افزایش ۱۵درصدی تخصیص اعتبار دریاچه ارومیه

 

 

مدیر دفتر برنامه ‌ریزی و تلفیق کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه گفت: تخصیص اعتبار از ماده 10 و 12 ( بودجه های اضطراری) به ستاد احیای دریاچه ارومیه در سال 1396 نسبت به سال مالی گذشته، 15 درصد رشد داشته است.

 

به گزارش خبرگو ،مسعود تجریشی افزود: با دولت به تفاهم رسیدیم که از ماده 10 و 12 مبلغ 820 میلیارد تومان به ستاد احیای دریاچه ارومیه اختصاص دهد که از این میزان 360 میلیارد تومان یعنی 44 درصد آن تخصیص داده شد که نسبت به سال مالی گذشته که حدود 30 درصد اختصاص یافته بود، رشد حدود 15 درصدی را نشان می دهد.

وی اظهار کرد: علاوه بر اعتبارات ماده 10 و 12، مبلغی نیز در اختیار دستگاه های اجرایی قرار می گیرد تا برخی پروژه های مرتبط در راستای احیای دریاچه را انجام دهند؛ این مبلغ حدود 200 تا 300 میلیارد تومان است که مثلا برای پروژه های آبیاری تحت فشار یا ساماندهی پروژه های آب و فاضلاب هزینه می شود.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: تلاش می کنیم تا از طریق سازمان های بین المللی، بانک ها و بخش های مختلف کشور کمبود اعتبار را جبران کنیم.

تجریشی درباره جذب فاینانس اظهار کرد: در گذشته با هر مجموعه ای که در زمینه فاینانس صحبت می کردیم از ما درخواست مصوبه می کردند که بر این اساس با پیشنهاد ستاد احیای دریاچه ارومیه، دولت با مصوبه استفاده از فاینانس خارجی موافقت کرد؛ بنابراین این مصوبه به ما در دریافت اینگونه منابع مالی کمک خواهد کرد.

وی افزود: در این راستا سه کشور ترکیه، کره و ایتالیا برای همکاری در اجرای پروژه های تصفیه خانه های فاضلاب استان های آذربایجان شرقی و غربی و انتقال آب آنها به دریاچه ارومیه یک خط اعتباری باز کرده بودند؛ البته تلاش بر این است که ابتدا از منابع داخلی استفاده کنیم و در صورت عدم امکان در این زمینه از فاینانس خارجی بهره ببریم.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: 13 تصفیه خانه در استان های آذربایجان شرقی و غربی وجود دارد و ظرفیتی که از آنها روی کاغذ آمده است نزدیک به 350 میلیون مترمکعب است که وزارت نیرو در راستای مصوبه ای که داشت، اعلام کرد بخشی از پساب این تصفیه خانه ها را برای تعادل بخشی منابع آبی زیرزمینی نیاز دارد.

وی افزود: تعادل بخشی به این معنا است که با تغذیه این آب ها به منابع زیرزمینی، مانع پایین تر رفتن آب موجود در آنها و جلوگیری از فرونشست زمین شویم.

مدیر دفتر برنامه ‌ریزی و تلفیق کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه اظهار کرد: به وزارت نیرو گفتیم در جاهایی می توانند با این آب آبخوان های خود را تغذیه کنند که آب برگشتی به رودخانه های منتهی به دریاچه ارومیه وارد شود؛ اما اگر امکان ورود آن به این رودخانه ها وجود ندارد، حداقل تا احیای دریاچه این کار امکان ندارد و باید آب مستقیم به سمت دریاچه هدایت شود.

وی افزود: اکنون وزارت نیرو گفته است که ظرفیت این تصفیه خانه ها 350 میلیون مترمکعب نیست بلکه 295 میلیون مترمکعب است؛ بر این اساس درخواست کردیم که جلسه مشترکی برای نهایی شدن این اعداد داشته باشیم تا تکلیف تخصیص آب حوضه مشخص و نهایی شود.

تجریشی درباره کمک های داخلی برای اجرای پروژه های تصفیه خانه احیای دریاچه ارومیه گفت: اکنون یکی از کمیته های کاری ستاد احیای دریاچه ارومیه در حال شناسایی ظرفیت های داخل کشور مانند بانک ها است؛ به عنوان مثال یکی از بانک های داخلی اعلام کرده که حاضر است در این زمینه یک خط اعتباری اختصاص دهد و در این راستا مکاتباتی انجام شده است.

وی افزود: همچنین قرار است برای چگونگی استفاده از منابع مالی صندوق توسعه ملی، جلسات مشترکی برگزار شود زیرا رویکرد ما تا حد امکان استفاده از منابع داخلی است اما تلاش می کنیم اگر منابع خارجی اختصاص یافت، مجوز و مدارک لازم را برای استفاده از آن داشته باشیم که اخذ مصوبه استفاده از فاینانس در این راستا است.

مدیر دفتر برنامه ‌ریزی و تلفیق کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه تاکید کرد: بر این اساس کارگروه تامین منابع مالی ستاد احیای دریاچه ارومیه فعال تر شده است؛ بنابراین انتظار داریم بتوانیم ابتدا بخش داخلی را برای تامین مالی فعال کنیم و اگر خارجی ها هم اعلام کردند، بتوانیم با این مصوبه جذب اعتبار داشته باشیم؛ به طورکلی فعالیت خود را در سال 1397 برای تامین منابع مالی داخلی و خارجی بیشتر خواهیم کرد.

وی گفت: از آنجا که اجرای پروژه های بزرگ تصفیه فاضلاب به اعتبارات زیادی نیاز دارد، استفاده از منابع خارجی معقول تر است؛ به عنوان مثال یک خط انتقال تصفیه خانه تبریز به دریاچه ارومیه بیش از 90 میلیارد تومان هزینه دارد، در حالی که اگر بخواهیم این میزان پول را از کل اعتبار برای این کار که حدود 140 میلیارد تومان است، هزینه کنیم دیگر مبلغی برای اجرای کارهای دیگر پروژه باقی نمی ماند؛ بنابراین برای پروژه های بزرگ از منابع خارجی استقبال می کنیم.

تجریشی خاطرنشان کرد: از 360 میلیارد تومانی که برای استان های همجوار دریاچه ارومیه اختصاص یافته است، سهم آذربایجان شرقی 140 میلیارد تومان بود و مبلغ مد نظر ما مثلا برای فاضلاب شهر تبریز حدود 40 میلیارد تومان بود که در نهایت 35 میلیارد تومان از آن پرداخت شد؛

بنابراین با وجود اینکه 86 درصد پول موردنظر پرداخت شده، اما هنوز پروژه تکمیل نشده است.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: به طورکلی، برای اینگونه پروژه ها تامین منابع مالی خارجی مناسب ترین روش است تا سریعتر پروژه به اتمام برسد.

خبرگو
تازه ترین اخبار ایران و جهان

 

تصاویر

Top