به گزارش خبرگو ،روز گذشته مدیر عامل بیمه ایران نشستی تحت عنوان هم اندیشی با حضور تعدادی از سایتهای خبری برگزار کرد و طی این نشست به ایراد پاره ای نکات در خصوص بیمه ایران پرداخت.
آنچه که در خصوص این هم اندیشی قابل تامل به نظر می رسید پاره ای توضیحات در خصوص اخباری بود که در ریسک نیوز طی مدت اخیر در قالب گزارشات انتقادی در مورد بیمه ایران منتشر شد این در حالی است که رسانه ریسک نیوز در این نشست موسوم به هم اندیشی حضور نداشت ، در اینجا پاره ای سوالات مطرح می شود که شاید لازم باشد مدیریت بیمه ایران بدان پاسخ دهد.
طی مدت اخیر چندین بار از سوی بیمه ایران تقاضای دیدار خصوصی با رسانه ریسک نیوز صورت گرفته در حالیکه جهت شرکت درین نشست دعوت بعمل نیامده سوال اینجاست که چرا دیدار خصوصی آری و نشست هم اندیشی خیر؟
گفتنی است، از آنجا که مد نظر این رسانه از ملاقات خصوصی، انجام مصاحبه اختصاصی بوده و در مقابل انگیزه این ملاقات از سوی این شرکت بیمه برای این رسانه مشخص نشده ، این دیدار نهایتا صورت نگرفته است.
حال سوال اینجاست که مگر رسالت نشست های هم اندیشی با رسانه ها بررسی و واکاوی نقد ها و دل سپردن به دیدگاههای رسانه ها نیست ؟ در این راستا حضور رسانه های منتقد بدون شک می تواند اثر گذار باشد و چه بسا در خلال انتقادات ، راهکاری بهینه جهت حل چالش ها استخراج شود و یا حداقل اینکه سخنان انها نیز شنیده می شود.
محسن پور کیانی ، مدیر عامل بیمه ایران ، طی نشست با خبرنگاران سایتهای خبری تصریح کرده از تحقیق و تفحص از بیمه ایران استقبال می کند و اذعان می دارد که با این تحقیق و تفحص مشکلات این شرکت نیز بررسی خواهد شد .
پورکیانی می گوید که امروز پاسخ تحقیق و تفحص را آماده کردیم و در این گزارش اذعان شده است که مشکل زیان انباشته و بدهکاران بیمه ایران مشکلی ریشه ای است که از گذشته در بدنه شرکت باقی مانده است.
این گفته های پور کیانی در حالی است که ریسک نیوز در گزارشی مبسوط به زوایای مختلف تحقیق و تفحص از بیمه ایران پرداخته و در گفتگو با عضو کمیسیون اقتصادی مجلس جنبه های مثبت تحقیق و تفحص ار بیمه ایران بررسی شده است در لینک باز هم تفحصی دیگر از صنعت بیمه / آیا تحقیق و تفحص از بیمه ایران به سرانجام می رسد؟
مدیر عامل بیمه ایران همچنین در پاره ای دیگر از سخنان خود به تغییر ساختار و تشکیلات بیمه ایران هم اشاره و اذعان داشته که در ساختار جدید اختیارات شعب افزایش خواهد یافت و تمرکز در مرکز از بین خواهد رفت ، در این راستا شعب دارای سیستم نظارتی خواهند بود و به لحاظ مالی نیز دارای ترازنامه شده و ساختار مالی آنان جداگانه مورد ارزیابی قرار می گیرد .
بخش دیگری از سخنان رئیس هیات مدیره بیمه ایران به نیروهای قراردادی اشاره دارد و تاکید کرده که نیاز است که این نیروها که بعضا سابقه طولانی در بیمه ایران دارند ، تعیین تکلیف شوند.
ریسک نیوز در چند گزارش مبسوط به زوایای مختلف این تغییر چارت پرداخته است که در لینک های چارت سازمانی بیمه ایران دچار تغییر شد و امضاگيري و تبليغات گسترده براي اثبات يك چارت سازماني/ راهکار بهینه چه بود؟ و چارت جدید بیمه ایران اختلاسات را کاهش می دهد ؟ موجود است.
بدیهی است در گزارشات فوق ضمن ابراز انتقادات برخی راهکارها نیز برای اجرای بهینه چارت ارایه شده است و شاید بهتر بود تا حضور این رسانه در نشست هم اندیشی سبب می گردید تا این مسایل مطرح شود و چه بسا پاسخ شفاف از سوی مدیران بیمه ایران ارایه گردد تا اگر ابهامی نیز در انتقادات وارد بوده ، برطرف شود چرا که وظیفه حرفه ای رسانه آنجاست که اگر نقدی می کند صدای مقابل را نیز انعکاس دهد تا جانب انصاف رعایت شود.
گفتنی است ، مدیر عامل بیمه ایران در بخش دیگری از سخنان خود به شعب خارجی بیمه ایران نیز اشاره کوتاهی داشته به طوریکه تصریح کرده که نیاز است تا در زمینه فعالیت دفاتر خارج از کشور بیشتر کار کنیم ، وی می گوید :" دفاتر خارج از کشور 5درصد آمار عملکرد بیمه ایران را به خود اختصاص داده بودند در حالی که این رقم در حال حاضر به یک درصد رسیده است. "
لازم بذکر است که رسانه ریسک نیوز طی گزارشاتی مبسوط شعب و نمایندگی های خارج از کشور بیمه ایران نیز مورد بررسی قرار داده است که در لینک های قسمت اول / عملکرد خارجی بیمه ایران زیر سایه تجارب نا موفق ؛ از تاسیس شعبه تا شرکت بیمه خارجی/شعبه ی ارمنستان بیمه ایران چه شد؟ و جزئیات بلاتکلیفی شعبه ارمنستان بیمه ایران به روایت شاهدان عینی
و قسمت دوم / انفعال بیست ساله شرکت بیمه ایران _ انگلیس در سایه بی توجهی مدیران و آسیب شناسی فعالیت بیمه ایران در خارج از مرزها، قسمت سوم: امیرنشین امارات و انحصار یک نمایندگی موجود است.
به نظر می رسد ، این نشست و هم اندیشی فرصت مناسبی بود تا در کنار سایر رسانه ها به برخی ابهامات در خصوص وضعیت شعب و نمایندگی های خارج از کشور پاسخ داده شود تا اگر احیانا در خلال گزارشات ریسک نیوز نقاط مبهمی وجود دارد ، شفاف گردد.
همچنین پورکیانی در پاره ای دیگر سخنانش تصریح کرده ، بیمه ایران از بودجه دولتی استفاده نمی کند و از محل همین حق بیمه ها است که می تواند خسارت پرداخت نماید.
در این جا نیز این سوال مطرح می شود که اگر از بودجه دولتی استفاده نمی شود پس چگونه قراردادهایی ، با علم به اینکه مشتریان حتی حق بیمه ها را پرداخت نمی کنند، منعقد می شود به نظر می رسد مدیران بیمه ایران به عنوان یک مدیر دولتی که وظیفه حفظ وجوه مردم را بعهده دارند از نظر قانونی و شرعی نباید به انعقاد قراردادهایی با نام حمایت از ارگانهاها و نهادها اقدام کنند در حالیکه درنهایت به مطالبات لا وصولی بینجامد که بیمه گذار که ذینفع نهائی است را متضرر کند.
لازم بذکر است ، مدیر عامل بیمه ایران در جای دیگر از سخنانش به ضرورت افزایش سرمایه بیمه ایران نیز اشاره داشته که ریسک نیوز پیش ازین گزارشی در این خصوص در لینک اوراق دولتی، زیان انباشته بیمه ایران را می کاهد؟ / راهکارهای افزایش سرمایه بیمه ایران منتشر کرده است که شاید بهتر بود مدیر عامل بیمه ایران به راهکارهای پیشنهادی و همچنین راهکار وزیر اقتصاد نیز اشاره می کرد
منبع:ریسک نیوز