به گزارش خبرگو ،رییس جمهوری در ابتدای این نشست با تبریک ایام مبارک فجر انقلاب اسلامی به مردم ایران اسلامی گفت:ملت بزرگ ایران بعد از قرن ها که در نظام استبدادی پادشاهی در رنج و تحقیر بودند و دهها سال که در واقع کشور در اختیار قدرتهای بیگانه بود ، تصمیم گرفت حاکمیت ملی ، عزت ، استقلال ، آزادی و پاک کردن کشور از انواع فسادها و بی عدالتی ها را محقق سازند .
دکتر روحانی با بیان اینکه این خواسته مردم با پیروزی انقلاب بزرگ محقق شد ، اظهارداشت: امروز بعد از 39 سال همچنان شاهد حضور، مشارکت ، نشاط و استقامت مردم در برابر انواع تهدیدها و موفقیت های فراوان در عرصه های داخلی و خارجی هستیم.
رییس جمهور ، آرمانها و اهداف انقلاب را هدایتگر مسیر و راه ما برای قرن های پیش رو دانست و گفت: این مردم از اصل آزادی ، استقلال ، حاکمیت ملی ، مبارزه با استبداد و استعمار ، ایستادگی در برابر متجاوزان و مبارزه با فساد دست بر نمی دارند.
دکتر روحانی در ادامه با اشاره جمعیت 70 درصدی جوانان کشور تاکید کرد: باید افکار و راهی را که نسل جوان ما می خواهند ، بشنویم و بپذیریم . تنها شنیدن نیزکافی نیست و جوانان نمی خواهند ما فقط صدای آنها را بشنویم، آنها دارای افکار ، ایده ها و خواسته هایی هستند و دنیای جدید را می بینند و پیشنهاد و سخن دارند و ما باید راه پیشنهادی آنان را بشنویم ، ببینیم و مطالعه کنیم و با آنها به گفت و گو بنشینیم و در مجموع باید راه و مسیر مورد پسند آنان در اراده و خواست حاکمیت همواره تاثیر گذار باشد.
رئیس جمهور ادامه داد: اولویت ما در دولت دوازدهم اشتغال مولد و ریشه کنی فقر مطلق است. این دو هدف را دنبال خواهیم کرد. در بودجه 97 به این دو توجه عمیق کردیم. امیدواریم نمایندگان هم مصوبهای که در اختیار ما میگذارند همان اهداف را مراعات کرده باشند و ما بتوانیم عامل به وعده خود به مردم باشیم.
روحانی در پاسخ پرسشی درباره نوسانات ارزی و اینکه قیمت دلار 4800 تومان است و بازار ارز به ثبات خواهد رسید یا نه؟ گفت: اگر نرخ ارز امروز بالاتر از هفتههای پیش است دلایل تجاری و اقتصادی ندارد. آینده ما در زمینه ارزی بهتر خواهد بود چراکه منابع ارزی ما درآمد خودمان بود و امروز تاکنون 30 میلیارد فایننس خارجی در اختیار ما است و حدود 12،13 میلیارد تصمیمگیری شده و شرایط آینده بهتر است.
وی سپس گفت: قاعدتا افزایش نرخ ارز دلیل روانی و تبلیغاتی دارد. من به مردم اطمینان میدهم که آینده ما از امروز حتما بهتر خواهد بود. حتی در درآمدهای ارزی و غیرنفتی وضع ما ا ز گذشته بهتر بوده است. بنابراین شرایط ما در آینده بهتر خواهد بود. تصمیماتی برای کنترل نوسانات ارز گرفته شده که بخشی از آن را رئیس بانک مرکزی اعلام کرده یا میکند.
رئیسجمهور خطاب به مردم خاطر نشان کرد: من به مردم توصیه می کنم که دراین مسیر پر ریسک قدم برندارند. برای منافع خودشان در راههای امنتر از ارز قدم بردارند. خواهش من از مردم این است که به راهنماییهای کارشناسان اقتصادی توجه کنند.
وی در پاسخ به پرسشی در ارتباط با چگونگی پرداخت بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی نیز گفت: در زمینه بدهی سازمان تامین اجتماعی دولت صحبتهای مهمی دارد. من به وزیر کار تاکید کردم که باید از بنگاههای اقتصادی دست بردارد شرط من برای روی کار آمدن ایشان در این وزارتخانه این بود که از بنگاه ها دست بردارد.
وی ادامه داد: چه مقامات دولتی و چه نهادهای غیردولتی و چه نیروهای مسلح باید بنگاه های اقتصادی را رها کنند. این به نفع خود آنها و مردم است.
رئیسجمهور در پاسخ به پرسش خبرنگاری که پرسید شما گفتید باید صدای اعتراض مردم را شنید، اگر صدای مردم در اعتراضات اخیر نسبت به تورم و ناکارآمدی را شنیدید و آیا بنا دارید تیم اقتصادی دولت را ترمیم کنید یا خیر؟ گفت: شما وقتی خواست مردم را به بخش اقتصاد میبرید نشنیدن صدای مردم است. اعتراض مردم فقط اقتصادی نیست بلکه در بحث روابط خارجی و سیاسی و اجتماعی هم نقد دارند.
وی افزود: مسیر تورم به سمت بالا نبوده و به سمت پایین بوده و از تورم 34 درصدی سال 94 تا امروز که 8.2 است یعنی مسیر درست انتخاب شده است. این دولت اعلام کرده است اعتراض را قبول میکند و می پذیرد و خوشبختانه همه مسئولان میگویند باید صدای اعتراض مردم را شنید.
حجت الاسلام روحانی درباره سیاست اخیر ترامپ درباره کنترل ایران بر منطقه و صحبتهای اخیر ظریف درباره پیمانهای منطقهای، گفت: ما همواره در منطقه پیچیدهای که هستیم و مشکلات فراوانی که شاهد هستیم و راه حل اساسی را راهحل سیاسی و مذاکره مخصوصا با کشورهای منطقه میدانیم اما هیچگاه ابایی نداریم با غیر منطقه هم حرف بزنیم و فکر نمیکنم هیچ ملاقات مهم خارجی داشته باشم مگر اینکه یکی از مباحث ما با بزرگان دنیا بر سر منطقه نباشد.
وی درباره احتمال خروج ترامپ از برجام و اینکه راهبرد جمهوری اسلامی در این شرایط چه خواهد بود، گفت: من خوشحالم که ترامپ بعد یکسال هنوز نتوانسته فریادی که در دوره انتخابات میزد و میگفت توافق را پاره خواهد کرد، به هدفش دست پیدا کند. اینکه آمریکا چه میکند، ما نمیدانیم و حتی دوستان اروپایی ترامپ هم نمیدانند. حتی راجع به توافقات تجاری نمیدانند چکار میکند. ما اصولی داریم و بر مبنای اصول خودمان ادامه میدهیم. ما آغازگر نقض برجام نخواهیم بود و برجام اضافه و کم نخواهد شد. ما مسائل دیگر را به هیچ عنوان مرتبط با برجام نمیدانیم و هفت کشور با هم توافق کردند و تعهد حزب دموکرات آمریکا نیست. تعهد دولت آمریکا است و این اشتباهی است که ترامپ میکند.
روحانی خاطرنشان کرد: آمریکا اگر تخلف کند، اعتبار خودش را مخدوش کرده است. ما برای آینده پیشبینی لازم را داریم تا منافع ما تامین شود. بودن یا نبودن آمریکا تاثیر اصلی بر تصمیم ما ندارد بلکه تصمیم اصلی ما مربوط به تامین منافع ما است.
روحانی با اشاره به این که هدف ما مبارزه با تروریسم و ثبات منطقه بوده است، ادامه داد: هدف این بوده است دولتهای خارجی در مسائل منطقه دخالت نکنند. ما هم با کشورهای منطقه و کشورهای خارج از منطقه بر سر منطقه گفتوگو میکنیم. من در حاشیه سازمان ملل از سران کشورها خواستهام که درباره یمن تلاش کنند تا بمباران یمن متوقف شود.
وی افزود: رسانهها و تریبونها باید همصدا با دولت باشند. سرمایه و سرمایهدار مثل اهو هستند و نباید فرارشان دهیم و رسانهها و دولت با هم همکاری داشته باشند.
رییس جمهور گفت: ما در حال حرکت به سمت دولت الکترونیک هستیم که بسیار اهمیت دارد که جامعه ما ارتباط بهتری با دنیا داشته باشد. وزیر ارتباطات ما به من اعلام کرد در 2 سال گذشته 200 هزار شغل در فضای مجازی بهوجود آمده و این مهم است و در حال گسترش نسل سه و چهار موبایل هستیم. اهدافی که ما داریم فرهنگی، اجتماعی و سیاسی است. دولت مصمم است که هم در زمینه زیر ساخت و محتوا و پلتفرمهایی که نیاز داریم به سمت توسعه حرکت کنیم و پهنای باند نسبت به اول دولت یازدهم گسترش یافته است. در زیرساخت کار خوبی انجام گرفته و در شبکه ملی قدمهای بسیار خوبی برداشته شده و دولت مصمم است که شبکههای اجتماعی داخلی را تقویت کند و در این زمینه انحصار معنا ندارد.
وی افزود: اگر بنا باشد اپلیکشینی همه فضا در اختیارش باشد درست نیست. در فضای مجازی عمدتاً محتوا را خود ما درست میکنیم. نسل جوان ما و جوانان ما و همه آنهایی که به هویت خود ارج مینهند این فضا برایشان چالش و تهدید نمیشود و ما باید به یک فرصت بزرگ تبدیل کنیم. دوره بستن و فیلتر و انداختن دیش ماهواره گذشته است و باید سوادآموزی کنیم تا جوانان ما چگونه از این فضا استفاده کنند.
رئیسجمهور در پاسخ به این پرسش که تمرکز دولت برای سال ۹۷ در ایجاد اشتغال در چه حوزه هایی خواهد بود، گفت: اینکه آقای نوبخت پیشگویی کردهاند که سال ۹۷ حدود ۱ میلیون و ۳۳ هزار شغل یجاد می شود را باید از خود ایشان بپرسید. این رقم، رقم پیش بینی سازمان برنامه و بودجه است که براساس بودجهای که به مجلس دادهایم، پیش بینی شده است.
وی ادامه داد: پیش بینی ما برای افزایش اشتغال بر مبنای تبصره ۱۸ بود که در کمیسیون تلفیق تغییراتی کرده است. قرار بود مقداری را دولت، مقداری را صندوق توسعه و مقداری را بانکها تامین کنند و در اشتغال خرج کنند اما تا اینجا مطابق با پیشنهاد دولت این تبصره پیش نرفته است.
روحانی سپس خاطر نشان کرد: انچه که من می توانم به مردم بگویم این است که سال گذشته حدود ۷۰۰ هزار شغل ایجاد شده است. تلاش ما این است که تا پایان سال این مقدار افزایش یابد. در پایان سال باید ببینیم که موفق بودهایم یا نه اما اینکه این مقدار را به یک میلیون میرسانیم یا نه را باید به تبصره ۱۸ ارتباط دهیم.
وی همچنین گفت: تلاش دولت این است که توجهش را در حوزههای ناوگان فرسوده و بازسازی ناوگانها همچنین بازآفرینی شهرها که پنجشنبه در مورد این طرح با مردم سخن خواهم گفت، جلب کند. طرح بازآفرینی شهر ها براساس پیش بینی آقای نوبخت حدود ۲۴۰ هزار شغل ایجاد خواهد کرد. از سوی دیگر وزارت تعاون هم طرحهایی برای اشتغال دارد که امروز با وزیر صحبت کردیم که حتی اگر بودجه در مجلس دچار تغییراتی شد با ایجاد منابعی این وزارتخانه طرحهایش را در سال ۹۷ اجرا کند.
رییسجمهور درباره علت حذف جدول ۱۷ از بودجه ۹۷، گفت: اشکال این جدول این بود که دستگاههایی در آن وجود داشت که از دولت پول دریافت میکردند اما محل مصرف و نتیجه آن هزینهها مشخص نبود. آنها آمار ظاهری میدادند که این مقدار تحقیق کردهاند یا کتاب چاپ کردهاند ولی آثار و نتایج آن نامعلوم بود.
وی ادامه داد: یکی از ویژگیهای بودجه شفافیت است تا هم برای دولت و هم مردم مشخص شده و شفاف شود که این پولی که داده میشود کجا هزینه میشود. قرار گرفتن برخی از نهادها زیر نظر وزارت ارشاد برای این است که بر آنها نظارت انجام شود و بر اساس عملکرد سه ماهه به آنها بودجه تخصیص بگیرد. دولت حتما تلاش کرد که این نهادها را از بودجه حذف کند.
روحانی در پاسخ به این پرسش که آیا کنترل برنامه موشکی ایران می تواند به برهم خوردن برجام منجر شود و فرصت بین ایران و امریکا را از بین ببرد اظهار کرد: خیلی فرصت خوبی هم نبوده که آمریکا آن را از بین ببرد. برجام قابل مذاکره مجدد یا قابل بازنویسی نیست بلکه توافقی است که پس از 30 ماه تلاش امضا شده و شورای امنیت آن را تایید کرده است و بنابراین یک توافق بینالمللی تبدیل شده است. بنابراین هیچ معنایی ندارد درباره برجام با هیچ کسی مجددا مذاکره کنیم.
وی ادامه داد: ما هر آنچه برای دفاع از کشور لازم باشد از هواپیما موشک و زیردریایی استفاده میکنیم اما دنبال سلاح کشتار جمعی نیستیم. نه تنها به خاطر تعهد بینالمللی ما بلکه به خاطر فتوای رهبری هم دنبال آن نیستیم. ایران به دنبال سلاحی که خلاف ضد اخلاق، ضد شرع و ضد تعهدات بینالمللی است، نمیرود اما آنچه در زمینه سلاحهای متعارف باشد استفاده میکنیم. با هیچ کسی هم در این زمینه مذاکره نداریم موشکهای ایران هیچ زمانی تهاجمی نبوده و برای تهاجم به هیچ کشوری نیست و نخواهد بود. موشکهای برای دفاع از خود ما است و تدافعی است و هیچگاه موشکهای ما برای سلاح های کشتار جمعی ساخته نشده است. چون سلاح کشتار جمعی را نداریم و ساخت آن را ممنوع می دانیم.
رئیسجمهور در بخش دیگری از این نشست خبری با بیان اینکه باید قدم به قدم از اقتصاد نفتی فاصله بگیریم گفت: باید اتکای بودجهایمان را نسبت به نفت خام کم کنیم. وقتی میگوییم وابستگیمان را به نفت کم کنیم عمدتا توجهات به سمت مالیات میرود. این بدان منظور نیست که به قشری که مالیات پرداخت میکند فشار بیاوریم. کارمندان و یا بنگاههای اقتصادی که مالیاتشان را پرداخت میکنند. منظور آنهایی است که مالیات نمی پردازند. دایره پرداخت مالیات را باید افزایش دهیم.
وی افزود: یادم می آید در یکی از جلسات هفتگی مقام معظم رهبری تاکید میکردند که باید تلاش شود فرهنگ مالیات در میان همه به عنوان یک ضرورت جا بیفتد. همه باید مالیات پرداخت کنند. قدیمها اصطلاحی بود عذرخواهی میکنم، میگفتند مفتخور. خدای نکرده نباید کسی باشد که مالیات ندهد. همه ما و ظیفه داریم مالیات قانونی خود را پرداخت کنیم.
روحانی یادآور شد: ممکن است بگوییم دستگاهی در مناطق محروم کار میکند و مدتی نباید مالیات دهد. باید زمانش مشخص شود. یا دستگاهی تنفس مالیاتی دارد، آنهم باید مشخص شود اما اگر غیر این باشد یعنی جلوی اقتصاد خصوصی را گرفتهایم.
وی در ادامه همین موضوع خاطر نشان کرد که دولت یازدهم اتکایش را نسبت به دولتهای گذشته به اقتصاد نفتی کمتر کرده و تلاش دولت دوازدهم این است که این مقدار را مجدد کاهش دهد.
رئیسجمهور اظهار کرد: 32 درصد از درآمد نفتی به صندوق ریخته میشود. مقداری صرف خود صنعت نفت شده و حدود 50 درصد آن به دولت میرسد. ما باید تلاش کنیم که اتکا به نفت را کاهش دهیم.
روحانی سپس با اشاره به علاقه دولت به حمایت از شرکتهای دانش بنیان گفت: اقتصاد دانش بنیان برای دولت اهمیت فراوانی دارد. طی سالهای گذشته شرکتهای فراوانی به عنوان شرکت های دانش بنیان ایجاد شده و از دولت وام گرفتهاند. به نقطهای رسیدهایم که مهاجرت معکوس شروع شده است و امید درایم جوانانمان به کشور بازگردند.
وی افزود: بسیاری از استارت آپهایی که امروز می بینید توسط همین جوانهای تحصیلکردهای که مدتی به خارج رفته و حالا مجدد به کشور بازگشتهاند، رقم خورده است. ما در سال آینده همچنان حمایتمان را از این شرکتها ادامه میدهیم.
در حال تکمیل...