به گزارش خبرگو ،اقتصاد آنلاین- سپیده قاسمی؛ در هفت ماهه نخست سالجاری برنج، ذرت دامی، سویا، شکر نیشکر، روغن دانه آفتابگردان و روغن دانه گلرنگ و کنجاله سویا جزء 10 قلم عمده وارداتی به کشور هستند.
در بین این محصولات برنج در هفت ماهه نخست سالجاری با ارزش واردات یک هزار و یک میلیون دلار و 3.6 درصد سهم ارزشی از کل واردات در صدر اقلام وارداتی، ذرت دامی با 882 میلیون دلار و 3.2 درصد سهم ارزشی از کل واردات در رتبه دوم، سویا با ارزش واردات 536 میلیون دلار و 1.9 درصد سهم ارزشی از کل واردات در رتبه پنجم، ، شکر نیشکر با ارزش واردات 356 میلیون دلار و 1.3 درصد سهم ارزشی از کل واردات در رتبه هفتم، روغن دانه آفتابگردان و روغن دانه گلرنگ با ارزش واردات 342 میلیون دلار و 1.2 درصد سهم ارزشی از کل واردات در رتبه هشتم و کنجاله سویا با ارزش واردات 320 میلیون دلار و 1.2 درصد سهم ارزشی از کل واردات در رتبه دهم اقلام وارداتی به کشور قرار گرفته است.
این درحالی است که در شش ماهه نخست سالجاری ذرت دامی به ارزش واردات 679 میلیون دلار در رتبه نخست اقلام وارداتی قرار داشت و لوبیای سویا به ارزش واردات 534 میلیون دلار در رتبه دوم و بعد از آن ها برنج با ارزش واردات 508 میلیون دلار در رتبه سوم اقلام وارداتی به کشور بود.
نکته قابل توجه در آمار اقلام وارداتی در هفت ماهه نخست سالجاری این است که درصد تغییرات ارزش واردات برنج نسبت به هفت ماهه نخست سال گذشته ، 96 درصد افزایش داشته است که رقم قابل توجهی است. همچنین روغن دانه آفتابگردان و روغن دانه گلرنگ با 82 درصد تغییرات ارزش واردات، شکر از نیشکر با 57 درصد تغییرات ارزش واردات، ذرت دامی با 28 درصد تغییرات ارزش واردات و کنجاله سویا با 12 درصد تغییرات ارزش واردات نسبت به هفت ماهه نخست سال گذشته رشد تغییرات ارزش واردات داشته اند. در بین این اقلام ارزش واردات لوبیای سویا بدون تغییر و صفر درصد بوده است.
رشد ارزش وارداتی محصولات کشاورزی با شرایط عرضه و تاثیر آن بر قیمت این محصولات در بازار داخل انطابق ندارد، به این معنا که افزایش واردات باید به افزایش عرضه منجرب شود و کاهش قیمت را به همراه داشته باشد اما، نگاه اجمالی به بازار داخل نشان می دهد در بسیاری از این محصولات نه تنها کاهش قیمت رخ نداده است بلکه افزایش قیمت نیز داشته اند. این امر سوالات بی پاسخی زیادی را درباره میزان و چگونگی عرضه و قیمت گذاری ها در ذهن ایجاد می کند که پاسخ آن ها را باید در نزد مسئولان تنظیم بازار جستجو کرد.
منبع:اقتصاد آنلاین