افزایش قیمت دلار واردات تخم مرغ را مختل کرد

دبیرکل کانون سراسری انجمن های پرورش دهندگان مرغ تخمگذار ایران گفت: برای واردات تخم مرغ به اندازه کافی مجوز صادر شده است اما رشد صعودی قیمت دلار موجب شده تجار واردات تخم مرغ را متوقف کنند و قیمت ها هر روز افزایش پیدا کند.

 

به گزارش خبرگو ،فرزاد طلاکش افزود: در شرایطی که قیمت دلار در لحظه افزایش پیدا می کند واردات تخم دیگر برای تجار توجیه اقتصادی ندارد.

وی درباره آخرین وضعیت واحدهای مرغ تخمگذار و تولید این محصول در کشور، اظهار داشت: از 7 استان اصلی تولیدکننده تخم مرغ؛ استان های قزوین، تهران، البرز و قم 90 درصد و استان آذربایجان 60 درصد واحدهای مرغ تخمگذار خود را به طور کامل از دست داده اند.

طلاکش ادامه داد: با بروز سویه جدید در استان گیلان انتظار می رود تعداد تلفات از مرز 25 میلیون قطعه بگذرد و تولید بیش از این کاهش و قیمت ها افزایش پیدا کند.

دبیرکل کانون سراسری انجمن های پرورش دهندگان مرغ تخمگذار ایران در پاسخ به این پرسش که چه اقداماتی برای جایگزینی مرغ های معدوم شده صورت گرفته است، بیان کرد: امکان جوجه ریزی برای جایگزنی مرغ های معدوم شده تا 42 روز وجود ندارد و با توجه به شیوع سویه جدید پس از این مدت نیز جوجه ریزی برای مرغداران ریسک بزرگی محسوب می شود، ضمن اینکه تعداد زیادی از مرغداران هنوز خسارات خود را دریافت نکرده اند و با کمبود نقدینگی برای شروع مجدد تولید مواجه هستند.

به گفته طلاکش؛ جایگزین گله های معدوم شده زمان بر است و در این مقطع زمانی نمی توان از این روش برای جبران کمبود بازار استفاده کرد و واردات تنها راه چاره است.

وی از ورود شرکت پشتیبانی امور دام کشور به واردات تخم مرغ خبر داد و افزود: قبل از این شرکت پشتیبانی امور دام کشور تنها وظیفه عرضه تخم مرغ های وارداتی را بر عهده داشت اما، با امتناع تجار از واردات این شرکت به صورت مستقیم به واردات تخم مرغ ورود پیدا کرده است.

طلاکش ادامه داد: طبق آخرین اطلاعاتی که به کانون رسیده است، امروز یک هزار و 400 تن تخم مرغ خریداری شده توسط شرکت پشتیبانی امور دام کشور به پشت مرزها رسیده و به زودی وارد و عرضه خواهد شد.

وی با رد این ادعا که؛ تعمدی در کم کاری برای مبارزه با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان وجود دارد، تاکید کرد: برخی مدعی هستند که سازمان های مسئول برای تامین سود افراد معدودی دانسته کم کاری می کنند و جلوی شیوع بیماری را در کشور نمی گیرند اما، واقعیت این است سازمان های مسئول مانند سازمان دامپزشکی کشور از منابع مالی کافی برای اجرای برنامه های پیشگیرانه برخودار نیستند تا وظایف خود را به درستی انجام دهند.

طلاکش ادامه داد: ضمن اینکه برای غلبه بر مشکل و بحرانی با این گسترش و سطح خسارات نیاز به همکاری و کمک سایر ارگان ها مانند نیروی انتظامی، قوه قضائیه، ستاد بحران و بسیج سازندگی است.

دبیرکل کانون سراسری انجمن های پرورش دهندگان مرغ تخمگذار ایران با بیان اینکه صنعت طیور کشور 3 سال متوالی تلخ را تجربه می کند، افزود: شرایط به وجود آمده در اثر شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان موضوع جدید نیست اما، سهل انگاری ادامه دار سازمان های مسئول موضوع عجیبی است که قابل درک نیست.

طلاکش در پایان اظهار کرد: تخم مرغ به دلیل آسیب پذیری بالا امکان حمل در فواصل طولانی را ندارد به همین دلیل با درگیری بدون شک کشورهای منطقه به این بیماری، باید منتظر شرایط سختر برای بازار تخم مرغ کشور بود.

خبرگو
تازه ترین اخبار ایران و جهان

 

تصاویر

Top