‌بینی عملکرد می‌شوند. تناوب این داده‌ها، می‌تواند مراحل اولیه مشکل را برای ما نشان دهد. برای مثال، سیستم گرمایش، تهویه و تهویه مطبوع، کاهش جریان هوا در تابستان را نشان می‌دهد که می‌تواند نشان‌دهنده مشکل در سیستم گرمایش گازی باشد. شرکت‌های بیمه بسیار علاقمند هستند تا از عملکرد سیستم گرمایش پیش از رسیدن زمستان اطمینان حاصل نمایند تا از ریسک یخ‌زدگی لوله‌ها جلوگیری نمایند.

علاوه بر این، مانند فن‌آوری تله ‌ماتیک و بیمه خودرو، به یقین می‌توان گفت که رفتار مشتری باید تحلیل شود، زیرا به‌طور قطع همواره رابطه‌ای بین مالکین بااحتیاط و کاهش خسارت وجود دارد. در حالی‌که پیشرفت در دستگاه‌های فوق، درحال تکامل است، اما این قابلیت‌های هوشمند و پیشرفته، انقلابی در الگوهای خسارت ایجاد نموده‌اند. هرچه فن‌آوری‌ها، پیشرفته‌تر شوند، وابستگی به پیشگیری از خسارت در رابطه با رفتار انسانی کاهش می‌یابد.

در دنیای مبتنی بر اینترنت اشیا عدم دسترسی به داده‌ها بی‌معناست و چنین بستری درنهایت به افزایش کارآیی نیروهای کار منجر خواهد شد. از سوی دیگر امکان برقراری ارتباط با مصرف کنندگان کالا و خدمات به منظور ارائه راهکارهای بهتر بر مبنای نیازهای آنها به بهینه‌سازی هزینه‌های زنجیره تولید و عرضه کالا و خدمات منجر می‌شود. با این حال لازم است نگرانی‌های مطرح در مورد امنیت و حریم شخصی را نیز همواره در نظر داشت. با افزایش تعداد ابزارها و وسایل متصل به اینترنت، امکان حمله به آنها افزایش خواهد یافت و در چنین شرایطی ایجاد تعادل نسبی میان تأمین امنیت و استفاده از ابزارها و امکانات اینترنت اشیا به یک ضرورت تبدیل خواهد شد.

اصلاح شده سه شنبه, 06 شهریور 1397 16:09

خبرگو
تازه ترین اخبار ایران و جهان

 

تصاویر

Top