به گزارش خبرگو مدیرعامل بورس گفت: سیاست محدودسازی قیمتها در بورس کالا به صورت مصنوعی کمک چندانی به وضعیت بازار نمیکند و تنها باعث میشود فرصتهای آربیتراژی زمینه برخی سو استفادهها را فراهم کند.
وی ادامه داد: در مورد کالاهای مختلف از جمله محصولات پتروشیمی، مقاطع و ورقهای فولادی با وجود اینکه تولیدکنندگان قیمتهایی پایینتر از قیمتهای جهانی را در بورس کالا به عنوان قیمت پایه پذیرفتند، کنترل قیمت کالاهای واسطهای به کنترل قیمت کالاهای مصرفی منجر نشده است و تنها فرصتهای آربیتراژی را برای برخی از افرادی که تولیدکننده نما هستند، ایجاد کرد.
مدیرعامل بورس کالا ادامه داد: اکنون که دولت در سیاست جدید ارزی خود فقط ۲۵ کالای اساسی را مشمول دریافت ارز رسمی نموده است، میتوانیم سیاست تعیین قیمتهای پایه محصولات و سقف رقابت در بورس کالا بر اساس سیاست جدید ارزی تغییر کرده و کالاها به قیمت واقعی خود به فروش برسد.
وی با اشاره به جلسه فعالان بازار پتروشیمی افزود: در جلسه ای که با حضور وزرای صمت و نفت و صنایع بالا دستی، انجمنهای پایین دستی پتروشیمی و همچنین فعالان صنایع لبنی، آب معدنی و آشامیدنی، نساجی و سایر فعالان بازار پتروشیمی تشکیل شد، صنایع پایین دستی تضمین کردند که در صورت آزادسازی نرخ ارز مینای قیمتهای پایه، شاهد رشد ناگهانی و افزایش هیجانی در بازار کالاهای نهایی نباشیم.
وی در پایان گفت: سامانه بهینیاب که مبنای تخصیص سهمیه به خریداران محصولات پتروشیمی از بورس است نیازمند اصلاحاتی است که پیشنهاد ما برای بهبود آن ملاکقراردادن مواردی همچون خریدهای سالهای گذشته، کنترل لیست بیمه کارکنان و کنترل مصرف برق واحد تولیدی است که بهبود نسبی در تشخیص خریداران واقعی و تخصیص سهمیههای خرید ایجاد خواهد نمود.