پیش از آغاز عملیات مهار فوران مهار چاه 147 رگ سفید 2، چهل و چهارمین جلسه ستاد راهبری این چاه از ستاد عملیاتی در اهواز به صورت آنلاین با منطقه عملیاتی برگزار شد.
به گزارش خبرگو ، یک مقام مسئول در شرکت ملی حفاری اهواز گفت: عملیات نهایی مهار آتش این چاه حدود چهار ساعت به طول می انجامد و امیدواریم تا ساعاتی دیگر آتش خاموش شود.
به گفته مسئولان عملیات مهار، دیروز (یکشنبه) مهارگران موفق شدند، استینگر را در دهانه چاه در حال فوران 147 رگ سفید 2 قرار دهند و آتش چاه خاموش اما به دلیل برخی عوامل مانند افزایش فشار گاز چاه، آتش دوباره شعله ور شد.
استینگر دودکش هدایتکننده برای تجمیع آتش پراکنده و پُر عرض و هدایت آن داخل دودکش و به سمت تاج آتش به شکل یک ستون بلند استفاده میشود تا دسترسی به دهانه چاه و تجهیزات فورانگیر میسر شود.
در روزهای اخیر اقداماتی نظیر تعویض سازه اتی واگن و تقویت کیل لاین ها (لوله های مخصوص انتقال سیال و آب) با پوشش لوله ای 4 اینچ صورت گرفته و یک خط 2 اینچ آب نیز به صورت ثابت جهت خنک سازی مداوم استینگر و شیر نصب شده بر روی آن در زمان ورود استینگر به دهانه چاه ایجاد شده است.
همزمان با افزایش وزن استینگرها، در محل نصب آنها ورق های ضخیم مثلثی شکل جوش داده شده تا از کج شدن آن جلوگیری شود.
استینگر به ترمینال چند راهه ای گفته می شود که به منظور مهار فشار اولیه گاز روی تاج چاه نصب می شود.
چاه 147 رگ سفید 2 که در محدوده عملیاتی شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران کهگیلویه و بویر احمد قرار دارد، هفتم آبان ماه امسال هنگام عملیات حفاری دچار آتش سوزی شد و 2 نفر از کارکنان شرکت ملی حفاری جان خود را از دست دادند.
عملیات مهار فوران این چاه با حضور مستقیم مدیران ارشد، متخصصان و تیم های مهار در جریان است.
میدان نفتی رگ سفید که در محدوده گچساران واقع شده، در سال ١٣٣٠ خورشیدی کشف و بهره برداری از آن از سال 1345 آغاز شد.
این میدان در بین میدانهای نفتی بیبی حکیمه (در جنوب شرق)، پازنان (در شمال شرق)، رامشیر (در شمال غرب)، زاغه - هندیجان- بهرگانسر و تنگو (در جنوب غرب) محصور شده و پس از میدان نفتی پازنان، بزرگترین حجم کلاهک گازی در بین میدانهای نفتی ایران را دارد.
بهره برداری از بخش غربی میدان (رگ سفید-١) توسط شرکت نفت و گاز آغاجاری (خوزستان)و بهره برداری از بخش شرقی میدان (رگ سفید-2) توسط شرکت نفت و گاز گچساران انجام میشود.
تولید کنونی این میدان 180 هزار بشکه در روز است و برآورد شده 16 میلیون و 500 هزار بشکه ظرفیت نفت درجای این چاه است.
نفت قابل برداشت میدان نفتی رگ سفید 4 میلیون و 490 هزار بشکه و گاز قابل برداشت آن یک هزار و 534 میلیارد متر مکعب است.
منبع:اقتصاد آنلاین