به گزارش خبرگو ،در حاليكه تلاش بسياري افراد براي انتقال به خيابان جردن افزايش يافته ،گفته مي شود برخي مديران كه در دولت نهم امكان رشد در صنعت بيمه را يافتند درصددند با لابي گري هاي سياسي ، پستهاي مديريتي در راس هرم صنعت بيمه را تصاحب كنند.
برخي شنيده ها حاكي است، اين افراد با حمايت سیاسیون پر نفوذ، در تلاشند تا پستهاي حساس مديريتي را اشغال كنند.
انتقادات فراواني كه از سوي برخي نمايندگان كميسيون اقتصادي مجلس به صنعت بيمه و بيمه ايران طي روزهاي اخير وارد شده،شائبه حمايت اين نمايندگان مجلس از برخي افراد را افزايش داده است.
بر اساس اين گزارش، مرور كارنامه كاري برخي از اين مديران ، از مديريت مالي بيمه ايران در دوره دولت نهم حكايت دارد ، همان زمان كه براي نشان دادن سود و عملكرد مثبت در دولت نهم با حساب سازی، ذخاير به حد كافي لحاظ نشد تا در نهايت قسمتی از آن در دوره مديريت امرالهي به صورت زيان انباشته نمايان شد.
البته افراد ديگري نيز كه ارتقاء از شعبه به سمت مدير عاملي و هیات مدیره شركتهاي بزرگ بازار بيمه را از دوران احمدي نژاد به ارث برده اند ، در حال رايزني براي فتح كرسي هاي بلند مرتبه مديريتي در صنعت بیمه هستند.
بعضی اعضاء هیات مدیره بیمه ایران و برخی مدیران عامل فعلی که توانستند در دوره احمدی نژاد (دولت نهم) خود را به بدنه صنعت بیمه نزدیک کنند به نظر می رسد در دولت تدبیر و امید هم از لابی گری های سیاسی نا امید نشده اند اگر چه بکار گیری مدیران کارآمد فارغ از جهت گیری های سیاسی آنها باید در دولتهای مختلف در دستور کار قرار گیرد اما به نظر می رسد در صنعت بیمه بیش از شایسته سالاری ، لابی گری های سیاسی است که بر انتصابات حاکم است چرا که كارنامه كاري افراد مورد نظر ، ترديدها در خصوص علل اين انتخاب ها را افزايش داده است.
شاید وقت ان رسیده که اعضاء هیات مدیره در شرکت بیمه دولتی ایران که در کارنامه علمی و کاری انها نشانی از سوابق بیمه ای دیده نمی شود و مدیران لابی گری که به مدد ارتباطات نزدیک با سیاسیون از پستهای پایین؛ یک شبه ره صد ساله طی کردند در دولت جدید و وزارت کرباسیان تعیین تکلیف شوند.
آنچنان که مشخص است ،متاسفانه نفوذ افراد کم تخصص از طریق روابط سیاسی وسپس تلاش آنها برای فتح کرسی های مدیرعاملی و هیات مدیره در صنعت بیمه تبدیل به رویه شده است ، رویه خطرناکی که به مرور شایسته سالاری در صنعت بیمه را با چالش مواجه کرده است.
مرور کارنامه کاری برخی مدیران بیمه ای و اعضاء هیات مدیره نشان می دهد بسیاری از این مدیران از طریق لابی گری های سیاسی به بیمه ایران نفوذ کرده و سپس با تداوم روابط خود با دولتمردان و مجلسی ها شرکتهای بیمه خصوصی را هدف گرفته اند.
به نظر می رسد، وزارت اقتصاد و در راس آن وزیر امور اقتصاد و دارائی باید بخصوص در شرکتهای بزرگ بازار بیمه عملکرد پیشین مدیران پیشنهادی و چگونگی نفوذ آنها در صنعت را مد نظر قرار دهند چرا که فصل آزمون و خطا در انتصابات بازار بیمه ای تمام شده زیرا صنعت بیمه به واسطه چالش مدیران لابی گر دچار ضعف فنی و ساختاری ابه مرحله هشدار رسیده است.