اجرای برنامه کاهش فقر خوراکی در کشور

مدیرکل دفتر حمایتی وزارت رفاه گفت: برنامه‌ایی در قالب کاهش سوءتغذیه، لاغری کودکان، کوتاه‌قدی و مرگ و میر کودکان زیر پنج سال در وزارت رفاه دنبال می‌شود.

 

به گزارش خبرگو ،مریم‌السادات میرمالک ثانی در رابطه با اقدامات وزارت رفاه در کاهش فقر مطلق گفت: یکی از شاخص‌های کاهش فقر مطلق، کاهش شاخص سوءتغذیه در کشور است که در این رابطه وزارت رفاه برنامه‌های متعددی را دنبال می‌کند.

وی ادامه داد: یکی از شاخص های معروف بین‌المللی شاخص جهانی گرسنگی است که چهار مؤلفه شامل سوءتغذیه، لاغری کودکان زیر پنج سال، کوتاه‌قدی و مرگ و میر کودکان زیر پنج سال را دارد.

میرمالک گفت: براساس آمارهای بین‌المللی در سال 2015 این شاخص گرسنگی در کشور کاهش 60 درصدی داشته به طوری که در سال 90 از 18.5 درصد به 8.6 درصد رسیده است و رتبه ما در بین کشورهایی که این برنامه را اجرا کرده‌اند، در جایگاه چهارم قرار گرفته است.

مدیرکل دفتر حمایتی وزارت رفاه گفت: بنابراین یکی از مؤلفه‌های مؤثر در کاهش فقر مطلق همان شاخص است که اکنون وزارت رفاه در بحث رفع فقر خوراکی، برنامه‌هایی را علاوه بر توزیع سبد حمایتی غذا دنبال می‌کند، به عنوان مثال؛ توزیع یک وعده غذای گرم در روستامهدها، تأمین امنیت غذایی برای زنان باردار و شیرده و زنان سرپرست خانوار از جمله این برنامه‌هاست.

وی ادامه داد: برنامه‌های زیادی در زمینه امنیت غذا در برنامه ششم توسعه تعریف شده که ما آن را دنبال می‌کنیم و با کمک وزارت بهداشت برای کودکان زیر 6 سال که مبتلا به سوءتغذیه هستند، از طریق مراکز این وزارتخانه، شناسایی و غربالگری انجام می‌شود و به صورت ماهانه و یا دو ماه یکبار، بحث حمایت غذایی انجام می‌گیرد تا از این طریق از تولد کودکان کم‌وزن و دچار سوءتغذیه جلوگیری شود.

میرمالک تصریح کرد: توزیع سبد خوراکی برای افراد با درآمد کمتر از یک میلیون تومان که درآمد سطح پایه را دارند نیز در این برنامه وجود دارد و در مطالعات تطبیقی انجام شده، به دنبال اثربخشی این طرح‌ها هستیم.

وی با اشاره به اینکه توزیع سبد غذایی و بن غذا در بسیاری از کشورها نیز انجام می‌شود، گفت: منابع اعتباری موجود است، اما هر چه بیشتر تخصیص یابد، برنامه‌ریزی‌ها راحت‌تر انجام خواهد گرفت، ما در این رابطه سعی کرده‌ایم برنامه‌ها را به روز کنیم و موفقیت طرح‌ها را به حداکثر برسانیم.

مدیرکل دفتر حمایتی وزارت رفاه گفت: توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در ابعاد مختلف اقتصادی و اجتماعی، تأمین سلامت روان در آنها و ایجاد برنامه‌های متعدد و متنوع در قالب خانواده‌های خودیار از دیگر برنامه‌های در دست اجراست که علاوه بر آن، بحث توانمندسازی سالمندان و کودکان نیز دنبال می‌شود. ساز و کار شناسایی این زنان نیز از طریق کمیته امداد و بهزیستی است که به ما معرفی می‌شوند و ما آنها را تحت حمایت قرار می‌دهیم.

برچسب ها

خبرگو
تازه ترین اخبار ایران و جهان

 

تصاویر

Top