عوامل روانی بر قیمت ارز تأثیردارد/ ایجاد سامانه درآمد ومصارف ارزی

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه عوامل روانی بر نوسانات بازار ارز تأثیر دارد، از ایجاد سامانه ای برای ثبت درآمدها و مصارف ارزی کشور خبر داد.

 

به گزارش خبرگو ، ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی که به بررسی نوسانات و التهابات بازار ارز اختصاص دارد، در سخنانی با بیان اینکه عامل «انتظارات» در شرایط بازار بسیار موثر است، اظهار داشت: در خرداد ماه سال ۹۲ که انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد، نرخ ارز حدود سه هزار و ۸۰۰ تومان بود اما به محض اعلام نتیجه و بدون اینکه دولت تشکیل شده باشد، نرخ ارز روند نزولی گرفت و در مرداد ماه آن سال به زیر سه هزار تومان رسید.

وی افزود: به همین ترتیب، عوامل منفی هم باعث انتظارات منفی و بی اعتمادی می شود و البته دشمن هم این را خوب می داند و از او انتظاری جز دشمنی کردن نیست.

رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: اما در داخل کشور باید روشی را در پیش بگیریم که التهاب ایجاد نشود چرا که ما در شرایط عادی نیستیم.

سیف با اشاره به تصمیم شب گذشته دولت گفت: تصمیم دولت این است که تمام امکانات کشور در خدمت تأمین واقعی نیازهای اقتصادی باشد و سامانه ای ایجاد شود که در آن تمام ارزهای نفتی و غیرنفتی وارد شده به کشور و نیز مصارف ارزی درج شود.

وی عنوان کرد: بررسی های ما نشان می دهد که کشور در یک شرایط تعادل قرار دارد  و التهاب آفرینی های دشمن در فضای مجازی به این بی‌انضباطی دامن می زند.

رئیس کل بانک مرکزی اظهار داشت: در سالهای گذشته تا ۱۵ فروردین هیچ تحرکی در بازار ارز نبود و فقط در فضای مجازی تحرکاتی ایجاد می شد، امسال هم به خاطر همین پیش‌بینی ها، تیم اقتصادی ما بسیج شدند و از پنجم فروردین ماه به بازار، ارز ارائه می کردند.

سیف با انتقاد از معاملات غیرواقعی و تأثیر عوامل روانی در بازار تأکید کرد: اجازه ندهیم اقتصادمان تحت تأثیر این علائم غلط اقتصادی قرار گیرد؛ اخیرا برخی دوستان پیشنهاد افزایش نرخ سود سپرده را برای کنترل این وضعیت ارائه کردند که من به هیچ وجه آن را به نفع اقتصاد کشور نمی بینم و کار مشابهی هم که انجام شد، فقط برای یک بازه زمانی دو هفته ای بود.

ادامه دارد ...

خبرگو
تازه ترین اخبار ایران و جهان

 

تصاویر

Top