به گزارش خبرگو ، محمود سماک باشی، صدابردار و صداگذار سینمایایران در مورد سیمرغهایی که تاکنون از جشنواره فیلم فجر دریافت کرده است،گفت: «اولین سیمرغی که گرفتم برای فیلم «مسافران» بهرام بیضایی بود که چون سر کارآقای کیمیایی بودم و فیلم «رد پای گرگ» را کار میکردیم، نتوانستم برای گرفتن سیمرغبروم. سیمرغ را دوستم محسن روشن گرفت و با خود سرصحنه آورد. آن زمان ما در هتل آزادی(هایت) سر کار بودیم و من مانده بودم سیمرغ را سرصحنه چه کار کنم! آقای کیمیایی هملطف کردند و آن را در ماشین خود گذاشتند و من بعدا سیمرغ را از ایشان گرفتم.»
او افزود: «جالب است بدانید سیمرغهایی که نگرفتهام، بیشتر در خاطرم مانده تا سیمرغهایی که آنها را به دست آوردهام. در اکثر دورههامن کاندیدای دریافت جایزه بودم. گاهی هم برای چند فیلم همزمان این اتفاق افتاد. دریک دوره برای دو فیلم و یک دوره برای سه فیلم کاندیدا شدم.»
سماک باشی با اشاره به فیلمهایی که در دورههای مختلف جشنواره داشت، عنوان کرد: «مثلا برای «آژانس شیشهای» ابراهیم حاتمیکیا زحمت زیادی کشیده بودم و فکرمیکردم برای این فیلم سیمرغ بگیرم ولی آن سال فقط از من تقدیر شد. یا فیلم «وقتیهمه خوابیم» بهرام بیضایی به اعتقاد من کار سختی بود. «جیببرها به بهشت نمیروند» هم در ژانر خود کار متفاوتیبود. از آنجایی که ابوالحسن داودی، کارگردانی است که با صدا آشناست و فیلمنامه راهم خودش نوشته بود، به من گفت باید 35 دقیقه این فیلم حتما دوبله شود اما در عمل، تمامصدای «جیببرها به بهشت نمیروند» سرصحنه ضبط شد، بهگونهای که حتی یک جمله هم در استودیوضبط نشد که به نظرم آن سال میبایست سیمرغ دریافت میکرد. به هر حال شاید ربطی بهاین گفته آقای عزتالله انتظامی نداشته باشد که میگوید من بهخاطر کارهایی کهنکردم بیشتر معروف شدم. ولی من هم احساس میکنم کارهایی را که برای آنها سیمرغنگرفتهام بیشتر در خاطرم مانده تا کارهایی که برایشان سیمرغ گرفتم و البته مثل باقی فیلمهایم برایم ارزندهاند...»
سماکباشی ادامه داد: «یکی از خاطرات غمانگیزی که دارم این است که دو سال پیشبا دوستی در مورد فیلم «پرنده کوچک خوشبختی» و «عبور از غبار» صحبت میکردیم وخاطرات آن زمان را مرور میکردیم، من به محض اینکه اسمی از کسی میآوردم، باید اولآن اسم «مرحوم» یا «خدا بیامرز» میآوردم... آنجا متوجه شدم بسیاری از کسانی که باآنها کار کردهایم، متأسفانه در قید حیات نیستند که تعدادشان هم کم نیست.»
او با اشاره به غیبتاش جشنواره امسال و آرزوی موفقیت برای همکارانش و همهسینمای ایران، گفت: «به نظر من جشنواره فیلم فجر باید مثل جشن سینما تعداد داورانشرا افزایش دهد و برخی از آنها که داوران غیرتخصصی هستند، حذف شوند. مردم ما کمی حسیهستند و در اینگونه موارد ضابطهمند عمل نمیکنند پس اگر تعداد داوران بیشتر ورویکرد تخصصیتر شود، شاید نتیجه بهتری پیشرو داشته باشیم.»
سی و ششمین جشنواره فیلم فجر از 12 تا 22 بهمن 1396 به دبیری ابراهیم داروغهزادهبرگزار خواهد شد.