به گزارش خبرگو ، بلومبرگ به نقل از یک منبع آگاه نوشت: قیمتهای بنزین در عربستان قرار است حدود ۸۰ درصد افزایش پیدا کند در حالیکه قیمتهای سوخت جت به سطح قیمتهای بینالمللی افزایش پیدا خواهد کرد. بنزین و سایر سوختها مانند دیزل، کروسن و نفت کوره سنگین شاهد افزایش قیمت تدریجی ظرف مدت چند سال آینده خواهند بود.
قیمتها به استثنای سوخت جت، زودتر از سال ۲۰۲۳ و نهایتا تا سال ۲۰۲۵ به سطح بینالمللی نخواهد رسید. تعرفههای برق مستقیما افزایش پیدا نمیکند اما همراه با سایر قیمتهای انرژی به تدریج افزایش خواهد یافت.
وزارت دارایی عربستان که بر برنامه اصلاحات یارانه نظارت می کند، در این باره اظهارنظر نکرد.
برنامه جدید زمانبندی آهستهتری برای حذف یارانهها را نشان میدهد زیرا دولت عربستان تلاش میکند تاثیر این تدابیر بر اقتصاد راکد این کشور را کاهش دهد. مقامات عربستان پس از سالها بحثT برای نخستین بار یارانهها را در دسامبر سال ۲۰۱۵ پس از اینکه قیمتهای نفت ریزش کرد کاهش دادند و بعدها اعلام کردند یارانهها را تا سال ۲۰۲۰ به طور کامل حذف خواهند کرد. حذف یارانهها بخشی از برنامه افق ۲۰۳۰ محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان برای دوران پسا نفت است.
بزرگترین صادرکننده نفت جهان برای کنار ماندن با قیمتهای پایین نفت به سختی تلاش میکند و کاهش هزینهها با هدف کاهش کسری بودجه انجام میگیرد که در سال ۲۰۱۵ به حدود ۱۵ درصد تولید ناخالص داخلی بالغ شد. اقتصاد عربستان در نیمه اول سال میلادی جاری کوچک شد.
محمد الجدان، وزیر دارایی عربستان در مصاحبهای در اکتبر گفت: قیمت داخلی برخی از محصولات انرژی یارانهای دیرتر از آنچه پیش از این پیشبینی شده بود به سطح بینالمللی افزایش خواهند یافت. مقامات این کشور برای جلوگیری از آسیب دیدن رشد اقتصادی، تا سال ۲۰۱۹ برای متوازن کردن بودجه شتاب به خرج نخواهند داد.
منبع:اقتصاد آنلاین