به گزارش خبرگو ،سید حمایت میرزاده با اشاره به راهکارهای جذب دانشجوی خارجی، گفت: برای حضور دانشجوی خارجی در کشور از یک سو باید کیفیت و امکانات دانشگاههای کشور مانند آزمایشگاههای علمی و استاندارد و... افزایش یابد و از سوی دیگر مقدمات لازم برای اقامت این افراد فراهم شود.
نماینده مردم گرمی مجلس شورای اسلامی افزود: در صورتی میتوان دانشجو خارجی را برای ادامه تحصیل به کشور جذب کرد که امکانات رفاهی مناسبی مانند خوابگاه استاندارد، امکانات ورزشی، فرهنگی، هنری و ... برای او فراهم شود.
وی بیان کرد: تمایل دانشجویان داخلی برای ادامه تحصیل در دانشگاههای خارجی فقط به دلیل کیفیت آموزش در کشورهای دیگر نیست بلکه از یک سو این کشورها امکانات تفریحی و رفاهی مناسبی برای دانشجویان ایجاد میکنند و از سوی دیگر شرایط پذیرش آسان است و دانشجویان به راحتی در رشته مورد نظر خود به تحصیل میپردازند.
میرزاده اظهار کرد: در جذب دانشجوی خارجی باید به تفاوتهای فرهنگی موجود توجه کرد به طور مثال در بحث نوشیدنی و غذا ممکن است ذائقهها متفاوت باشد؛ به دلیل وجود تفاوتها در فرهنگ و قوانین و آموزههای دینی ممکن است برخی افراد نتوانند شرایط زندگی در ایران را بپذیرند.
سخنگوی فراکسیون فرهنگیان با بیان اینکه به نظر میرسد کشور برای جذب دانشجو خارجی راه سختی در پیش دارد، اظهار کرد: وزارت علوم باید امکانات مناسبی برای اقامت این دانشجویان فراهم کند تا علاوه بر تفاوتهایی که بین کشورها وجود دارد این امکانات انگیزه خوبی برای ادامه تحصیل در ایران باشد.
وی در ادامه تاکید کرد: بهتر است هر شهر کشور مأمور شود تا دانشجویان کشور همسایه خود را برای ادامه تحصیل در ایران جذب کنند؛ به طور مثال استان آذربایجان غربی از ترکیه، کردستان و کرمانشاه از عراق و... دانشجو جذب کنند؛ این کار مزایای بسیاری مانند سهولت در رفت و آمد دانشجویان به علت نزدیکی مسیر، زبان مشترک، قرابت فرهنگی استانها با کشورهای همسایه و... دارد.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در پایان افزود: دانشگاههای موجود در نوار مرز کشوری باید بینالمللی شوند تا بتوانند به راحتی دانشجو از کشورهای همسایه جذب کنند؛ با این راهکار هزینه رفت و آمد دانشجوی خارجی کاهش یافته و این خود انگیزهای مناسب برای ادامه تحصیل در ایران است.