به گزارش خبرگو ،محمدباقر نوبخت معاون رییسجمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه در جمع خبرنگاران گفت: طی سالهای گذشته رویکرد دیوان محاسبات این بوده که تلاش میکند به عنوان یک دستگاه نظارتی قانونمند، واقعبین و هدایتگر دستگاهها عمل کند.
وی افزود: در مقابل، روش دیگری هست که به صورت مچگیری است که باز هم باید از دیوان محاسبات تقدیر و تشکر کرد.
وی همچنین گفت: دیوان محاسبات برمبنای لایحه تفریغ که باید از سوی قوه مجریه تهیه شود، باید روی آن کار کند، اما دیوان خود روی آن کار کرد و گزارش تفریغ را تهیه کرد. حداقل باید دولت را مطلع میکرد که این موارد وجود دارد.
نوبخت گفت: اینگونه نهتنها تشویش اذهان عمومی نمیشد و مورد استفاده رسانههای معاند قرار نمیگرفت.
وی درمورد اعداد و ارقامی مطرح شده گفت: کسانی که از اصطلاحات حقوقی و مالی اطلاعاتی ندارد، باعث انتقاد کردند.
وی ادامه داد : بر این اساس، امروز دولت وظیفه پاسخگویی در سازمان برنامه بودجه دارد.
نوبخت افزود: من انتظار دارم با شفافیت و روشنی بتوانیم این موارد را تبیین کنیم و به برخی از ایرادات و اشکالاتی که در گزارش دیوان محاسبات وجود داشت، بپردازیم.
وی همچنین گفت: به طور طبیعی ما هر سال در تبصرههای مختلف تلاش میکنیم مجوزهایی برای استفاده از منابع مالی داخلی و خارجی داشته باشیم. امسال در بند الف تبصره ۵ اجازه استفاده از انتشار اوراق مشارکت به شرکتهای دولتی داده شد.
وی ادامه داد: آیا سال قبل شرکتها از همه اوراق استفاده کردند؟ پس اینکه ما اجازه انتشار اوراق را داشته باشیم با اینکه تکلیف داشته باشیم، مجزا و متفاوت است. و اینکه اوراق مشارکت را نوعی آینده فروشی تحلیل میکنند، اشتباه است.
نوبخت در مورد گزارش دیوان محاسبات گفت: کاش دیوان محاسبات پیش از انتشار این گزارش از ما سوال میکرد تا اذهان عمومی دچار تشویش نشود.
وی افزود: اینکه مبالغی از وجوه بدون مصوبه از سوی شرکت ملی نفت ایران برای امر مرتبط با بنزین استفاده شود، با اینکه اذهان عمومی تهییج شود که ۴ هزار و ۴۷۹ میلیارد تومان پول به خزانه نرفت، خیلی متفاوت است.
ادامه دارد...