به گزارش خبرگو ، بهنقل از روابطعمومی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، در این کتاب که بهکوشش فاطمه علیمیرزایی گردآوری شده، هشت مقاله شامل مبانی فیزیکوشیمیایی زرین فام، بررسی فن ساخت لعاب زرین فام براساس کتاب عرایس الجواهر و نفایس الاطایب، قدح زرینفام با نقش خاتون در مرکز ظرف، بررسی تجارب مرمت و نمایش محرابهای زرینفام و مروری بر مطالعات علمی انجام شده روی تزیینات زرینفام آورده شده است.
اندازهگیری ترکیبات عنصری رنگدانه، لعاب زمینه و بدنه کاشیهای زرین فام کاشان متعلق به دوره ایلخانی با روش میکروسکوپی، بررسی کارایی دستگاه PXRF در مطالعه سفالینههای زرین فام و مینای زرین فام ایران براساس مطالعه تطبیقی کتب تاریخی جواهر نامه نظامی و عرایس الجواهر و نفایس الاطائب از دیگر مقالههای این کتاب هستند.
در مقدمه کتاب «سفالینههای زرینفام» به قلم کامران احمدی، رئیس پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخیفرهنگی و عضو شورای سیاستگذاری رویداد تخصصی حفاظت و معرفی سفالینههای زرین فام آمده است، رویداد تخصصی حفاظت و معرفی سفالینههای زرینفام که نخستین آن در بهمن ماه 1396 برگزار شد، در پی آن است با گسترش ارتباطات میانرشتهای در موضوع سفالینهها و بهرهگیری از دانش تخصصی پژوهشگران رشتههای مختلف مرتبط، تاثیری مثبت بر روند حفاظت از سفالینههای تاریخی داشته و ضروت تداوم خود را در موضوعات و تکنیکهای مختلف مرتبط با آثار سفالین به اثبات رساند.
در بخش دیگری از این مقدمه میخوانیم، در پی آنیم در فاصله زمانی نه چندان دور همایش تخصصی با موضوع زرین فام را در سطح بینالمللی برگزار کنیم تا بتوانیم دانش و اطلاعات خود را در این موضوع به اشتراک بگذاریم.
در این مقدمه همچنین آمده است، لذا انتقال تجربیات علمی جدید کارشناسان و محققین حفاظت و سایر علوم مرتبط به یکدیگر بیش از پیش ضرورت خود را نمایان می سازد. امید است این نخستین رویداد حفاظت و معرفی سفالینههای زرین فام تعداد پرشماری از پژوهشگران را گرد هم آورد و در رویدادهای بعدی شاهد حضور جمع کثیری از محققان این حوزه باشیم.
نشست تخصصی معرفی و حفاظت در بهمن ماه سال جاری در موزه آبگینه و سفالینه ایران با تلاش پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخیفرهنگی و گروه هنرهای سنتی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان تهران و موزه آبگینه و سفالینههای ایران برگزار شد.