احداث راه‌آهن برای دور زدن تنگه هرمز و باب المندب

وزیر اطلاعات رژیم صهیونیستی در مصاحبه با روزنامه‌ای سعودی از وجود پروژه‌ای منطقه‌ای برای احداث خط راه آهنی خبر داد که بندر حیفا در فلسطین اشغالی را به بنادر عربی خلیج فارس متصل می‌کند.

 

به گزارش خبرگو ،  «اسرائیل کاتس» که عضو «کنست» اسرائیل نیز هست، در گفت‌وگو با روزنامه سعودی «ایلاف» در خصوص تصمیم دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی  و انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به قدس، با کم اهمیت خواندن پیامدهای این تصمیم، گفت که این اقدام «تحصیل آنچه در واقعیت وجود دارد، است».

وی با اشاره به حرف‌های ترامپ در مورد قدس، گفت که وی در سخنرانی خود همه قدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت نشناخته و گفته است که مسئله قدس شرقی و مرزها در گفت‌وگوهای فلسطینی و اسرائیل بررسی خواهد شد.

اسرائیل قدس یکپارچه را می‌خواهد

کاتس افزود: «ما قدس یکپارچه را برای اسرائیل می‌خواهیم که یهودیان بعد از 2000 سال برای تشکیل آن بازگشت‌اند. ما حتی طرح تقسیم را به رغم اینکه سخت بود، پذیرفتیم».

وی در مورد وضعیت فلسطینیان نیز گفت که شرایط فلسطینیان به دلیل دودستگی بین آن‌ها، بسیار ضعیف است؛ برخی مانند حماس به دنبال انتفاضه و شلیک موشک و عملیات نظامی هستند و برخی مانند «محمود عباس»، رئیس تشکیلات خودگردان به دنبال راهکار دو دولتی هستند.

کاتس گفت که فلسطینی‌ها برای هیچ راه حلی آمادگی ندارند و مدعی شد که تصمیم آریل شارون، ژنرال صهیونیست در آن برهه مبنی بر عقب‌نشینی از نواز غزه نتیجه‌اش آن شد که شلیک موشک‌ها اتفاق بیفتد و ایران در این منطقه نفوذ پیدا کند.

وی در پاسخ به سؤال روزنامه ایلاف که چه راه حلی برای پایان اختلافات پیشنهاد می‌کند گفت که گفت‌وگو بر اساس طرح ملک فهد را می‌پذیرد و طرح عربی سازش با اسرائیل و بازگشت 5 میلیون فلسطینی به اسرائیل را هرگز قبول ندارد.

کاتس در مورد طرح «معامله قرن» نیز گفت که آمریکایی‌ها در حال حاضر طرحی را  برای صلح آماده می‌کنند ولی اسرائیلی‌ها را در جریان این طرح نگذاشته‌اند و چیزی در مورد معامل قرن نگفته‌اند.

وزیر اطلاعات رژیم صهونیستی در مورد سوریه گفت که «اسرائیل مانع از آن شده است که ایران بتواند در آسمان و سواحل سوریه برای خود جایی ایجاد کند».

کاتس ایران را به تلاش برای دست یابی به سلاح هسته‌ای متهم کرد و گفت که رژیم صهونیستی با همه ابزارها مانع این کار خواهد شد.

مشکل عرب‌ها با ایران بزرگتر از مشکل اسرائیل با این کشور است

وزیر اطلاعات رژیم صهونیستی گفت که مشکل کشوهای عربی با ایران بزرگتر از مشکل اسرائیل با ایران است؛ چرا که ایرانی‌ها نمی‌توانند اقدام به صدور انقلاب اسلامی به داخل اسرائیل کنند ولی در کشورهای عربی این صدور انقلاب میسر و امکان‌پذیر است.

وی گفت که به عنوان وزیر اطلاعات اسرائیل این آمادگی را دارد با کسانی که به دنبال مقابله با آنچه که خطر ایران خواند، همکاری کند.

کاتس در بخش دیگری از مصاحبه خود با روزنامه ایلاف گفت که اسرائیل به روس‌ها به وضوح گفته‌ که هرگز اجازه  استقرار ایران در سوریه را نخواهد داد و علیه آن خواهد ایستاد.

وی مدعی شد که ایران همچنین با ساخت پایگاه های نظامی، کارخانه‌های سلاح و موشک خطری برای منافع روسیه در سوریه است و اسرائیل تا به امروز مانع از این کار شده‌ و بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه این را به خوبی می‌داند.

وزیر اطلاعات رژیم صهیونیستی تهدید کرد که اگر حزب‌الله بخواهد تحت اوامر ایران به اسرائیل حمله کند، لبنان به عصر حجر بازخواهد گشت.

وی ایران را به تلاش برای ساخت کارخانه‌های سلاح‌های پیشرفته برای حزب‌الله در لبنان متهم کرد و گفت که این مسئله برای اسرائیل خط قرمزی است که می‌تواند منطقه را به آتش بکشد و اسرائیل اجازه این کار را نخواهد داد.

وزیر ارتباطات رژیم صهونیستی در مورد سفر قیس الخزعلی، دبیر کل نیروهای اصائب اهل الحق عراق به لبنان و بازدید از مرز این کشور با فلسطین اشغالی نیز گفت که این سفر بیش از آنکه برای اسرائیل پیام داشته باشد به دولت لبنان و شخص الحریری پیام دارد و اینکه تصمیم گیرنده در لبنان حزب‌الله است.

وی مدعی شد که اسرائیلی‌ها دقیقا از اقدامات ایران در منطقه و لبنان اطلاع دارند و تهران به دنبال ساخت کارخانه‌های موشک‌های پیشرفته در لبنان است.

کاتس گفت که پیشنهاد داده است قطعنامه 1701 در مورد حضور حزب‌الله در لبنان بعد از جنگ ژوئیه 2006، با مشارکت آمریکا فعال شود و مقامات اسرائیل اخیرا با فرانسوی‌ها و اتحادیه اروپا رایزنی کرده‌اند.

وی استعفای «سعد الحریری»، نخست وزیر لبنان از عربستان را "افشای چهره حزب‌الله و ایران در لبنان" و همچنین اقدام اتحادیه عرب در تروریستی خواندن حزب الله را مهم خواند.

پروژه راه آهن «حیفا-خلیج فارس»

این مقام صهیونیستی همچنین از وجود پروژه‌ منطقه‌ای در خصوص وصل راه آهن فلسطین اشغالی به اردن، عربستان و کشورهای عربی خلیج فارس خبر داد و گفت که قرار است این خط راه آهن حیفا را به بیسان و آنجا را به گذرگاه زمین بین فلسطین اشغالی و اردن وصل کند.

وی با بیان اینکه اردنی‌ها موظف هستند این خط راه آهن را در کشور خود تکمیل کنند، ابراز امیدواری کرد که خط قطار حجاز در عربستان نیز احیا شود.

کاتس در چرایی احداث این خط راه آهن گفت که این مسیر ارزانتر خواهد بود و انتقال کالا از تنگه هرمز در خلیج فارس و تنگه باب المندب یمن غیر امن هست.

وی در پاسخ به سؤال روزنامه ایلاف عربستان که آیا این طرح به معنای "صلح اقتصادی" است گفت که این طرح نه تنها صلح اقتصادی است بلکه می‌تواند صلح سیاسی با کشورهای عربی را تقویت کند.

وزیر ارتباطات رژیم صهونیستی گفت که تل‌آویو به دنبال ایجاد "بندری زمینی" برای فلسطینان در منطقه «الجمله» واقع در نزدیکی «جنین» و وصل آن به خطوط راه آهن اسرائیل است و حتی دولت اردن نیز هزار دونوم (هر دونوم 1000 متر مربع) برای این کار اختصاص داده است.

ترکیه دوستِ دشمن اسرائیل است

وی گفت که ترکیه نیز از طریق بندر حیفا واقع در فلسطین اشغالی کالاهای خود را به منطقه خلیج فارس می‌فرستد و نزدیک به 25 درصد از کالاهای ترکیه از این بندر و از طریق اردن به خلیج فارس ارسال می‌شود.

وی در مورد روابط آنکارا با تل‌آویو نیز گفت که تعامل رئیس جمهور ترکیه با اسرائیل براساس اصطلاح «فرینمی» به معنای دوستِ دشمن است و حجم تبادلات تجاری بین ترکیه و اسرائیل به رغم اظهارات وی، مدام در حال افزایش است.

کاتس در مورد اظهارات ضد صهیونیستی اردوغان نیز گفت که تبادل تجاری آنکارا و تل‌آویو بسیار زیاد بوده و تحت تأثیر این اظهارات قرار نگرفته است و حتی بعد از حادثه کشتی مرمره نیز حجم تبالات با ترکیه زیاد بود و شرکت‌های هواپیمایی ترکیه بزرگترین شرکت‌ها در زمینه حمل و نقل هوایی از اسرائیل به ترکیه و بالعکس هستند.

کاتس همچنین ثبات اردن را جزو منافع ملی، امنیتی و راهبردی اسرائیل دانست و گفت که بیش از 20 درصد صادرات اردن از طریق بندر حیفای اسرائیل صورت می‌گیرد. وی همچنین از عربستان سعودی با عنوان رهبر جهان عرب یاد کرد.

 

منبع:اقتصاد آنلاین

اصلاح شده جمعه, 24 آذر 1396 08:53

خبرگو
تازه ترین اخبار ایران و جهان

 

تصاویر

Top