به گزارش خبرگو ،این به معنای آن است که قیمتها احتمالا به سطح ۱۰۰ دلار در هر بشکه که در سال ۲۰۱۴ مشاهده شده بود، افزایش پیدا نخواهند کرد، اما به پایین ۳۰ دلار در هر بشکه هم که اوایل سال ۲۰۱۶ مشاهده شد، ریزش نخواهند کرد. در عوض معاملهگران انتظار دارند قیمتها متغیر بمانند اما نوسان آنها مانند اکثر اوقات سال ۲۰۱۷ که هر بشکه نفت بین ۴۵ تا ۶۷ دلار معامله شد، محدود خواهد بود.
در نظرسنجی وال استریت ژورنال از ۱۵ بانک سرمایهگذاری برآورد شد که میانگین نفت برنت که قیمت پایه بازار بینالمللی است، به ۵۸ دلار در سال ۲۰۱۸ خواهد رسید که بالاتر از میانگین ۵۴ دلار در سال ۲۰۱۷ است. این بانکها انتظار دارند میانگین وست تگزاس اینترمدیت که قیمت پایه نفت آمریکاست، به ۵۴ دلار در هر بشکه در سال ۲۰۱۸ برسد که در مقایسه با ۵۱ دلار در سال ۲۰۱۷ افزایش نشان میدهد.
این پیشبینیها منعکس کننده بازار نفت در حال احیاء پس از ریزش قیمتهاست که به حذف صدها هزار شغل، فشار بر بودجه تولیدکنندگان و تاخیر یا لغو دهها پروژه چند میلیارد دلاری منجر شد. قیمتهای بازار در سال ۲۰۱۷ تثبیت شد و این اواخر شروع به افزایش کرد که تا حد زیادی به دلیل کاهش تولید صادرکنندگان بزرگ، رشد اقتصادی جهانی فراگیر، تنشهای ژئوپلتیک فزاینده در خاورمیانه و وخامت دورنمای اقتصاد ونزوئلا بود.
نفت برنت روز جمعه در ۶۶.۸۷ دلار در هر بشکه بسته شد که ۱۸ درصد برای کل سال افزایش نشان داد و همچنین از رکورد پایینی که در ژوئن رقم زد، ۴۹ درصد افزایش داشت. در این بین، قیمت وست تگزارس اینترمدیت با ۱۲ درصد رشد سال ۲۰۱۷ را در ۶۰.۴۲ دلار به پایان رساند.
اکنون معاملهگران نفت به نظاره پایان اشباع عرضه جهانی در سال ۲۰۱۸ و متعادل شدن مجدد عرضه و تقاضا نشستهاند. به گفته جیووانی سریو، مدیر تحقیقات در گروه ویتول، بزرگترین معاملهگر نفت مستقل جهان، در خوشبینانهترین سناریو برای سال ۲۰۱۸ که تحت آن تقاضا حدود ۱.۶ میلیون بشکه در روز رشد خواهد کرد، بازار نفت بایستی در این سال متعادل شود.
کاهش تولید به رهبری اوپک به پایین آمدن سطح ذخایر جهانی نفت کمک کرده است. طبق اعلام آژانس بینالمللی انرژی، ذخایر صنعتی در سازمان توسعه و همکاری اقتصادی که شامل گروهی از بزرگترین کشورهای توسعه یافته جهان است، در اکتبر به پایینترین میزان از ژوییه سال ۲۰۱۵ به این طرف رسید.
تقاضای قوی برای نفت که تحت تاثیر رشد جهانی گسترده و کم سابقه بوده، از روند تعادل مجدد بازار پشتیبانی کرده است. همه ۴۵ کشور مورد بررسی سازمان توسعه و همکاری اقتصادی در سال ۲۰۱۷ رشد اقتصادی داشتهاند و این پدیده سه بار در ۵۰ سال گذشته روی داده است.
به گفته سریو، تقاضا برای نفت بسیار بالاتر از میزانی است که سابق بر این مشاهده شده بود، اما موانعی برای ادامه روند صعودی نفت وجود دارند. قیمتهای بالاتر ممکن است باعث شود توافق کاهش تولید اوپک دچار فروپاشی شود، زیرا تولیدکنندگان تلاش میکنند با تولید بیشتر از قیمتهای بالاتر سود ببرند. پیشبینی میشود برخی از تولیدکنندگان غیراوپک که در توافق کاهش تولید حضور ندارند مانند کانادا و برزیل نفت بیشتری در سال ۲۰۱۸ تولید خواهند کرد و قیمتهای بالاتر اخیرا بسیاری از شرکتهای حفاری آمریکا را به افزایش فعالیت ترغیب کرده است.
طبق برآورد دولت آمریکا، انتظار میرود تولید نفت در این کشور در سال ۲۰۱۸ به ۱۰ میلیون بشکه در روز افزایش پیدا کند که ۸۰۰ هزار بشکه در روز بالاتر از تولید ۲۰۱۷ خواهد بود و بالاترین میانگین تولید سالانه در تاریخ محسوب می شود.
منبع:اقتصاد آنلاین