به گزارش خبرگو ،اقتصاد آنلاین- فاطمه اکبرخانی؛ هادی حق شناس مهمترین دلیل هیجانی شدن بازار ارز را شوکهای سیاسی و روانی دانست و افزود: این شوکها به سیاست کشورهای غربی درباره خروج از برجام و نتایج آن مربوط میشود.
او افزایش نرخ دلار در پایان سال 96 را ناشی از تورم انباشته شده سالهای 92 تا 96 دانست و تصریح کرد: به عبارتی افزایش نرخ دلار تا پایان سال 96 متاثر از مسائل اقتصادی و در سال جاری ناشی از شوکهای سیاسی بود.
این کارشناس مسائل ارزی خاطرنشان کرد: با پیش بینیهای صندوق بین المللی پول و بانک جهانی مبنی بر اینکه از سال 97 رشد اقتصادی 4 درصدی در ایران اتفاق میافتد، میتوان گفت نوسانات روز گذشته متاثر از عوامل غیر اقتصادی است.
حق شناس با بیان اینکه موضعگیریهای غربی در خصوص خروج امریکا از برجام قبل از تصمیم گیری، در نرخ دلار داخلی تاثیر گذار است، گفت: نوسانات دلار در داخل کشور به شدت جنبه روانی دارد.
وی درباره یکسان سازی نرخ ارز توضیح داد: دولت در سال 95 و نیمه دوم سال 96 فرصت استثنایی یکسان سازی نرخ ارز را از دست داد و هرچه دولت این کار را به تعویق بیندازد شاهد نوسانات شدید بازار ارز خواهیم بود.
این کارشناس اقتصادی اقدامات بانک مرکزی در سال گذشته را موقتی دانست و اظهار کرد: کاهش نرخ سود بانکی نیز در سال جاری از دیگر عوامل هیجانی شدن بازار ارز خواهد بود.
حق شناس با تاکید بر اینکه التهابات بازار جنبه روانی دارد گفت: پیش بینی می شود بازار ارز در روزهای آینده آرام شود.