به گزارش خبرگو ،روز گذشته با صدور احکامی از سوی مدیر عامل بیمه ایران محمد مهدی اعلایی بعنوان معاون توسعه مدیریت و منابع بیمه ایران جانشین امیر رضا نعمت اللهی شد و امیر رضا نعمت اللهی نیز به عنوان جانشین اکبر افتخاری، در پست معاون برنامه ریزی و نوآوری قرار گرفت ، لازم بذکر است ، اکبر افتخاری در حال حاضر به عنوان عضو هیات مدیره بیمه ایران ایفای نقش دارد.
بررسی انتصابات اخیر در بیمه ایران به لحاظ سوابق سازمانی دو فرد نامبرده از انجا ضروری خواهد بود که چندی پیش عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتگو با ریسک نیوز صراحتا تصریح داشت که طی چند سال اخیر قرار دادن افراد غیر فنی در راس شرکت بیمه ایران به چالش های این شرکت دولتی افزوده است .
به گفته وی سوء مدیریت ها سبب شده یکسری افراد غیر فنی به مدیر عامل جهت تصدی پستهای کلیدی تحمیل شوند و از سوی دیگر برخی کارشناسان و کسانیکه در صنعت بیمه سالیان متمادی مشغول فعالیت بودند ، کنار زده شوند.
این نماینده مجلس تاکید کرد ،برخی فشار ها جهت انتصابات در راس هرم بیمه ایران سبب شده ضرر و زیان این شرکت بیمه دولتی افزایش یابد چرا که افراد غیر فنی به صورت مستقیم و غیر مستقیم منجر به انعقاد قراردادهای خاص بدون در نظر گرفتن ارزیابی و مدیریت ریسک شده اند.
بر اساس این گزارش بررسی سوابق مدیریتی انتصابات جدید این سوال را ایجاد می کند که اشخاص منصوب شده تا چه اندازه ارتقاء بخش های متبوع خویش را رقم خواهند زد؟
انتقال نعمت الهی به پست حساس معاون برنامه ریزی و نوآوری!
انچه که در انتصابات اخیر بیمه ایران جالب به نظر می رسد انتقال معاون توسعه مدیریت و منابع به معاونت برنامه ریزی و نوآوری است.
گفتنی است ، این حوزه متولی 4 موضوع برنامه ریزی، بودجه ریزی ، فناوری اطلاعات، پژوهش و توسعه، آموزش و بازاریابی است بنابراین حوزه به شدت تخصصی و فرد مورد نظر باید فردی با دانش فرآیندی و مسلط به فناوری اطلاعات و بازارشناسی باشد ضمن اینکه خلاقیت، نوآوری و رویکرد آینده پژوهی از خصوصیات اصلی این معاونت است.
این پست بیمه ای از انجا دارای اهمیت است که فعالیت های آی تی بیمه ایران مانند پیاده سازی کر ، زیر ساختهای نرم افزاری و ... تا اندازه زیادی در این معاونت سامان دهی می شود بنابراین آی تی بیس بودن معاون برنامه ریزی و نوآوری از اهمیت بسزائی برخوردار است بخصوص در برهه فعلی که وزیر اقتصاد بر پیاده سازی سیستم متمرکز بانکی و بیمه ای در نهاد های مالی مرتبط تاکید داشته است.
بر این اساس سوال اینجاست که شخص منتصب که پیش از این سابقه فعالیت در حوزه حسابرسی و معاون توسعه مدیریت و منابع بیمه ایران را داشته تا چه اندازه می تواند این شرکت بیمه ای را در راستای سیاستگذاری های آی تی و نوآورانه سوق دهد؟
از سوی دیگر مروری بر سوابق محمد مهدی اعلایی در پست معاون توسعه مدیریت و منابع بیمه ایران این قابل تامل است ، وی مدیر کلی ثبت احوال استان تهران ، مشاور استاندار و رئیس روابط عمومی و امور بین الملل استانداری زنجان ، عضو هیات مدیره شرکت کسب و کار سبا ، مدیر کل تعاون استان زنجان و معاون هماهنگی و امور زائرین استاندار خراسان رضوی را در کارنامه خود دارد.
انچه که پست سازمانی معاونت توسعه مدیریت و منابع بیمه ایران می طلبد مدیریت منابع شامل بخش های مالی و منابع انسانی است ؛وضعیت نه چندان مطلوب منابع انسانی که فاقد نظام انتصابات شفافی است و نیز مدیریت حوزه مالی که در شرایط فعلی با چالش همراه است نیازمند چاره اندیشی است.
در حال حاضر برخی به جای پیگیری آمار عملکرد شرکت صرفا بدنبال افزایش دریافت حق بیمه اند که این گرایش غیر فنی و مخرب پایه و اساس ضرر و زیان شرکت بیمه ایران را فراهم آورده است در این راستا این سوال مطرح می شود که فرد مورد نظر در این معاونت که سوابق بیمه ای و مالی اندکی را نیز در کارنامه خود ثبت کرده تا چه اندازه خواهد توانست چالش های موجود در این حوزه را برطرف سازد؟
به نظر می رسد معاونت بانک و بیمه وزارت اقتصاد باید نظارت دقیق تری بر نحوه انتصابات شرکتهای تابعه خویش داشته باشد در غیر این صورت اهداف وزارت اقتصاد در ارتقاء نهادهای ذیر ربطش با چالش روبرو خواهد گشت.
حافظه تاریحی چه می گوید؟
گفته می شود بیمه ایران در راستای پیاده سازی حاکمیت شرکتی تلاش دارد تا سیاست گذاری را از اجراء تفکیک کند و طی این هدفگذاری اعضاء هیات مدیره در پستهای اجرائی ایفای نقش نخواهند داشت.
اما نکته قابل تامل اینجاست که در زمان مدیر عاملی حسینی نیز قرار شد این طرح اجرائی شود و اتفاقا طی احکامی پست اجرائی از دو عضو هیات مدیره گرفته شد؛ اما این سیاست گذاری به بن بست خورد و انطور که منابع خبری اذعان داشتند زمینه اختلافات را در بیمه ایران بنا نهاد تا در نهایت به خروج حسینی از بیمه ایران انجامید.