استقبال از ورود شرکت‌های برزیلی به بازار ایران

وزیر امور خارجه با اعلام آمادگی همکاری ایران برای سرمایه گذاری مشترک با برزیل و اجرای پروژه ها با استفاده از فناوری های نوین، گفت: دست شرکت های برزیلی را برای ورود به بازار ایران می فشاریم.

 

به گزارش خبرگو ،«محمدجواد ظریف» امروز - سه شنبه- در همایش تجاری مشترک ایران و برزیل در محل کنفدراسیون ملی صنایع این کشور افزود: امروز با همراهی جمعی از فعالان اقتصادی بخش خصوصی و دولتی جمهوری اسلامی ایران در حوزه های بانکی، سرمایه گذاری، خودروسازی، داروسازی و بهداشت و درمان، صنایع برق و آب، کشاورزی و صنایع غذایی، آموزش عالی، حمل ونقل و شهرسازی، نفت و پتروشیمی و همچنین شرکت های بزرگ دانش بنیان در این مجمع تجاری با حضور فعالان تجاری، اقتصادی و صنعتی جمهوری برزیل حضور داریم.

ظریف تصریح کرد: حضور این تعداد فعال اقتصادی از دو طرف و برگزاری این همایش در واقع بیانگر وجود اراده سیاسی مشترک برای تمهید زمینه های حضور، مشارکت و نقش آفرینی هرچه بیشتر بخش خصوصی دو کشور با هدف ارتقاء مناسبات اقتصادی و تجاری دو کشور است.

ظریف افزود: ما در ایران در حوزه صنایع سنگین از جمله پالایشگاه های نفت و گاز، کارخانجات سیمان، فولاد، معادن، خودروسازی، کشاورزی و بویژه در سال های اخیر حوزه فناوری های نو مانند نانوتکنولوژی و توسعه شرکت های دانش بنیان توانسته ایم گام های خوبی با بهره گیری از نیروی انسانی تحصیلکرده و متخصص برداریم.

وزیر امور خارجه اظهار داشت : ایران در حوزه بهداشت و درمان توانسته است در ساخت تجهیزات پزشکی، بیمارستانی، دندانپزشکی، ساخت داروهای نوترکیبی و صادرات آنها موفقیت های چشمگیری بدست آورد.

ظریف بیان کرد : توسعه و پیشرفت بیشتر این حوزه ها نیاز به مشارکت خارجی دارد و در همین رابطه دست شرکت های برزیلی را برای ورود به بازار ایران می فشاریم. از طرف خودم و همکاران ایرانی حاضر در اینجا، عرض می کنم که آمادگی همکاری با شرکت های برزیلی بصورت سرمایه گذاری مشترک و اجرای پروژه ها با استفاده از فناوری های نوین وجود دارد.

وزیر امور خارجه همچنین خاطر نشان کرد: در حوزه ساخت و تجهیز مسکن، حمل و نقل ریلی، جاده ای و هوایی و همچنین توسعه بنادر دریایی، فرصت های فراوانی برای شرکت های خارجی وجود دارد که برزیل با توجه به برخورداری از شرکت های توانمند و مجرب، می تواند در این حوزه ها هم فعال شود.

*برزیل می تواند شریک مهمی برای ایران در منطقه خاورمیانه باشد

ظریف با بیان «برزیل یکی از اقتصادهای بزرگ روبه پیشرفت و با ظرفیت های بسیار بالاست» اضافه کرد: برزیل تامین کننده مهم مواد غذایی و برخوردار از صنایع پیشرفته ای همچون هواپیماسازی، فولاد، نفت و گاز، اتانول، معدن و کشاورزی است که می تواند شریک مهمی برای جمهوری اسلامی ایران در منطقه خاورمیانه باشد. مقامات ایران از توسعه این ظرفیت ها در روابط دوجانبه و نیز با طرف های ثالث استقبال می نمایند.

وزیر امور خارجه اظهار داشت: در حال حاضر، جمهوری اسلامی ایران به عنوان اولین شریک تجاری برزیل در منطقه خاورمیانه با حجم مبادلات تجاری 2 میلیارد و ششصد میلیون دلار، بازار خوب و قابل اطمینانی برای شرکت های برزیلی است که می توانند ضمن تثبیت حضور خود در این بازار از امکانات و تسهیلات ایران جهت صادرات به بازار ششصد میلیون نفری کشورهای همسایه ایران از جمله کشورهای آسیای مرکزی، حوزه قفقاز، عراق و افغانستان استفاده کند.

ظریف همچنین «ریسک پایین سرمایه گذاری در ایران، معافیت های مالیاتی، نرخ بازدهی بالای پروژه ها، تضامین دولتی مختص سرمایه گذاری خارجی، تنوع در طرح ها، فرصت های تازه سرمایه گذاری در حوزه های زیرساختی، بالاترین درجه تضمین سرمایه گذاری در ایران را به عنوان مواردی که به شرکت های خارجی اطمینان می دهد تا سرمایه گذاری تضمین شده ای داشته باشند» را به عنوان مزیت های ایران برای سرمایه گذار خارجی در مقطع فعلی بر شمرد.

وزیر امور خارجه افزود: موقعیت جغرافیایی ایران که در تقاطع شبکه حمل ونقل منطقه ای و بین المللی به منزله پل ارتباطی میان شرق و غرب آسیا وگذرگاه دو قاره آسیا و اروپا می باشد، سرمایه گذاری در ایران را از مزیت نسبی بالایی برخوردار کرده است.

ظریف با بیان این که «افزایش تعاملات دو کشور نیازمند تمهید بسترهای مناسب از سوی دو دولت با مشارکت بخش خصوصی است» تاکید کرد: عدم وجود ارتباطات بانکی بین دو کشور یکی از موانع مهم توسعه روابط فی مابین است که ما انتظار داریم دولت برزیل و بخش های اقتصادی در این خصوص چاره ای بیاندیشند.

وزیر امور خارجه گفت: مطمئنا با توجه به توانمندی های دو کشور، ایجاد همکاری های بانکی به روند توسعه روابط کمک شایانی خواهد کرد. عملیاتی نمودن استفاده از ارزهای محلی در تسویه معاملات تجاری فیمابین در قالب Currency Swap و ایجاد کمیته مشترک بانکی با محوریت انجمن بانکداران دو کشور برای برخورد با مشکلات و چالش ها راه حل مناسبی در این خصوص به حساب می آید.

ظریف گفت: ما همچنین از اقدام قابل توجه دولت برزیل در تامین خط اعتباری 1.2 میلیارد دلاری برای اجرای پروژه ها در ایران از سوی شرکت های برزیلی و ایرانی استقبال و آن را گام مهم در توسعه روابط تجاری دو کشور می دانیم و امیدوارم مذاکرات فنی نهایی سازی آن هرچه سریعتر حالت اجرایی بخود بگیرد.

وزیر امور خارجه با تاکید بر این نکته که « افزایش فعالیت بخش خصوصی، مستلزم توجه و اهتمام مقامات سیاسی هر دو طرف ایرانی و برزیلی است »تصریح کرد: ترسیم چشم اندازی برای همکاری ها، هدف گذاری برای رساندن حجم روابط تجاری به میزانی قابل قبول و متناسب با ظرفیت های موجود در آینده نزدیک، بایستی در دستور کار هر دو طرف قرار داشته باشد.

*در مورد تسهیل حضور و ارتباطات تجار ایرانی و برزیلی با مقامات برزیلی گفت و گو می کنم

ظریف تصریح کرد: در ملاقات با مقامات برزیل پیرامون راه های تسهیل حضور و ارتباطات تجار ایرانی و برزیلی و توجه ویژه به همکاری های اقتصادی دو کشور به ویژه در زمینه های پیش گفته فوق که دو کشور در آنها دارای مزیت نسبی می باشند، گفت و گو خواهم کرد.

وزیر امور خارجه ابراز امیدواری کرد که تجار دو کشور از فرصت این همایش نهایت بهره برداری را بعمل آورده و به توافقات خوبی در جهت افزایش همکاری ها دست یابند.

ظریف در پایان این همایش برای تجار و فعالان اقتصادی دو کشور آرزوی موفقیت کرد و اطمینان داد که همه ظرفیت های جمهوری اسلامی ایران در اختیار توسعه مناسبات بخش خصوصی و دولتی دو کشور خواهد بود.

اصلاح شده چهارشنبه, 22 فروردين 1397 07:35

خبرگو
تازه ترین اخبار ایران و جهان

 

تصاویر

Top