سرمایه تحقیق و پژوهش صرف توسعه فین تک ها شود

مدیرعامل فرابورس گفت: در بسیاری از موارد بودجه تحقیق و پژوهش می تواند صرف توسعه فین تک ها شود.

 

به گزارش خبرگو ، امیر هامونی در پنل تخصصی فین‌تک و بازار سرمایه بر لزوم تدوین قوانین در حوزه استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های فین‌تک تاکید کرد و گفت: تدوین این قوانین در سال گذشته هم یکی از دغدغه‌های ما بود و اکنون سرعت رشد تکنولوژی در بازار سرمایه چنان بالاست که باید مجلس، دولت، سازمان بورس و سایر نهادهای تصمیم‌گیرنده در این بخش برنامه‌های لازم را طراحی کنند چرا که در غیر اینصورت مانند برخی سرویس‌ها که در حوزه‌های حمل‌ونقل ارائه می‌شود این امکان وجود دارد که در آینده میان کسب‌وکارهای سنتی و مدرن نوعی اختلاف ایجاد شود.

مدیرعامل فرابورس با تاکید بر اهمیت ورود استارت‌آپ‌ها به فعالیت در حوزه‌های حسابرسی اظهار داشت: می‌توان در بسیاری موارد سرمایه مربوط به بخش تحقیق و پژوهش را به شرکت‌های فین‌تک اختصاص داد زیرا مقاله‌هایی که در این زمینه منتشر شده گویای آن است که این اقدام تاثیر سه برابری در رشد و سودآوری شرکت‌ها خواهد داشت.

هامونی همچنین تاکید کرد: با وجود مشکلات متعددی که وجود دارد این نمایشگاه در سال ۲۰۱۹ نیز برگزار می‌شود زیرا ما نباید خود را مصون از اثرات نوآوری‌ها بدانیم. ممکن است در آینده کسب‌وکارهای نوین به گونه‌ای پیشرفت کنند که حتی جای شرکت‌های امروزی را نیز بگیرند بر همین اساس لازم است شرکت‌ها به آینده نیز فکر کرده و از امروز سرمایه‌گذاری در استارت‌آپ‌هایی که قصد نوآوری دارند را دنبال کنند.

نیاز جدی به سامانه‌های های معاملاتی

مرتضی آنالویی نیز بر اهمیت سامانه‌های معاملاتی و نیاز قابل توجهی که امروز به این سامانه‌ها وجود دارد اشاره کرد و گفت: نیازی که در این بخش وجود دارد به گونه‌ای است که حتی می‌توان گفت این امکان وجود دارد که نیمی از شرکت‌های فین‌تک روی این موضوع وقت بگذارند.

وی افزود: با توجه به نوع، کیفیت و مقدار دیتایی که نزد ما وجود دارد و اطلاعاتی که هر روز از طریق سامانه ما منتشر می‌شود شرکت‌های استارتاپی می‌توانند از این اطلاعات بهره‌برداری نمایند.

مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری بورس تهران همچنین اظهار کرد: بازار تکنولوژی مالی ایران بازاری بسیار بزرگ، جذاب و بکر است که می‌توان از آن بهره‌های متعدد گرفت اما لازم است که شرکت‌ها هرچه سریع‌تر به این عرصه ورود کنند تا بتوانند موفقیت بیشتری را به خود اختصاص داده و تبدیل به یک کسب‌وکار بزرگ شوند.

همچنین، عضو هیات رئیسه کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران نیز برگزاری فین‌استارز را فرصتی مناسب برای استارت‌آپ‌ها دانست تا بتوانند قابلیت‌های خود را در معرض دید قرار دهند. محمد تقی‌خان تجریشی اظهار کرد: در سال ۲۰۱۷ بیش از ۳۵ میلیارد دلار در حوزه شرکت‌های فین‌تک سرمایه‌گذاری شده و این روند رو به رشد است بنابراین ارتباط این شرکت‌ها و هلدینگ‌ها امری بسیار مهم محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه تقاضای خوبی برای سرمایه‌گذاری در استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان وجود دارد گفت: البته سرمایه‌گذاران برای ورود به این حوزه به دنبال افراد و شرکت‌های قابل اعتماد هستند.

تقی‌خان تجریشی افزود: اکنون در بسیاری از کشورها مانند هند افراد به جای مهاجرت محصولات خود را به کشورهای مختلف صادر می‌کنند و پیشنهاد ما نیز این است که نگاه شرکت‌ها به این بخش بلندمدت باشد تا بتوانند ایده‌های خود را به محصول نهایی تبدیل کرده و پس از مدتی آن را راهی بازارهای منطقه و بین‌الملل کنند.

مطهره مروج کارشناس فین‌تک و بازارسرمایه به اینکه در این حوزه جای کار بسیاری وجود دارد اشاره کرد و گفت: حتی اگر ۱۰ برابر شرایط فعلی شرکت‌هایی با ایده‌های جدید داشته باشیم شاید هنوز بخش کوچکی از نیازمندی‌های بازار را پاسخگو باشیم چرا که ورود به این عرصه امری است که انتها ندارد و ما هر زمان که به این حوزه ورود کنیم می‌توانیم تاثیرگذار باشیم

مدیرکل فناوری اطلاعات بورس در عین حال به بحث مقررات‌گذاری اشاره کرد و گفت: با توجه به سرعت زیادی که در کار شرکت‌های دانش‌بنیان وجود دارد اگر بخواهیم به سمت مجوزدهی به آن‌ها پیش رویم سرعت آن‌ها تا حدودی متوقف می‌شود بر همین اساس رویکرد ما آن است که از این شرکت‌ها حمایت کنیم.

وی ادامه داد: اگر یک دیتا دیکشنری در این زمینه ایجاد شود ما می‌توانیم اطلاعات مربوط به تمامی شرکت‌ها را در دسترس داشته و بدانیم چگونه می‌توان از ایده‌های آن‌ها بهره گرفت. این نمایشگاه نیز فرصت مناسبی برای آشنایی با آخرین دستاوردهای شرکت‌هاست و ما آماده‌ایم به شرکت‌هایی که قادر به تامین نیازهای ما هستند کمک کرده و حتی برای آن‌ها نقش شتاب‌دهنده داشته باشیم.

روح‌الله دهقان نیز با تاکید بر خدمات قابل ارائه از سوی استارت‌آپ‌ها، اظهار کرد: به عنوان مثال در زمینه‌ امضای ناشر در سامانه کدال ما احتیاج به آن داریم که راهکارهای جدیدی در حوزه امضای دیجیتال ارائه شود.

وی درعین حال تاکید کرد: اگر این شرکت‌ها به گونه‌ای فعالیت کنند که برای چالش‌های نظارتی شرکت بورس راهکار مناسبی داشته باشند ما قطعا از آن‌ها حمایت خواهیم کرد.

وی در پایان به شرکت‌های فین‌تک توصیه کرد که نگران تامین مالی در بازار سرمایه نباشند چرا که اگر این شرکت‌ها شناخت مناسبی از نیازهای بازار سرمایه داشته باشند می‌توانند با ارائه ایده‌های مناسب تامین مالی خود را به خوبی انجام دهند زیرا در این زمینه ظرفیت‌های بسیار خوبی وجود دارد.

خبرگو
تازه ترین اخبار ایران و جهان

 

تصاویر

Top