به گزارش خبرگو ، بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان کرمانشاه، توجه ایرانیان باستان به الهه آب (آناهیتا) بعدها زمینهای شد تا معابدی بهنام آناهیتا در نقاط مختلف ایران ساخته شود. یکی از این معابد، معبد آناهیتا بود که از معابد منحصربفرد ایران است. مورخان درخصوص زمان ساخت این بنا، نظرات مختلفی داشتهاند از جمله آنکه شروع ساخت آن در زمان هخامنشیان و اتمام آن در زمان ساسانیان بوده است.
قرارگیری شهر کنگاور بر سر راه تاریخی هگمتانه به تیسفون و وجود چشمه ها و سراب های پر آب در این منطقه باعث ساخت معبد آناهیتا در کنگاور شد.
آناهیتا معبدی بود برای احترام و نیایش الهه آب، ورودی بنا در قسمت جنوبی آن واقع شده، در دو طرف بالای معبد سر چهار گاو روبروی هم قرار گرفتهاند. نوع تقسیم آب و جریان آب در درون معبد یکی از شگفتی های مهندسی در آن دوران است.
این اثر در طول تاریخ و به دلیل حوادث گوناگون آسیب های زیادی دیده است. اولین حفاری های انجام شده در معبد آناهیتا درسال 1347 انجام گرفت.
معبد آناهیتا یکی از آثار تاریخی شناخته شده ایران است که هر ساله پذیرای گردشگران بسیاری از داخل و خارج از کشور است.
شهرستان کنگاور در فاصله 94 کیلومتری شهر کرمانشاه و در شرق استان واقع شده است. علاوه بر معبد تاریخی آناهیتا، جاذبه های گردشگری بسیاری در این شهرستان وجود دارد.
از مهمترین جاذبههای گردشگری کنگاور سراب های متعدد و جوشان در این شهرستان است که از جمله آن ها می توان به سراب فش، ماران، خرم آباد، کبوتر لانه و گودین اشاره کرد. همچنین امامزاده ابراهیم که در قسمت شمال غرب معبد آناهیتا واقع شده از جاذبه های گردشگری مذهبی مهم این شهرستان محسوب می شود. وجود کوههای سربهفلککشیده مانند کوههای امروله آب و هوای این شهرستان را سرد و کوهستانی کرده است. حمام بزرگ، تپه گردین و پل تاریخی کوچه از دیگر آثار تاریخی شهرستان کنگاور هستند.