به گزارش خبرگو ، بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان آذربایجان شرقی، مهدی بزاز دستفروش رئیس امور موزههای این استان امروز دوشنبه ۲۷ آذر ۹۶ با اعلام این مطلب افزود: «براساس برنامهریزی صورت گرفته فاز بعدی مرمت آثار این سایت موزه با اختصاص اعتبار لازم پیگیری و اجرا میشود.»
رئیس امور موزههای آذربایجان شرقی با اشاره به اهمیت حفاظت از آثار این سایت موزه بیان کرد: «در سال ۹۶ پروژه مرمت و استحکام بخشی چهار گور از این مجموعه و اسکلتهای انسانی داخل آنها توسط متخصصین حفاظت و مرمت اشیای تاریخی انجام پذیرفت.»
بزاز افزود: «براساس برنامهریزی صورتگرفته فاز بعدی مرمت آثار این سایت موزه با اختصاص اعتبار لازم پیگیری و اجرا میشود که این موضوع در بازدید اخیر کارشناسان ادارهکل موزهها و اموال منقول فرهنگیتاریخی مورد بررسی و تأکید قرار گرفت.»
محوطه باستانی عصرآهن در شمال شرقی بنای مسجد کبود تبریز قرار دارد. این محوطه باستانی در سال ۱۳۷۶ بهصورت اتفاقی و در جریان عملیات خاکبرداری برای احداث مجتمعی تجاری کشف شد. این محوطه باستانی که در زیر چندین متر رسوبات و لایههای زمینشناسی قرار گرفته گورستانی متعلق به عصر آهن و هزاره اول قبل از میلاد است. در کاوشهای انجام شده در این محوطه گورهایی متعلق به عصر آهن حاوی اسکلتهای انسانی و ظروف سفالی، اشیای تزئینی، اشیای فلزی و استخوانی بهدست آمده است.
ظروف سفالی بهدستآمده از گورها عمدتا شامل سفالهای خاکستری و سفالهای نخودیرنگ است. نکته حائز اهمیت در این سایت باستانی نحوه تدفین در گورهاست. تمام اسکلتها بهصورت جنینی و با جهتهای بدن و صورت متفاوت دفن شدهاند. سایت موزه عصر آهن تبریز در تاریخ ۳۰ اردیبهشت سال ۱۳۸۶ در محل این سایت باستانی افتتاح شده است.
منبع:میراث آریا