ابلاغ ۲۵درصد اعتبارات اشتغال پایدار روستایی به بانک‌ها

مدیرکل امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: از ۱۲ هزار میلیارد اعتبارات اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایر ۲۵ درصد ابلاغ و به بانک ها داده شده است.

 

به گزارش خبرگو ،محمد خالدی امروز (۲۵ بهمن ماه) در افتتاحیه دبیر همایش ملی فرصت های نوین تولید، اشتغال بخش کشاورزی در شرق کشور با اشاره به اینکه از اشتغال به عنوانی یک چالش نام برده می‌شود، اظهارکرد: در حوزه دانشگاه و حوزه اجرایی و بخش ها نوع نگاه اساتید و دانشجویان به این مسئله بسیار کمک می‌کند.

وی افزود: از جمله مشکلات و چالش‌های اشتغال نوع نگاه از نظر فرهنگی به این حوزه بوده که نباید فکر کنیم که افراد برای بخش دولتی تربیت کنیم.

مدیرکل دفتر امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: همچنین سخت گیری بروکراسی اداری نیز باعث شده تا افرادی که می‌خواهند کسب و کار ایجاد کنند نتوانند وارد بازار کار شوند.

خالدی تصریح کرد: در حال حاضر باید به سمت کار به معنای واقعی برویم و افرادی که می‌توانند در جامعه کسب و کار ایجاد کنند شناسایی کنیم.

وی بیان کرد: بحث توسعه و ایجاد اشتغال از طریق تامین مالی و سرمایه گذرای کسب و کار کشاورزی با تاکید بر زنجیره عرضه است.

مدیرکل امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به سهم ۱۸ درصدی کشاورزی در بحث اشتغال بیان کرد: این مقدار طبیعی بوده، چراکه در تمام کشورها سهم کشاورزی به مفهوم سنتی و تولید کاهش پیدا می‌کند اما آنچه مهم‌تر است سهم کسب و کارهایی کشاورزی است.

خالدی تاکید کرد: یکی از سودآورترین بخش ها در دنیا کسب و کارهای بخش کشاورزی است که نتوانسته‌ایم به آنها وارد شویم و کسی سرمایه گذاری نکرده است.

وی یادآور شد: با روند توسعه، سهم کشاورزی از تولید کاهش اما سهم کسب و کارها افزایش پیدا می‌کند.

مدیرکل امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: بعد از قانون تمرکز  وزارت خانه حوزه بازرگانی نگاه حاکمیتی و تصمیم گیری در بخش کشاورزی متمرکز شد که در حرکت رو به جلوی بخش کشاورزی می‌تواند مهم باشد.

خالدی افزود: درحال حاضر رویکردها تمرکز بر حمایت و تامین مالی زنجیره ارزش به جای فعالیت‌های مستقل و جزیره‌ای است.

وی یادآور شد: حاشیه های بسیار زیاد، ضایعات بالای کشاورزی، نوسانات قیمت، کیفیت و استاندارها، از جمله مسائل و مشکلات موجود در بخش کشاورزی کشور است.

مدیرکل امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: تمامی این مسائل ناشی از این بوده که نتوانسته‌ایم زنجیره‌ها را در کنار هم ببینیم.

خالدی تاکید کرد: بسیاری از کارها جزیره ای بوده و باید کسب و کارها بر اساس نیاز واقعی جامعه جهت دهی شوند.

وی افزود: یکی از ضعف های اصلی دانشگاه‌ها این بوده که دانشجویان را برای کسب و کار آماده نمی‌کنیم.

مدیرکل دفتر امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: باید فضای ذهنی دانشجویان را تغییر دارد، چرا که وجود تفکر پشت میزنشینی باعث شده از فضای کسب و کار فاصله بگیریم.

خالدی تصریح کرد: در حال حاضر در کشور ظرفیت پشت میز نشینی نداریم و فضای دولتی متورم شده است.

وی با اشاره به اینکه برنامه عمده وزارت خانه اشتغال فراگیر است، افزود: در این خصوص طی هشت ماه شروع به کار کرده ایم و نگاه انتخابی بر اساس ظرفیت های استان های مختلف است.

مدیرکل دفتر امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: قانون دیگر  قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایر است که ۱.۵ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی با منابع بانکی تلفیق و با ۱۲ هزار میلیارد تومان فضای خوبی ایجاد شده است.

خالدی با اشاره به اینکه در بخش اشتغال حرکت از بخش کشاورزی به کسب و کار کشاورزی است، گفت: در حال حاضر از ۱۲ هزار میلیارد ۲۵ درصد ابلاغ و به بانک ها داده شده است.

وی یادآور شد: در این زمینه در وزارت خانه ۱۰ رسته انتخاب و سعی شده اولویت‌های شناسایی و استان ها بر اساس اولویت ها و چارچوب‌ها از این منابع استفاده کنند.

مدیرکل دفتر امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه برنامه های اشتغال گذشته فقط به فکر توزیع پول بوده که آثار ان امروزه دیده می شود تاکید کرد: در حال حاضر تمام فعالیت ها برای این است که منابع در راستای ایجاد اشتغال و رفع خلاءها و مشکلات جهت داده شود.

خبرگو
تازه ترین اخبار ایران و جهان

 

تصاویر

Top