به گزارش خبرگو ،
اقتصادآنلاین
- المیرا اکرمی؛
عزت الله یوسفیان ملا در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی اقتصاد آنلاین اظهار داشت: انتظار طبیعی این بود پیش از آنکه دولت تصمیمی در مورد کاهش نرخ سود بانکی بگیرد، تبعات و پیامدهای احتمالی این تصمیم را در نظر میگرفت اما متاسفانه اینگونه نشد.
یوسفیان ملا با اشاره به کاهش ناگهانی سود سپرده های بانکی در شهریورماه 96 گفت: طبیعی بود که بعد از کاهش نرخ سود سپرده بانکی به 15 درصد، مردم سپرده های خود را از بانکها خارج میکنند و این نقدینگی به سمت بازارهای دیگری میرود.
وی با بیان اینکه پول های بی هدفی که از بانکها خارج شد، به سمت بازار ارز و بازار مسکن سرازیر شد، عنوان کرد: قاعدتا مسئولان پیش بینی میکردند که بعد از کاهش نرخ سود بانکی، بخشی از سپردهها از بانکها خارج میشود و بنابراین باید برنامه ای را در این خصوص ارائه میداد اما دولت با بی برنامگی کامل تصمیم به کاهش نرخ سود بانکی گرفت که یکی از نتایج آن، نوسانات و آشفتگی هایی بود که در بازار ارز رخ داد.
نماینده مردم آمل در مجلس با تاکید بر اینکه جبران برخی تصمیم های اشتباه، هزینه های بسیاری را دربردارد، گفت: اقدامات این چنینی اعتماد مردم را به بانکها و سیستم اقتصادی کشور کاهش میدهد و موجب اخلال در نظام اقتصادی میشود.
یوسفیان ملا با بیان اینکه متناسب شدن نرخ سود بانکی با تورم میتواند موجب رونق بازار سرمایه شود، عنوان کرد: البته این موضوع در صورتی رخ میدهد که برنامه ریزی اقتصادی وجود داشته باشد، زیرا اگر غیر از این باشد نقدینگی ای که از بانکها خارج میشود به سمت بازارهایی غیر از بورس مانند ارز، طلا، سکه و مسکن میرود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با تاکید بر لزوم هماهنگی در اتخاذ تصمیمات اقتصادی در مجموعه دولت گفت: تیم اقتصادی دولت دوازدهم باید برنامه منسجم اقتصادی و فراگیر برای اقتصاد داشته باشد تا شاهد رشد متوازن و پایدار در بازارهای مختلف باشیم.