صادرکنندگان با اطمینان خاطر بیشتری عملیات ارزی را انجام می دهند

 

 

معاون اول رئیس جمهور در آیین رونمایی از سامانه الکترونیکی نیما گفت: از این پس صادرکنندگان و فعالان اقتصادی می توانند با اطمینان خاطر بیشتری عملیات ارزی خود را انجام دهند.

 

به گزارش خبرگو ،  سامانه نظام یکپارچه معاملات ارزی «نیما» که با هدف تسهیل تامین ارز ایجاد شده است با حضور معاون اول رئیس جمهور ، وزیر صنعت و رییس کل بانک مرکزی رونمایی شد.

اسحاق جهانگیری در آیین رونمایی از سامانه الکترونیکی نیما گفت: از این پس صادرکنندگان و فعالان اقتصادی می توانند با اطمینان خاطر بیشتری عملیات ارزی خود را انجام دهند و بر این اساس تلاش بسیاری برای راه اندازی سامانه الکترونیکی نیما انجام شده است.

معاون اول رئیس جمهور افزود: اینکه اقتصاد ایران در حوزه تجارت خارجی نیازمند آزادی عمل بیشتری است مورد شک کسی نیست و کسی هم تردید ندارد که جایگاه ایران بیش از این است که ما اکنون شاهد آن هستیم البته تلاش کردیم تا ایران را به یکی از اقتصادهای مطرح دنیا تبدیل کنیم و فعالان اقتصادی هم این شایستگی را دارند و البته حق مردم ایران است که از این نعمت برخوردار شود.

وی گفت: اقتصاد به این بزرگی باید از ساز و کارهای مناسبی هم برخوردار باشد و امور آن با سهولت بیشتری انجام شود. این در شرایطی است که تیم اقتصادی که اکنون بر روی کار هستند همگی طرفدار آزادی عمل فعالان اقتصادی هستند. به این معنا که این افراد مسئولانی با فکر اقتصادی هستند و البته ممکن است برخی ساز و کارهای بازار آزاد به دلایلی خارج از برخی شرایط عادی اجازه بروز و ظهور نداشته باشد که بر این اساس نیازمند اتخاذ سیاست هایی هستیم که این شرایط را کنترل کند.

جهانگیری تصریح کرد: بحث ارز همانطور که رئیس کل بانک مرکزی اشاره کرده باید مدیریت منابع و مصارف را صورت داد و البته باید شرایطی را فراهم کرد که قیمتی متعادل در بازار شکل گیرد این در شرایطی است که منابع ارزی ایران را نفت و صادرات غیرنفتی تشکیل می دهد که بر این اساس صادرات غیرنفتی نیز با شرایطی تامین ارز کشور را صورت می دهد که برخی اقلام در آن نقش اساسی دارد که از جمله آن پتروشیمی است.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: منابع ارزی کشور در سال گذشته حدود ۹۶ میلیارد دلار بوده و مصارف کشور که شامل کالاهای مصرفی و سرمایه ای که شامل مواد اولیه کارخانه های و نیازهای ارزی از جمله مسافرتی و بیماران چیزی حدود همین رقم را تشکیل می دهد. بنابراین آنچه که از ظواهر امر پیداست بر اساس صورت حساب های بانک مرکزی منابع بیش از مصارف است بنابراین مشکلی بابت تامین ارز نداریم.

جهانگیری با بیان اینکه برخی می گویند تلاطم ارزی که به وجود آمده منشا اقتصادی ندارد خاطرنشان کرد: این تئوری به این دلیل مطرح می شود که منابع از مصارف بسیار بالاتر است که بر این اساس در دولت های یازدهم و دوازدهم تمام تلاش این بود که ثبات اقتصادی را برقرار سازد و شاخص های اقتصادی برای فعالان این عرصه قابل پیش بینی باشد و به طور حتم یکی از آنها ارز است.

این عضو کابینه دوازدهم خاطرنشان کرد: در طول چهار تا پنج سال گذشته تقریبا وضعیت بسیاری از شاخص ها هم از ثبات و هم از رشد مناسبی برخوردار بوده که این به منعنای تغییر غیر قابل پیش بینی نبوده اگرچه دو تا سه موضوع جدی در حوزه سیاسی به چشم می خورد و هنوز اقتصادی ایران با تحریم ها دست و پنجه نرم می کند بنابراین یکی از دلایلی که اقتصاد مقاومتی به عنوان سیاست جامع اعلام شد  این است که کشور در مقابل تکانه های بیرونی آرام و باثبات باشد.

معاون اول رئیس جمهور با با بیان اینکه هنوز ارتباطات بانکی میان ایران  با برخی بانکهای دنیا برقرار نشده است گفت: برخی مشکلات غیرهسته ای و غیر تحریمی سبب شده تا نظام بانکی ایران نتواند ارتباطات خود را برقرار سازد که البته به همین اندازه گشایش هایی هم ایجاد شده است. این در شرایطی که نظام بانکی نیازمند اصلاحاتی است که برخی از آنها در قالب لوایح به مجلس ارائه شده است.

جهانگیری با بیان اینکه ترامپ فکر می کند که فردی به عنوان رئیس جمهوری آمریکا کار بسیار بزرگی انجام می دهد که بخشی از مقررات دنیا را زیر سئوال ببرد. این در شرایطی است که برخی تهدیدات وی و حرفهای ناصحیح وی اقتصاد ایران و سرمایه گذاران را دچار تضعیف کرده این در شرایطی است که بعد از برجام رئیس جمهور آمریکا مدعی است ۱۵۰ میلیارد دلار پول در اختیار ایران قرار گرفته است.

وی گفت: رئیس جمهور آمریکا  باید بگوید که این پول کجاست و البته طی ماههای گذشته برخی  فضاسازی ها بر علیه اقتصاد ایران تشدید شده است که این موضوع توانست بازار را متشنج کند این در شرایطی است که مردم انتظار داشتند که دولت این را نشان دهد که قادر است اقتصاد ایران را مدیریت کرده و بر اساس پیش بینی رفتار دیگران به نحوی حرکت کند که ثبات اقتصادی بر هم نخورد و بنابراین کسانی که فشار به بازار ارز وارد کردند محدود هستند و فکر نکنند که از جمعیت ۸۰ میلیونی ایران بخش وسیعی از افراد وارد خرید ارز شده اند.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به پیش فروش سکه از سوی بانک مرکزی خاطرنشان کرد: تمام افرادی که سکه خرید کرده اند تا ۲ اردیبهشت ۶۵ هزار نفر بوده اند که چند میلیون سکه خریده اند که البته برخی از آنها حتی ۲۶ هزار سکه خرید کرده اند. بنابراین تعداد آنها محدود است و افراد نمی توانند کاری کنند که اقتصاد ایران به هم بریزد.

ادامه دارد...

خبرگو
تازه ترین اخبار ایران و جهان

 

تصاویر

Top