افزایش ۸۰درصدی اکتشاف چاه نفت و گاز در پاکستان

رسانه های پاکستان اعلام کردند که میزان فعالیت اکتشاف نفت و گاز در این کشور طی چهار سال گذشته، در مقایسه با دولت قبل ۸۰درصدی افزایش یافته است.

 

به گزارش خبرگو ،دولت کنونی اقدامات متعددی انجام داده که این اقدامات به حفاری بیش از 179 حلقه چاه اکتشافی و اجرای عملیات توسعه ای در 194 حلقه چاه شده است.

براساس اطلاعات شرکت های اکتشاف و تولید نفت (EP) پاکستان، بیش از 101 حلقه چاه جدید نفت و گاز در دولت مستقر کشف شده است که در وضع خود رکورد شمرده می شود.

براین اساس، تاکنون بیش از 944 میلیون فوت مکعب در روز (MMCFD) گاز به شبکه انتقال سراسری این کشور افزوده شده و 32 هزار و 343 بشکه نفت در روز (BOPD) به تولید داخلی افزوده شده است.

براساس امارهای منتشر شده، در این مدت چهار ساله فعالیت های اکتشاف نفت و گاز افزایش حدود 80 درصد با میزان موفقیت 40 درصدی ثبت شده است.

براساس آمار منتشر شده از سوی این سایت تحلیلی انرژی، همچنین بیش از 10 میلیارد دلار سرمایه خارجی با وجود قیمت کم نفت در بازارهای بین المللی در صنعت نفت و گاز پاکستان انجام شده است.

پاکستان کشوری با بیش از 200 میلیون نفر جمعیت و بازار مصرف بزرگ گاز طبیعی در منطقه محسوب می‌شود که درحال حاضر تنها توانایی تامین دوسوم گاز مورد نیاز خود را دارد.

این درحالی است که با توجه به افت فشار مخازن گاز این کشور، سهم تولید داخلی در تامین گاز مورد نیاز آینده پاکستان بیش از پیش کاهش خواهد یافت.

ازسوی دیگر، در سال‌های اخیر پاکستان با بحران تامین انرژی روبه رو بوده و به همین منظور به دنبال انعقاد قراردادهای مختلف واردات گاز از جمله خط لوله صلح، خط لوله تاپی برای واردات از ترکمنستان و واردات ال.ان.جی از قطر بوده است.

میزان مصرف گاز در پاکستان طی 20 سال گذشته بیش از 80 درصد افزایش داشته و جمعیت پاکستان به‌سرعت در حال رشد است و تعداد انشعابات گاز از 4 میلیون به 8.4 میلیون انشعاب افزایش یافته است.

پیش از این نیز در رسانه های پاکستان اعلام شد که پاکستان به منابع نفت و گاز نیجریه در قاره سیاه نیز چشم دوخته است.

میزان مصرف گاز در پاکستان در نیمه دوم سال که فصل سرما آغاز می شود، بیشتر است و فعلا قطر، اصلی ترین صادرکننده گاز مایع به پاکستان است.

بررسی ها نشان می دهد میزان نیاز پاکستان به گاز در سال های آینده افزایش خواهد یافت.

این کشور ظرف سه سال آینده، سالانه به 20 میلیون تن گاز مایع نیاز خواهد داشت و پس از پنج سال، این رقم به 30 میلیون تن در سال افزایش خواهد یافت.

با وجود اینکه پاکستان قرارداد واردات گاز با ایران از طریق احداث خط لوله امضا کرده و اکنون نزدیک به سه سال است که از ضرب الاجل تعیین شده در این قرارداد می گذرد و پاکستان به رغم نیاز شدید به انرژی، هیچ اقدامی در انجام تعهدات خود در قبال این قرارداد انجام نداده و هیچ گام عملی برای احداث خط لوله گاز در خاک خود برنداشته است.

ایران پیش از پایان ضرب الاجل این قرارداد (پایان دسامبر سال 2014) به تعهدات خود عمل کرد و خط لوله گاز برای صادرات گاز به پاکستان را تا نزدیک مرز این کشور احداث کرده است.

پروژه گازرسانی از ایران به پاکستان موسوم به خط گاز صلح سال‌هاست آغاز شده اما دخالت کشورهای مختلف اجرای آن را در پاکستان به تأخیر انداخته است.

خبرگو
تازه ترین اخبار ایران و جهان

 

تصاویر

Top