به گزارش خبرگو ،این درخواست با توجه به اینکه تولید بی سابقه نفت شیل از ثمربخشی تلاش های اوپک برای ایجاد تعادل در بازار نفت می کاهد، عصر دیروز (دوشنبه) در کنفرانس انرژی سراویک آمریکا مطرح شد.
«محمد بارکیندو» دبیرکل اوپک در کنفرانس یاد شده گفت: درکی مشترک میان کشورهای صادرکننده نفت و تولیدکنندگان نفت شیل آمریکا وجود دارد و آن اینکه ما همه متعلق به یک صنعتیم.
این در حالیست که صادرات نفت آمریکا سال گذشته از سهم بازار اوپک کاسته است.
امسال در کنفرانس سراویک تلاش می شود همکاری میان اوپک و تولیدکنندگان نفت شیل آمریکا ایجاد شود.
اعضای اوپک با برگزاری یک ضیافت شام، شب گذشته برای دومین سال متوالی یک نشست مشترک با شرکت های نفت شیل آمریکا داشتند.
افزایش تولید نفت شیل آمریکا در سال گذشته میلادی و رکوردزنی آن (برای دیگر تولیدکنندگان) دردسر ساز شده است.
«ایمانوئل ایب کیچیو» وزیر انرژی نیجریه رو راست تر از بارکیندو گفت: تولیدکنندگان بزرگ نفت شیل و نفت اوپک، هر دو باید نسبت به قیمت ها احساس مسئولیت کنند.
کنفرانس سالیانه سراویک با حضور دست اندرکاران حوزه انرژی از کشورهای مختلف از 14 اسفند در شهر هوستون آمریکا آغاز شده است و تا 18 اسفند ادامه دارد.
اوپک در نشست رسمی 30 نوامبر 2016 (دهم آذرماه 1395) خود در وین، برای نخستین بار از سال 2008 میلادی با کاهش تولید موافقت کرد تا با کاهش مازاد عرضه نفت در بازارها، به بالا رفتن سطح قیمت ها کمک کند.
براساس این توافق، مقرر شد اوپک یک میلیون و ٢00 هزار بشکه در روز از سطح تولید خود بکاهد.
اوپک همچنین موفق شد بیستم آذرماه 1395، تولیدکنندگان نفت غیراوپک شامل روسیه، قزاقستان، گینه، جمهوری آذربایجان، سودان، مالزی، عمان، بولیوی، مکزیک، بحرین و برونئی را با خود همراه سازد.
این تولیدکنندگان نیز در مجموع با کاهش 600 هزار بشکه در روز از تولید نفت خود موافقت کردند.
توافق کاهش تولید نفت تا پایان سال 2018 تمدید شده است.
14 کشور الجزایر، آنگولا، اکوادور، گینه استوایی، گابن، ایران،عراق، کویت، لیبی، نیجریه، قطر، عربستان، امارات متحده عربی و ونزوئلا عضو اوپک هستند.